stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 19 December , 2024
  • کد خبر : 480044
  • 10 مهر 1403 - 18:27
4

ایران آماده اعطای تسهیلات به کشورهای اتحادیه اوراسیا برای ایجاد مراکز لجستیک تجاری است

ایران آماده اعطای تسهیلات به کشورهای اتحادیه اوراسیا برای ایجاد مراکز لجستیک تجاری است
قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: معاون اول رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به کشورهای عضو اتحادیه در خصوص ایجاد مراکز لجستیک تجاری در پس کرانه بنادر شمالی و جنوبی تسهیلات ویژه اعطاء نماید.
 

محمدرضا عارف صبح امروز (سه شنبه) به وقت محلی در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا با بیان اینکه اقتصاد در عرصه بین الملل، هم افزایی اقتصادی میان کشورهای مستقل و در حال توسعه نظیر اعضاء اتحادیه اقتصادی اوراسیا را از یک امکان به یک ضرورت غیرقابل اجتناب تبدیل می نماید، تاکید کرد:جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با توجه به ظرفیت های داخلی خود نقش فعال تری را در این اتحادیه بر عهده بگیرد.

وی افزود: با نهایی شدن درخواست عضویت ناظر ایران در نشست جاری، تقویت بیش از پیش پیوندهای سیاسی و اقتصادی ایران و کشورهای عضو اتحادیه رقم خواهد خورد.معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت: تداوم روند جنایت های رژیم صهیونسیتی علیه مردم بیگناه و بی دفاع و کشتار کور و وحشیانه زنان و کودکان لبنان و غزه برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست و لازم است جامعه بین المللی هر چه سریعتر نسبت به آن واکنش جدی نشان دهد.

متن کامل سخنان عارف در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای نیکول پاشینیان،‌نخست وزیر محترم ارمنستان؛
نخست وزیران محترم کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا؛
نخست وزیران عضو ناظر اتحادیه اوراسیا؛

سلام علیکم
در ابتدا بر خود لازم می‌دانم بابت میزبانی صمیمانه و شایسته از جناب آقای پاشینیان، نخست وزیر محترم ارمنستان و نیز مردم شریف این کشور تقدیر و تشکر کنم. همچنین مایلم مراتب خرسندی خود را از حضور و سخنرانی در این نشست و در جمع شما بزرگواران اعلام نمایم.

عالیجنابان؛
باعث تاسف است که اعلام کنیم جهان در یک سال گذشته نظاره گر بزرگترین جنایت‌ها توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم بی گناه بوده است. زبان از بیان جنایت های هولناک این رژیم در کشتار کور و وحشیانه زنان و کودکان و مردم بی گناه و بی دفاع در لبنان قاصر است. معلوم نیست همین حالا که این جملات را می شنوید سقف چند خانه بر سر کودکان و ساکنان بی گناه لبنانی آوار می شود.
متاسفانه شاهد آن هستیم که جامعه بین المللی با ناتوانی خود در برقراری آتش بس و جلوگیری از کشتار غزه موجب گسترش دامنه جنایات این رژیم در منطقه شده است. رژیم صهیونیستی نشان داده است که به هیچ یک از قوانین و مقررات بین المللی پایبند نیست و کوچکترین تعهدی به انسانیت و حقوق بشر ندارد. تداوم این روند برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست و لازم است هر چه سریعتر جامعه بین المللی نسبت به آن واکنش جدی نشان دهد.

حضار گرامی؛
جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که به عنوان یک شریک قابل اعتماد در منطقه، به دنبال تقویت و گسترش روابط سیاسی و به ویژه اقتصادی در سطوح دو جانبه و چند جانبه است. ما باور داریم توسعه پایدار اقتصادی تنها از طریق تعمیق همکاری های سازنده میان کشورهای منطقه امکان پذیر خواهد بود و بستر هایی نظیر « اتحادیه اقتصادی اوراسیا» نقشی تعیین کننده در تحقق این دست همکاری ها دارند.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا که اکنون در آستانه دهمین سالگرد تاسیس آن قرار داریم، ابتکار قابل توجهی در زمینه بهره برداری از ظرفیت های مشترک منطقه ای برای توسعه پایدار اقتصادی به شمار می رود. مجموع تولید ناخالص داخلی ۲٫۴ تریلیون دلاری و تجارت خارجی ۸۰۰ میلیارد دلاری و ساختار تعرفه ای مترقی که درون این اتحادیه وجود دارد، نویدبخش ظهوری یک بلوک اقتصادی قدرتمند در سطح بین المللی است. به طور ویژه باید توجه داشت که اعضاء اتحادیه اوراسیا در کنار یکدیگر مجموع مکملی از عناصر اقتصادی مورد نیاز برای ایجاد زنجیره های ارزش مختلف از کشاورزی گرفته تا صنایع معدنی و تولیدی را در اختیار دارند.

جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با توجه به ظرفیت های داخلی خود نظیر بیش از ۸۰ میلیارد دلار ظرفیت بالقوه تجارت با اعضاء اتحادیه، دارا بودن منابع سرشار نفت و گاز، مزیت ترانزیتی قابل اعتنا و توانمندی قابل توجه فنی مهندسی و نیروی انسانی، نقش فعال تری را در این اتحادیه بر عهده بگیرد. از همین رو،‌امیدواریم مقدمات عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا هر چه سریع تر فراهم شود.

آقایان و خانم ها؛
در این راستا، مایلم به صورت ویژه به راه گذر بین المللی شمال ـ جنوب به عنوان یکی از مهمترین زمینه های همکاری میان ایران و اعضاء اتحادیه اوراسیا اشاره نمایم که می تواند اتصال لجستیکی ارزشمندی میان اوراسیا و بازارهای وسیع و روبه رشدی همچون خلیج فارس، جنوب و جنوب شرق آسیا ایجاد نماید. جمهوری اسلامی ایران از مشارکت کشورهای عضو اتحادیه در بهره برداری از ظرفیت های فعلی این راه گذر استقبال نموده و نسبت به گسترش همکاری با اعضاء در راستای توسعه ظرفیت های بالقوه این راه گذر مصمم است.

ما معتقدیم که بنادر ایران در خلیج فارس و دریای عمان می توانند به یکی از مهم ترین سکوهای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا با سایر کشورها مبدل گردند که در این خصوص لازم است به ظرفیت ۲۱۰ میلیون تنی بنادر ایران به جنوب اشاره نمایم که البته در دست توسعه و افزایش است. در این راستا جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به کشورهای عضو اتحادیه در خصوص ایجاد مراکز لجستیک تجاری در پس کرانه بنادر شمالی و جنوبی تسهیلات ویژه اعطاء نماید.

عالیجنابان؛
اقتصاد جهانی همواره عرصه تعامل، همکاری و مبادله همه بازیگران و کشورها بوده است. با این وجود، آمریکا با سوء استفاده از تسلطی که بر بازارها و سازوکارهای مالی، تجاری و اقتصادی جهان دارد،‌این ابزارها را در جهت پیشبرد منافع سیاسی و ژئوپلتیک خود هدایت می کند. متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که این سازوکارهای بین المللی که در راستای تسهیل و توسعه تجارت و همکاری اقتصادی در سطح بین المللی طراحی شده بود، به ابزاری برای تحمیل اراده و خواست های یکجانبه گرایانه آمریکا تبدیل شده است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاسیس قربانی این سیاست های تبعیض آمیز ایالات متحده بوده است. با کمال تاسف شاهد آن هستیم که پس از تحولات اخیر، دامنه سیاست های تحریمی آمریکا به محیط اوراسیا نیز گسترش یافته و سلاح ظالمانه تحریم علیه فعالان اقتصادی در کشورهای مختلف این منطقه نیز به کار رفته است.

تسلیحاتی شدن اقتصاد در عرصه بین الملل، هم افزایی اقتصادی میان کشورهای مستقل و در حال توسعه نظیر اعضاء اتحادیه اقتصادی اوراسیا را از یک امکان به یک ضرورت غیرقابل اجتناب تبدیل می نماید. از رهگذر همکاری ها نزدیک و برابر میان کشورهای مستقل است که می توان به بی اثر نمودن این سیاست ها امیدوار بود. ما اعتقاد داریم که اتحادیه اقتصادی اوراسیا نمونه ای از این همکاری های نزدیک و برابر میان کشورهای مستقل به شمار می رود.

با این وصف به نظر می رسد توسعه ابزارهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حوزه های مختلف نظیر تبادلات مالی و بانکی، زیرساخت های لجستیک باید در دستور کار اعضاء قرار گیرد. همچنین توسعه گسترده جغرافیایی اعضاء اتحادیه می تواند در تقویت جایگاه این اتحادیه نقش موثری ایفا نماید و با چشم انداز تعیین شده توسط این اتحادیه برای سال ۲۰۴۵ نیز تطابق دارد.

حضار محترم؛
گام نخست جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا با عقد موافقتنامه تجارت آزاد در سالی که گذشت به خوبی برداشته شد. ما پیش بینی می کنیم که این موضوع نقش موثری در توسعه روابط تجاری ما با اعضاء اتحادیه ایفا نماید.گام دوم نیز در خواست جهت عضویت ناظر در این اتحادیه است که امیدواریم با نهایی شدن آن در نشست جاری، تقویت بیش از پیش پیوندهای سیاسی و اقتصادی ایران و کشورهای عضو اتحادیه رقم بخورد.

چنانکه پیشتر بیان شد ما حاضریم در ابتکارهای ذیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا نقش آفرینی فعال و موثرتری داشته باشیم تمام ظرفیت های خود را در مسیر تحقق این امر به خدمت خواهیم گرفت.
زمینه های همکاری متعددی پیش روی ما و شما قرار دارد؛ از توسعه همکاری ها در زمینه های زیر ساختی مرتبط با انرژی و برق گرفته تا حوزه های محیط زیستی و فناوری های پیشرفته،‌ لازم است اشاره کنم ایران تمرکز ویژه ای بر توسعه اقتصاد دانش بنیان در بخش های مختلف داشته و در حال حاضر بیش از ۹۶۰۰ شرکت دانش بنیان در زمینه های مختلف اعم از نانو تکنولوژی، بایوتکنولوژی و … در سطح کشور ما فعالیت دارند. این شرکت ها بالاخص در فناوری های نوین در سطح بین المللی جایگاهی رفیع یافته و قادر به رقابت با کشورهای مطرح جهان هستند.

آقایان و خانم ها؛‌
تلاش جمهوری اسلامی ایران معطوف به توسعه روابط با سایر کشورها مبتنی بر احترام و انتفاع متقابل، فارغ از تصمیمات و اقدامات قدرت های سلطه طلب، ادامه خواهد یافت. ما باور داریم عصر حاضر، عصر قدرت های نوظهور است و ما بر ارتقای نقش کشورهای در حال توسعه در اقتصاد، تجارت و سیاست بین الملل تاکید ویژه داریم. در پایان امیدوارم اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور قدرتمند تمامی اعضاء و شرکاء در جهت تحقق اهداف مدنظر خود با تمرکز بر منافع مشترک گام بردارد.
از بذل توجه شما سپاسگزار و متشکرم.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.