ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه “ییل” با همکاری دانشمندانی از هنگ کنگ و چین رویکرد جدیدی برای ردیابی سریع میزان شیوع کووید-۱۹ در جوامع ایجاد کردهاند که میتواند به سیاستگذاران در سراسر جهان کمک کند تا خطر شیوع بیماری را در مناطق مختلف ارزیابی کنند و منابع محدود مبارزه با این بیماری را مدیریت شده صرف کنند.
این رویکرد جدید که در مجله Nature منتشر شده است، از مدلهای اپیدمیولوژیک کنونی که از دادههای به دست آمده از تلفنهای همراه یا سایر منابع ارائه دهنده دادههای بزرگ استفاده میکنند، پیشرفتهتر است.
“نیکلاس کریستاکیس استرلینگ” استاد علوم اجتماعی و طبیعی از دانشگاه ییل گفت: این مدل جدید نشان میدهد که میتوان زمان دقیق، شدت و توزیع جغرافیایی شیوع کووید-۱۹ را بر اساس حرکت جمعیت به طور دقیق پیش بینی کرد. علاوه بر این، مدل ما با ردیابی جریان جمعیت به صورت زنده میتواند برای سیاست گذاران و اپیدمیولوژیستها ابزار قدرتمندی برای محدود کردن تأثیر اپیدمی و نجات جان افراد فراهم کند.
محققان در تهیه این مدل از دادههای جغرافیایی تلفنهای همراه در سراسر کشور برای ردیابی حدود ۱۱.۵ میلیون نفر از افراد در حال عبور و مرور در شهر ووهان بین ۱ ژانویه تا ۲۴ ژانویه ۲۰۲۰ استفاده کردند.
مردم از ووهان به ۲۹۶ بخش در ۳۱ استان مختلف در سراسر کشور نقل مکان کردند. محققان دادههای جمعیتی را که توسط یک شرکت بزرگ مخابراتی تهیه شده است، با تعداد آلودگی به کووید-۱۹ که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین تهیه شده، با مکان و زمان ورود افراد مرتبط کردند.
براساس یافتههای آنها، تجزیه و تحلیل این دادهها، اثربخشی اجرای قرنطینه اجباری در ووهان را از تاریخ ۲۳ ژانویه نشان میدهد، چرا که در روز ۲۴ ژانویه، خارج شدن از شهر تقریباً کاملاً متوقف شد و انتشار بیماری به طور قابل ملاحظهای کنترل شد.
انتهای پیام