ایسنا و به نقل از دیلیمیل، بنا بر ادعای گروهی از محققان، دهانشویه پتانسیل این را دارد که از بدن در برابر بیماری “کووید-۱۹” محافظت کند. قبل از اینکه کروناویروس سلولهای بدن را آلوده سازد.
کروناویروسها با لایههای چربی که در برابر برخی مواد شیمیایی آسیبپذیر هستند، پوشیده شده است.
یک تیم از محققان بینالمللی میگویند که دهانشویه میتواند بیرونیترین لایهی پوششی ویروس را از بین ببرد و از تکثیر آن در دهان و گلو جلوگیری کند.
محققان میگویند که یک نیاز فوری برای آزمایش مرحله بالینی راجع به تاثیر دهانشویه در جلوگیری از آلودگی کروناویروس وجود دارد.
البته هنوز هیچ شواهد و مدرکی در مرحله بالینی اثربخشی دهانشویه وجود ندارد و سازمان بهداشت جهانی اخیرا گفته بود که هیچ مدرکی مبنی بر اثربخشی استفاده از دهانشویه در برابر کروناویروس وجود ندارد.
این محققان بینالمللی که توسط دانشگاه “کاردیف”( Cardiff) رهبری شدند، میگویند که اطمینان از اثربخشی شستشوی دهانی نیازمند آزمایش بالینی است.
در این پروژه، علاوه بر محققان دانشگاه کاردیف، محققان دانشگاههای کلرادو، ناتینگهام،اتاوا،بارسلونا و موسسه بابراهام کمبریج حضور دارند.
بنا به گفته این محققان، ترکیبات دهانشویههای دندان از قبیل ” کلرهگزیدین”،” ستیلپیریدینیوم کلراید”،”هیدروژن پراکساید” و ” پوویدون آیوداین” این پتانسیل را دارند که از بروز بیماریهای عفونی جلوگیری کنند.
به طور کلی، این مواد شیمیایی باعث اختلال در غشای لیپیدی لایه خارجی ویروس ” SARS-CoV-۲” میشوند که منجر به بیماری “کووید-۱۹” می شود.
انتهای پیام