مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز گفت: برداشت بِه از ۴۰۰ هکتار باغهای شهرستان نی ریز آغاز شد.
علیرضا بصیری افزود: میوه «به» در شهرستان نی ریز به لحاظ کیفیت، عطر و طعم، از جایگاه مطلوبی در استان برخوردار است و همین امر موجب شده که خریداران تمایل زیادی به خرید این محصول داشته باشند و بازار بسیار مناسبی را در شهرستان شاهد باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز با بیان اینکه سطح کل «بِه» در شهرستان ۴۰۰ هکتار است، افزود: با توجه به جوان بودن بیشتر باغها و خسارت خشکسالی، سرمازدگی و آفات و امراض، متوسط عملکرد این محصول امسال نسبت به شرایط عادی ۲ تن کاهش داشته و حدود ۸ تن در هکتار است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن محصول برداشت و به بازار عرضه شود تصریح کرد: برداشت میوه «بِه» از ارقام اصفهانی، شیشه ای، کدوئی و محلی تا پایان آبان ماه در شهرستان نی ریز ادامه دارد .
بصیری تصریح کرد: میوه تولید شده «بِه» علاوه بر مصرف محلی، در بسته بندیهای ۴ تا ۶ کیلوگرم بارگیری و به استانهای تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، حمل میشود که زمینه ایجاد فرصت شغلی خوبی را در زمان برداشت فراهم کرده است.
به، میوهای زرد رنگ و خوشبو است که سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا کمی ترش و تقریبا گس با گوشت خشک است.
برگ سبز این میوه به صورت جوشانده برای گرفتگی قلب و عروق، هسته ژلهای آن برای رفع سرفه و میوه فیبردار آن برای هضم غذا بسیار مفید است.
میوه پخته شده بِه، دارای بو و طعمی خوش بوده و مربای آن نیز خوشمزه و پرطرفدار است و سرشار از ویتامینهای A و B و C و همچنین قند و پپتین است. «به» رسیده، دارای طبیعتی معتدل است، در حالی که دانه آن یا همان «بهدانه» طبیعتی سرد وتر دارد.
آغاز برداشت میوه بِه از باغهای نیریز
پیش بینی می شود حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن به در شهرستان نی ریز برداشت شود.
قلم | qalamna.ir :