منصور قنبرزاده در گفتوگو با درباره تعویق لیگ برتر اظهار کرد: اکثر تیمها از جمله استقلال و پرسپولیس که درگیر جام باشگاههای آسیا بودند، تیمهای نفتی که مشکلاتی داشتند و تیم هایی که از لیگ یک آمده بودند از این تعویق لیگ نفع خواهند برد. البته این تصمیم را فدراسیون پزشکی ورزشی به عنوان متولی گرفت.
او ادامه داد: کل کشور درگیر کرونا است و ستاد کرونا به عنوان عالی ترین مرجع در خصوص این بحران تصمیم گیری میکند و این موضوع قابل پیش بینی نیست. به هر شکل برگزاری مسابقات در سطح کشور جا افتاده است. اگر کشورهای دیگر را هم ببینید، سعی می کنند فعالیت ها را تا آن جا که ممکن است تعطیل نکنند. این یک جنبه عمومی دارد و فدراسیون و سازمان لیگ کمتر در آن دخالت دارند.
عضو هیات رئیسه سازمان لیگ درباره برنامه ریزی برگزاری لیگ بیستم در مقایسه با فشردگی زیاد لیگ فصل گذشته، گفت: فشردگی و برنامه ریزی فصل گذشته از اختیار سازمان لیگ خارج بود و باتوجه به شرایط عمومی کشور و بیماری کرونا این برنامه ریزی صورت گرفت. این مساله را کسی پیش بینی نمی کرد و دنیا را درگیر کرد. کمیته برگزاری مسابقات برای لیگ بیستم در حال برنامه ریزی است تا با بهترین شکل ممکن از زمان استفاده کنند چرا که هم بحث تیم ملی و هم بحث باشگاهها وجود دارد.
او اضافه کرد: به هر شکل خیلی دارند تلاش میکنند تا این موارد را در نظر بگیرند تا مشکلات دیگری به وجود نیاید. همه دوست دارند کیفیت مسابقات بالا باشد و برنامه ها به محوی درستی پیش برود. شرایط عمومی کشور در بحث کرونا غیر قابل پیش بینی است و انشاءالله که شرایط حادتر از این نشود. مساله کرونا چیزی نیست که در اختیار متولیان امر باشد و در تمام قسمتها تاثیر منفی گذاشته است. میبینید که متاسفانه وضعیت عمومی خوب نیست و همه باید رعایت کنیم تا این پدیده شوم دست از سر مردم بردارد.
قنبرزاده در رابطه افزایش قیمت بازیکنان با وجود مشکلات مالی باشگاهها هم گفت: در مرحله اول باشگاه و هیات مدیره باشگاه ها بایستی به اندازه موجودی و جیب شان تعهد ایجاد کنند و مطمئن باشید اگر این موضوع کنترل نشود مشکلات زیادی گریبان باشگاهها را خواهد گرفت و یک قدم به ورشکستی نزدیک میشوند. به طور مثال اگر منابع مالی یک باشگاه در طول سال ۴۰ میلیارد باشد و بیاید ۸۰ میلیارد تعهد ایجاد کند، قطعا نمیتواند پرداخت کند و این به نفع بازیکن هم نیست. باشگاهها بدهیهای زیادی دارند و این موضوع در کمیته تعیین وضعیت مشخص است.
او ادامه داد: باشگاههای ما مبلغ بالایی به بازیکنان، آژانسهای هواپیمایی و هتلها بدهکار هستند و این مسائل باعث شده است پنجره نقل و انتقالاتیشان بسته شود. این موضوع حتی به نفع بازیکن هم نیست چرا که این بازیکن مبلغ کامل قرارداد دستش را نمیگیرد. ای کاش مبلغ پایینی ببندند اما اطمینان داشته باشند که تمام قراردادشان را میگیرند. میخواهم بگویم این قراردادها مثل بورس است که ریزش و طبعاتش را دیدیم. این حبابی بیش نیست و این حباب هم یک زمانی میترکد.
عضو هیات رئیسه سازمان لیگ با بیان این که امسال اگر بخواهند قانون را رعایت کنند پنجره نقل و انتقالات تعداد قابل توجهی از باشگاهها باز نمیشود، گفت: قطعا این بدهیها را نمیتوانند پرداخت کنند. بدهیهایی هم که دارند اگر از منابع مالی شان بیشتر نیست اما کمتر هم نیست. اول باید مجامع و هیات مدیره باشگاه ها در این تفکر باشند که به شکل درستی قرارداد ببندند اما متاسفانه یک رقابتی شده است و تعهدات بدون پشتوانه دارد ایجاد می شود. در تعهدات بدون پشتوانه هم خریدار و هم فروشنده متضرر می شود.
او در پاسخ به این سوال که سازمان لیگ میتواند قراردادها را کنترل کند یا خیر، عنوان کرد: سازمان لیگ سازوکار آن چنانی ندارد چرا که باشگاهها تشکیلات مستقل تجاری هستند و هیات مدیره و مدیرعامل دارند. هیات مدیره باشگاههایی که از منابع دولتی مستقیم و غیرمستقیم تامین میشوند، باید کنترل کنند و بیشتر از منابع مالی تعهد ایجاد نکنند. صدای باشگاههای خصوصی هم درآمده است.
قنبرزاده ادامه داد: مدیرعامل تراکتور میگوید اعتقادی به قراردادهای سنگین نداریم و دیدید باشگاهی مثل تراکتور که در سالهای گذشته هزینههای زیادی میکرد و خیلیها هم منتقد آنها بودند، امسال متفاوت عمل کردند و بازیکنان گمنامی را جذب کردهاند و به دنبال بمب نقل و انتقالاتی نبودند. باشگاههای خصوصی مثل تراکتور و شهرخودرو دارند این مساله را کنترل میکنند و باشگاههای نیمه دولتی و نفتی هم قراردادهای سنگینی نمیبندند. اکثرا با حد معقولی قرارداد بسته میشود.
او در پایان اضافه کرد: تنها ۵۰ درصد باشگاهها هستند که قرارداد سنگین میبندند اما میدانم که تعداد قابل توجهی از این باشگاهها مشکل پیدا خواهند کرد چرا که بیش از اندازه منابع مالی که برایشان تعریف شده، دارند قرارداد میبندند.
انتهای پیام