مهندس مهدی نیکدل در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه مطالعات استراتژیک را از بدو ورود به صندوق آغاز کردیم که خوشبختانه منتج به نتایج خوبی شد اظهار کرد: بر اساس مطالعات مذکور به این نتیجه رسیدیم که شرکتداری و تصدیگری نکنیم و شرکتهای موجود را در راستای همافزایی در چهار هلدینگ متمرکز کنیم و از انجام فعالیتهای پراکنده بپرهیزیم.
وی افزود: سرمایهگذاری پراکنده و بدون برنامه و چشمانداز باعث بروز مشکلاتی شده بود که در سالهای گذشته شاهد آن بودیم. طی چندسال اخیر کنترل استراتژیک هلدینگها را مدنظر قرار داده ایم. شرکت و هلدینگ جدیدی ایجاد نکردیم و تلاش ما بر این بود که شرکت های موجود را همافزا کنیم.
متمرکز شدن فعالیت شرکت ها در قالب چهار هلدینگ
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به متمرکز شدن فعالیت شرکت ها در قالب چهار هلدینگ گفت: به عنوان مثال شرکتها و فعالیت های مربوط به نفت، گاز و انرژی در هلدینگ پتروفرهنگ یکپارچه شدند. شرکت های بورسی و صنایع نیز در گروه مالی و هلدینگ سرمایه گذاری فرهنگیان متمرکز شد.
نیکدل افزود: فعالیت های ساختمانی در گروه ساختمان و هلدینگ ساختمانی معلم دنبال می شود. یک سری شرکت هم داریم که کار خدماتی برای آموزش و پرورش انجام می دهند که شرکت صنایع آموزشی، شرکت گردشگری، بیمه و لیزینگ از جمله آنهاست. اینها در هلدینگ چهارم ما تحت عنوان تدبیرگران اطلس گرد هم آمده اند.
وی با بیان اینکه هلدینگ خدمات، دارایی زیادی ندارد اما از نظر ارتباط با معلمان مهمترین هلدینگ ما محسوب می شود گفت: از طریق شرکت فرایند نوین فرهنگیان در هلدینگ تدبیرگران اطلس در استان ها با معلمان ارتباط و تعامل داریم. این شرکت واریزی معلمان در استان ها را جمع آوری می کند و ارتباط نهادینه با اعضا دارد.
برنامه ریزی برای ورود چهار هلدینگ به بورس
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به برنامه ریزی برای ورود این چهار هلدینگ به بورس اظهار کرد: با ورود به بازار سرمایه، ارزش روز دارایی های صندوق در هرلحظه که اراده کنیم مشخص و در دسترس است. قصد داریم بر خلاف رویه گذشته که سود حسابداری به معلم ها می دادیم، ارزش روز دارایی ها را محاسبه و در اختیار معلمان قرار دهیم. صندوق هرچه دارایی دارد متعلق به اعضاست. مهمترین کاری که در این چند سال بعد از جمع کردن بحران ها، دادگاه ها و محاکم انجام شد، برنامه ریزی برای شکل گیری چهار هلدینگ و ورود آنها به بورس است.
نیکدل ادامه داد: برنامه آینده شرکت ها مشخص است. خوشبختانه هم افزایی خوبی رخ داده، از شمار شرکت های زیان ده کاسته شده و شرکت هایی که سودده نبودند به سوددهی رسیده اند، اشتغال ایجاد کرده ایم و به هولدینگ پتروفرهنگ فشار آوردیم که از تجهیزات ساخت داخل پتروشیمی استفاده کند. به عنوان مثال از تجهیزات تولیدی ماشین سازی اراک در هلدینگ گروه مالی که شرکتِ خودی است استفاده کند. با شرکت های ایرانی دیگر نیز همکاری کرده ایم. یکی از کارهای ما ساخت داخلی کردن تجهیزات پتروشیمی بود که گران قیمت و استراتژیک هستند.
اعلام سود فعالیت های اقتصادی صندوق ذخیره
وی سود فعالیت های اقتصادی صندوق ذخیره را نیز اعلام کرد و گفت: مهمترین شاخص عملکرد یک موسسه اقتصادی میزان سودآوری آن است. در سال ۹۵ که مدیریت صندوق را برعهده گرفتم، سود صندوق به علت اتفاقاتی که رخ داده بود در پایینترین حد ممکن و ۲۴۰ میلیارد تومان بود. میزان سود قطعی در سال ۹۶ به ۲۸۴ میلیارد تومان، در سال ۹۷ به ۳۲۰ میلیارد و در سال ۹۸ به ۱۱۰۰ میلیارد تومان رسید.
توزیع ۳۲۰۰ میلیارد تومان سود قطعی در سال جاری میان معلمان
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: در سال جاری که باید مجمع را برگزار کنیم بنا بود به ۱۶۰۰ میلیارد تومان سودقطعی برسیم که عملا به ۳۲۰۰ میلیارد تومان رسیده و دو برابر پیش بینی ماست. مجمع به زودی برگزار می شود. مجامع شرکت ها را هم برگزار کردیم، آخرین مجمع شرکت سرمایه گذاری را که در هفته جاری برگزار کنیم به مجمع سالانه صندوق می رسیم. سال مالی صندوق ۳۱ شهریور است.
نیکدل با بیان اینکه مجمع برگزار شود به جای ۱۶۰۰ میلیارد، ۳۲۰۰ میلیارد تومان سود تقسیم میکنیم عنوان کرد: میزان سود توزیعی برای اعضا برحسب سنوات پرداخت حق عضویت صندوق متفاوت است. به عنوان مثال به معلمی که در آبان بازنشسته شده و بیشترین پرداختی مان ۴۰ میلیون تومان بوده است، احتمالا حدود ۲۰ میلیون سودتعلق می گیرد. یعنی یک معلم که ۳۰ سال خدمت کرده و هنگام خروج از صندوق، ۴۰ میلیون تومان از ما می گیرد، اکنون سودی که در این یک سال می گیرد ۲۰ میلیون تومان می شود که جای خوشبختی دارد و نشان می دهد صندوق به سودآوری افتاده است.
وضعیت سودآوری سال آینده صندوق ذخیره
حل و فصل ۳۳ پرونده ساختمانی/بسیاری از اموال صندوق را پس گرفتیم
وی درباره وضعیت سودآوری سال آینده صندوق ذخیره گفت: پیش بینی میزان سودآوری ما برای سال آینده ۵۲۰۰ میلیارد تومان است اما تصور بنده این است که از ۶۰۰۰ میلیارد تومان عبور می کنیم. عملکرد بهینه صندوق از درایت، دانش، کاردانی، برنامه ریزی درست و پاکدستی مدیران صندوق حکایت دارد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: به عنوان مثال در گروه ساختمانی معلم، ۳۵ پرونده حقوقی داشتیم که در ۳۳ پرونده برنده شده ایم. همه دعوای ما در گروه ساختمانی معلم بر سر پول، زمین و ملک است. دعوای حقوقی در این بخش بر سر مال و اموال است. برنده شدن در ۳۳ پرونده حقوقی به این معنا است که خیلی از اموال موسسه را پس گرفته ایم.
نیکدل با اشاره به اینکه در سال ۹۵ ارزش روز دارایی های کل اموال صندوق ذخیره فرهنگیان بین ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان بود، گفت: از سال ۹۵ تا کنون پول اضافه ای از معلمان عضو صندوق دریافت نکرده ایم به تعبیر دقیق تر آنکه هر سال تقریبا ۲۴۰ تا ۲۸۰ میلیارد تومان آورده ورودی از معلم ها داشته ایم، در واقع ماهانه ۲۲ میلیارد تومان بابت حق عضویت دریافت کرده ایم ولی در مقابل حدود ۴۸۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان به معلمان بازنشسته هنگام خروج از صندوق پرداخت کرده ایم و میزان خروجی دو برابر ورودی بوده است.
وی ادامه داد: از دو سال گذشته به تبیین مسئله برای اعضا به منظور افزایش میزان مشارت معلمان در صندوق پرداختیم. از ابتدای تاسیس صندوق از حقوق معلم ها ماهانه ۱.۱۲ درصد بابت حق عضویت صندوق کسر می شد در حالی که قانون اجازه داده تا ۵ درصد کسر شود و از اعضا خواستیم از این سقف قانونی استفاده کنند. زیرا در این صورت ما هم می توانیم معادل پرداختی آنها را از دولت بگیریم و به خودشان برگردانیم.
کسرحقوق بالای ۳ درصدی از بیش از ۳۰۰ هزار معلم
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه با اطلاع رسانی انجام شده اکنون بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر از اعضا، بالای ۳ درصد از حقوقشان کسر می شود گفت: قبلا همه ۸۰۰ هزار نفر ۱.۱ درصد حقوق شان را به صندوق می پرداختند. علت این ۱.۱ درصد این است که آن اوایل که قانون تصویب شده بود برای آنکه بار مالی دولت اضافه نشود ۵ درصد را از حقوق پایه کم کردند درحالی که باید از کل حقوق و مزایا کسر می کردند. سعی کردیم اطلاع رسانی کنیم و معلم ها آگاه شوند.
نیکدل افزود: امسال با توجه به افزایش درصدها، آن ۲۲ میلیاردی که ورودی ماهانه از معلم ها داشتیم اکنون به ۸۲ میلیارد تومان رسیده است. امسال از آن سال هایی است که ورودی و خروجی ما تقریبا به هم نزدیک شده، اما هنوز فاصله دارد. از آن سو سودآوری ما هم زیاد شده است. ورودی ما سالانه به ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده، اما خروجی نیز به سالانه ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسیده و یک مابه التفاوتی به وجود آمده است که از محل سود حاصل از فعالیت شرکت ها پرداخت می شود.
ارزش روز دارایی های صندوق به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده
وی با بیان اینکه امروز ارزش روز دارایی ها از ۶ تا ٧ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵ به ۵۰ هزار میلیارد تومان در حال حاضر حاصل تصمیمات مدیریتی و استراتژیک است، گفت: البته دو سه ماه پیش که وضعیت بورس خوب بود ارزش روز دارایی های ما ۷۰ هزار میلیارد تومان بود. در سال ۹۵ چیزی به ما تحویل داده نشد، اما در پنج سال اخیر همان چیزی که تحویل گرفتیم ۱۰ برابر شده است بدون اینکه پول اضافه از اعضا بگیریم چون تصمیمات استراتژیک درستی اتخاذ شد.
انتهای پیام