سیب زمینی شیرین دارای فواید بی شماری بوده و دارای سطح بالایی از کارتنوئید است. تحقیقات نشان میدهد سیب زمینی شیرین یکی از منابع غنی از پتاسیم و فیبر است. از این رو، گنجاندن آن به رژیم غذایی میتواند حافظ سلامت بدن باشد.
۲– انبه
یک فنجان انبه میتواند ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن انسان به ویتامین C، یک سوم نیاز بدن به ویتامین A، نیاز بدن به پتاسیم، و نیز ۳ گرم از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند. به همین دلیل متخصصان تغذیه همواره به استفاده از میوه انبه در رژیم غذایی تاکید دارند.
۳– ماست یونانی
ماست یونانی دارای چربی صفر است و از این رو برای سلامتی بدن به ویژه کسانی که از بیماریهای قلبی و عروقی رنج میبرند مناسب است. در سوی دیگر، میزان پروتئین ماست یونانی دو برابر ماستهای دیگر و دارای کلسیم کمتری است. ورزشکاران و کسانی که رژیم غذایی کم چربی و با پروتئین بالا را انتخاب کرده اند میتوانند از این ماست استفاده کنند.
۴– کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از ویتامین C، کارتنوئید، ویتامین K و فولات است. میتوانید این ماده غذایی را به صورت بخارپز مورد استفاده قرار دهید.
۵- ماهی سالمون
ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون سرشار از امگا ۳ هستند که میتوانند خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی را در فرد کاهش دهند.
۶- جو دو سر
جو دو سر یکی از منابع غذایی مفید است که به سرعت تهیه شده و جزو غلات کامل محسوب میشود. در هر نصف فنجان از جو دوسر ۴ گرم فیبر وجود دارد که تقریباً نیمی از این مقدار فیبر محلول در آب است و میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود.
۷– نخود
تمامی انواع حبوبات خواص بی شماری دارند، اما در این بین نخود یکی از بهترین گزینهها برای افزودن به رژیم غذایی است. نخود غنی از پروتئین، فیبر، مس، فولات، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است.
۸- هندوانه
هندوانه یکی از میوههای آبدار و مناسب برای تامین ریزمغذی هاست. به طور معمول مصرف دو فنجان هندوانه یک سوم نیاز روزانه بدن به ویتامینهای C و A را تامین میکند و بهترین منبع برای تامین پتاسیم است.
۹– کدو
کدو تنبل دارای خواص بی شماری است و متخصصان تغذیه همواره بر مصرف آن تاکید دارند. کدو دارای سطح بالایی از ویتامین A، C و فیبر است. میتوانید کدو را به صورت پخته شده و یا خام استفاده کنید. آب کدو و یا افزودن آن به سوپ از دیگر راههای استفاده از این گیاه است.
۱۰– سبزیجات
سبزیجات همواره جایگاه ویژهای در رژیمهای غذایی مختلف داشته اند. به ویژه گنجاندن سبزیجات دارای برگهای سبز به وعدههای غذایی میتواند نیاز بدن به ویتامین C، K، A، فولات، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن و فیبر را تامین کند.