stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 19 December , 2024
  • کد خبر : 110320
  • 31 فروردین 1399 - 10:36
3

بازرسی ۵۰ هزار واحد صنفی

بازرسی ۵۰ هزار واحد صنفی

گروه جامعه: دو ماه پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۸۰۸۶۸ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۰۳۱ نفر فوت شده و ۵۵۹۸۷ نفر بهبود یافته‌اند.

قلم | qalamna.ir :
ایلنا، از روز گذشته مشاغل کم‌ریسک با ثبت‌نام در سامانه salamat.gov.ir و دریافت پروتکل‌های لازم فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. امروز نیز در جلسه هیات دولت در خصوص ساعت کاری ادارات تصمیم‌گیری می‌شود.«علیرضا زالی» فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با ابراز نگرانی شدید از ازدحام در وسایل حمل و نقل عمومی به ویژه مترو در تهران به افزایش هفت درصدی بستری بیماران کرونایی در بخش ویژه بیمارستان‌های تهران اعلام کرده است، علی‌رغم تمامی توصیه‌ها، ثبت ۲۳۷ مورد بستری جدید کرونا در تخت‌های عادی و ۹۱ مورد در بخش‌های ویژه بیمارستانهای شهر تهران تنها برای یک روز نگران کننده است. از سوی دیگر وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بازگشایی مدارس به صورت منطقه‌ای امکان‌پذیر نیست از برگزاری آزمون سراسری کنکور در دهه سوم تیرماه خبر داده است. 
بازرسی ۵۰ هزار واحد صنفی/ تذکر به ۲۰ هزار صنف
۲ درصد از اصناف غیرضرور پلمپ شدند
«سرهنگ نادر مرادی» معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت پایتخت  درباره نتایج طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در تهران گفت: از ابتدای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی بالغ بر ۹۵ درصد اصناف همراهی لازم را داشته و هیچ مشکلی نداشتیم.وی ادامه داد: حدود ۵ درصد از صنوف غیرضرور در این مدت فعالیت داشتند که در بازرسی‌های انجام شده تذکر گرفته و بعد از تذکر تعطیل کرده‌اند. همچنین تنها ۲ درصد از این ۵ درصد یا اظهار بی‌اطلاعی کرده و یا در برابر مصوبه مقاومت داشتند و پلیس نیز برابر دستور مقام قضایی اقدام به پلمپ این دو درصد از اصناف کرده است.معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت پایتخت تصریح کرد: از ابتدای طرح تاکنون بیش از ۵۰ هزار بازدید از اصناف مختلف توسط تیم‌های بازرسی پلیس در راستای اجرای طرح نظارت سلامت محور صورت گرفته است. همچنین حدود ۲۰ هزار تذکر به اصناف داده شده است و از این میان همانطور که گفتم تنها دو درصد از اصناف پلمپ شده‌اند. سرهنگ مرادی خاطرنشان کرد: از امروز نیز برابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا اصناف کم‌ریسک می‌توانند در تهران فعالیت کنند، اما بازار تهران و پاساژهای مسقف و صنوف پرخطر تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند، در حال حاضر نیز تیم‌های تلفیقی متشکل از بازرسان ما، تعزیرات و نمایندگان دادستانی و اصناف از اصناف بازدید می‌شود تاکنون نیز همه مردم همراهی لازم را داشته‌اند و دستورات ستاد ملی کرونا به نحو احسن اجرا می‌شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا نظارت در خصوص ثبت نام اصناف در سامانه اصناف و مشاغل برعهده پلیس اماکن است، گفت: پلیس تیم پشتیبانی کننده است و در کنار بازرسان وزارت بهداشت اتاق اصناف و اتحادیه‌ها هستیم و آنها بازرسی کرده و چنانچه در مواردی صنفی برای دریافت کد اقدام نکرده باشد و برخورد این ناظران کافی نباشد، پلیس به عنوان مرجع پشتیبانی کننده برحسب دستور مقام قضایی وارد می‌شود و برخورد می‌کند. معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت پایتخت تصریح کرد: چنانچه مشاغل و اصناف پرریسک اقدام به فعالیت کنند، مردم نیز می توانند به سامانه فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ این موارد را اطلاع دهند و بررسی می‌شود اگر برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا عمل نکرده باشند قطعا با آنها برخورد می‌شود. 
سرهنگ مرادی تاکید کرد: ۷۰ تیم نظارتی در سطح تهران فعال هستند و این تیم‌ها اغلب دو نفره بوده و تمام موارد بهداشتی نیز براساس پروتکل‌ها رعایت می‌کنند، الحمدالله از ابتدای طرح همکاران ما حضور داشتند و هیچ مشکلی تا این لحظه نداشتیم.
پیشنهاد ایجاد قرنطینه موقت برای غربالگری معتادان متجاهر
 ساماندهی مشروط معتادان در سامانسرای خاورشهر
 پذیرش دو هزار نفر در مراکز بهاران به شرط منفی بودن تست کرونا
«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و ‌مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران  در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای پذیرش معتادان متجاهر گفت: با توجه به توقف پذیرش معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ پس از شیوع کرونا در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران توافق شد تا فعال سازی مجدد مراکز ماده ۱۶ رخ دهد و ‌ستاد مبارزه با مواد مخدر ‌این موضوع را به ستاد ملی کرونا منتقل کند تا کمیته درمان ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر درباره آن تصمیم‌گیری کند. او ادامه داد: در کمیته درمان ستاد این نتیجه‌گیری حاصل شد که ممکن است، این افراد با حضور در مراکز ماده ۱۶ و در صورت ناقل بودن،‌ باعث سرایت بیماری به سایر افراد شوند و برای این منظور پیشنهاداتی مطرح شد‌، از جمله ایجاد یک قرنطینه موقت که اقدامات غربالگری و تست گرفتن از معتادان در آن انجام شود و پس از انجام این اقدامات و نداشتن علائم برای آنها برگه سلامت صادر و به مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند. برای این موضوع ستاد مبارزه با مواد مخدر به دلیل مشکلات زیرساختی که داشت، از ما تقاضای مکانی با ظرفیت نگهداری ۵۰۰ نفر تا پایان دوره کرونا داشت که ما هم سامانسرای مردان خاورشهر را پیشنهاد دادیم و ستاد با آن موافقت کرد. حسینی با بیان اینکه اجرائی شدن این اقدام مشروط به چندین کار است، تصریح کرد: اولا در این مکان در حدود ۸۰ مورد خاص داریم که نمی توانیم آنها را به هیچ جای دیگر انتقال دهیم و ‌مقرر شد این افراد با هماهنگی ستاد در مراکز تحت نظر بهزیستی پذیرش شوند. از طرفی مباحث مربوط به غربالگری معتادان متجاهر، انجام تست کرونا و مدیریت اجرائی و هزینه‌ها بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر باشد. 
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با اشاره به مذاکره برای این موضوع گفت: به محض اینکه افراد ساکن در خاور شهر در مراکز بهزیستی یا هر مکانی که ستاد تشخیص دهد، ‌مستقر شوند،‌ این مکان را در اختیار آنها قرار می‌دهیم. 

سید مالک حسینی ظرفیت دوره‌ای این مکان را ۵۰۰ نفر اعلام کرد و ادامه داد: در صورت موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا،‌ مبنی بر فعال شدن مجدد مراکز ماده ۱۶،‌ این افراد قبل از ورود به این مراکز به مدت دو هفته غربالگری و قرنطینه می‌شوند و بعد امکان ورود به مراکز ماده ۱۶ را خواهند داشت. ظرفیتی که برای این کار پیش بینی شده ۵۰۰ نفر است و در واقع هر دو هفته می‌توانیم ۵۰۰ نفر را در سامان سرای خاورشهر قرنطینه و غربالگری کنیم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با بیان اینکه تمامی فرایند این اقدام بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است، گفت: شهرداری تنها زیرساخت آن را در اختیار می‌گذارد. سرپرست سازمان رفاه، خدمات و ‌مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به سوالی در خصوص درخواست استاندار تهران مبنی بر تامین دو هزار نفر ظرفیت برای ساماندهی افراد بی‌سرپناه گفت: در هفته دوم فروردین ماه جلسه‌ای پیرامون رسیدگی به وضعیت معتادان متجاهر برگزار شد و در آنجا فعال شدن مراکز بهاران مورد بررسی قرار گرفت. براساس قول‌های قبلی قرار بود، مراکز بهاران فعال شود،‌ اما به دلیل تعطیلی مراکز ماده ۱۶، پذیرش در این مراکز نیز انجام نشد. دو هزار نفری که استاندار ذکر کرده اند متعلق به مراکز بهاران است که ۱۷۰۰ نفر ظرفیت داشته است و تلاش می‌کنیم در این مدت آنها را به ۲ هزار ظرفیت برسانیم و بر اساس قول قبلی که داده‌ایم،‌ برقرار است. 
او ادامه داد: مواردی که در مراکز بهاران در اختیار ما قرار می‌گیرد، مانند همان اقدامی که قرار است در مراکز ماده ۱۶ انجام شود ‌اولا باید ستاد ملی کرونا اجازه پذیرش را به نام مراکز بهاران صادر کند، دوم اینکه افراد خارج شده از مراکز ماده ۱۶ داوطلب حضور در بهاران باشند ‌و سوم هم مربوط به ارایه گواهی سلامت و منفی بودن تست کرونا است. همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا باید مجوز جذب در مراکز بهاران را صادر کند و به محض اجرای این مراحل، ‌این مراکز آماده پذیرایی خواهند بود.

او به مساله قرارگیری مراکز بهاران در بافت‌های جمعیتی متراکم تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه افکار عمومی در سطح محلات ممکن است، تصور کنند این افراد خطر بیشتری دارند، پذیرش در این مراکز به صورت تدریجی رخ می دهد تا حساسیت عمومی هم به حداقل برسد. در مراکز بهاران افرادی پذیرش می‌شوند که مراحل درمانی خود را در مراکز ماده ۱۶ سپری کرده باشند و دیگر اطلاق معتاد متجاهر ندارد.او درخصوص لایحه واگذاری مراکز بهاران که در جلسه اخیر شورای شهر در دستور کار شورا قرار گرفت، گفت: این یک لایحه قدیمی است و این موضوع یک برداشت خیلی باز از قانون برنامه ششم توسعه بود که منجر شد شهرداری  به اصرار ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی زیرساخت‌های خود را در اختیار بهزیستی قرار دهد. بند سه ماده هشتاد برنامه سوم قید کرده است، شهرداری تهران با همکاری بهزیستی تمامی موسساتی که وظیفه راهبری و مدیریت مراکز بهاران را در گذشته داشته اند باید از سازمان بهزیستی مجوز داشته باشند و این موضوع از نظر ما حل شده است و پذیرش در مراکز بهاران نیازی به واگذاری مراکز شهرداری به بهزیستی ندارد، ‌اما در کل هر نوع واگذاری باید به تایید شورای شهر برسد و به همین دلیل در جلسات شورا مطرح می شود.حسینی در پاسخ به این سوال که چه کمک‌هایی مالی برای اداره گرمخانه‌های پایتخت پس از شیوع کرونا شده است؟ گفت: حتی یک ریال هم ‌توسط هیج نهاد دولتی‌، غیردولتی‌، داخلی و بین المللی در حوزه اجتماعی به شهرداری تهران به منظور مقابله با کرونا کمک نشده است و صرفا کمک‌های شهرداری تهران بوده است. او در پاسخ به این سوال که هزینه شهرداری در این مدت چقدر بوده است؟ تصریح کرد: با راهبری و مدیریت بحران خوب شهردار تهران‌، با همان منابع قبلی و بودجه‌ای که روال سالانه ما بوده است، در حال انجام امور مربوط به مقابله با کرونا هستیم. البته در معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی سناریوهای مختلفی طی این مدت دیده شده و به ما ابلاغ شده است و براساس آنها برنامه‌ها را پیش می‌بریم. سعی کردیم منابع را در این مدت به درستی مدیریت کنیم. برای مثال برنامه‌هایی بوده است که در این مدت به دلیل شیوع کرونا حذف شده و با منابعی که برای آنها در نظر گرفته شده بود نیز مدیریت امور را انجام می‌دهیم.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.