سیامک فرجی در گفتوگو با با اشاره به نزدیک شدن شاخص بورس به یک میلیون واحد، اظهار کرد: شاخص بورس اکنون نزدیک به یک میلیون واحد رسیده است که این مقطع، یک مقاومت سنگین و فوق روانی محسوب و موجب ترس و خروج بسیاری از بورس میشود و نشاندهنده توسعه فعالیت و ارزش مبادلات شرکتهای بورسی است.
وی افزود: مشخص نیست رشد بازار سرمایه، با این سرعت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. در واقع هیچکس نمیتواند این موضوع را پیشبینی کند. تا زمانی که جریان پول به سمت بازار ادامه دارد، بازار رشد میکند و قیمتها به صورتی است که با ارزش ذاتی بنگاهها هیچ رابطهای ندارد.
این کارشناس مسائل بازار سرمایه، با اشاره به دلایل افزایش شاخص بورس، ادامه داد: افزایش تعداد افرادی که وارد بازار بورس میشوند و پول واقعی را به بازار وارد میکنند، کاهش تنشهای بینالمللی، کاهش نرخ سود بانکی و رکود در بازار مسکن، خودرو و تا حدودی طلا سبب افزایش شاخص بورس در سال جاری شده است. همچنین علاوهبر موارد یاد شده، سال گذشته بازدهی خوب سرمایهگذاری در بورس سبب ورود سرمایه به این بازار شده است.
فرجی تصریح کرد: در حال حاضر دولت هم از این بازار حمایت و به بازار خبرهای مثبت تزریق میکند. البته نه اخباری که در سودآوری شرکتهای بورسی تاثیرگذار باشد، زیرا این موضوع در حیطه اختیار دولت نیست بلکه منظور اخباری از این دست که بازار سرمایه رونق پیدا خواهد کرد و امثال آن است. دولت قصد دارد از طریق بازار سرمایه، کسری بودجه را جبران کند. این اخبار تمایل مردم به ورود به بازار سرمایه را بیشتر میکند.
این تحلیلگر بازار سرمایه تورم را دلیل اصلی سوددهی حال حاضر بازار بورس دانست و یادآور شد: قطعا شاهد ریزش در بازار سرمایه خواهیم بود ولی اینکه گفته میشود ریزشها مانند سال ۹۲ به صورت یکباره و کاهش سرمایه افراد به یکپنجم و حتی یکدهم شود، نیست بلکه کاهشها با شیب کم بوده و احتمال رشد شاخص بیشتر از آنچه که این روزها رکورد زده، بیشتر است.
انتهای پیام