ایسنا و به نقل از سی ان ان، ناسا ، این ابرماه صبح روز ۷ ماه مه از ساعت ۶:۴۵ دقیقه صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۵:۱۵ به وقت تهران) به وضعیت “ماه کامل” میرسد. هرگاه ماه در حالت بدر، به نزدیکترین فاصله خود از زمین میرسد درخشانتر و بزرگتر از معمول دیده میشود و پدیده “ابرماه” را رقم میزند.
ماه کامل از عصر ۶ مه آغاز شده تا صبح ۸ مه قابل مشاهده است. پدیده ابرماه زمانی رخ میدهد که ماه در ۹۰ درصد از حضیض قرار دارد و در آن لحظه در نقطه ای از مدار که به زمین نزدیکتر باشد، قرار دارد.
این ابرماه در آسمان شب روشن تر و بزرگتر به نظر میرسد و اگر هیچ ابری جلوی آن را نگیرد و هوا مطلوب باشد میتوان به راحتی آن را مشاهده کرد.
ابرماه مذکور از غروب تا طلوع آفتاب در سراسر جهان قابل مشاهده خواهد بود. اگر ابرها در منطقه شما جلوی ماه را گرفتند و نتوانستید ماه را به طور واضح مشاهده کنید نگران نباشید چراکه سایت” پروژه تلسکوپ مجازی” در ۷ ماه مه از ساعت ۱۸:۳۰ به وقت ساعت جهانی (۲۳:۰۰ به وقت تهران) فیلم این ابرماه بر فراز آسمان رم را به صورت زنده پخش خواهد کرد. ابرماه ماه مه “ماه گل” ( flower moon) نیز نامیده میشود.
به طور معمول ، ۱۲ ماه کامل در سال وجود دارد و هر ماه شاهد یکی از انها هستیم اما در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ شاهد دو ماه کامل در یک ماه خواهیم بود و یکی از آنها اول اکتبر و دیگری ۳۱ اکتبر قابل مشاهده است. این دو ماه کامل به “ماه آبی” (blue moon) معروف هستند.
در زیر تصاویر آخرین ابرماه سال ۲۰۲۰ که سایت “سان” از رویت ابرماه در برخی کشورها منتشر کرده، قابل مشاهده است.
نورثآمبرلند، انگلستان
ترکیه
بامبورگ،انگلستان
آلماتی، قزاقستان
کسل هیل، انگلستان
مونیخ، آلمان
آیدین، ترکیه
چشم لندن یا چرخ هزاره بلندترین چرخ و فلک اروپا
لایپزیگ، آلمان
مسکو، روسیه
فیلیپسبپورگ، آلمان
کنری وورف، لندن
قلعه وینزِر، انگلستان
تاور بریج، لندن
انتهای پیام