جمال عرف در پایان همایش استانداران سراسر کشور در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: برای ارزیابی آخرین وضعیت کشور و تصمیم گیری نسبت به مسائل مهم کشور دو نیم روز در خدمت استانداران سراسر کشور بودیم و تبادل نظر و همفکری های خوب و موثری انجام شد. در این نشست، استانداران و مسئولان وزارت کشور ضمن ارزیابی آخرین وضعیت تحولات جامعه، در مورد عملیاتی کردن برنامه های اقتصادی دولت و نیز تعامل سازنده و مفید با مجلس یازدهم با یکدیگر تبادل و رایزنی کردند.
وی افزود: چهار کمیسیون تخصصی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی این همایش تشکیل شد که در هر کمیسیون تعدادی از استانداران حضور داشتند و مهمترین مباحث این چهار حوزه در سطح کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
عرف گفت: در کمیسیون اقتصادی با محوریت جهش تولید، بحث های مختلفی صورت گرفت و راهکارهایی احصا شد که مقرر گردید به صورت گزارش به دولت ارسال شود.
معاون سیاسی وزارت کشور با اشاره به اینکه در کمیسیون سیاسی نیز مباحثی چون انتخابات میاندوره ای در شهریورماه و انتخابات ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ مطرح شد، افزود: ماه آینده مجلس یازدهم تشکیل می شود و به همین دلیل، نحوه تعامل با مجلس براساس اصل تفکیک قوا و تعامل سازنده با آن در این کمیسیون مورد بحث قرار گرفت.
وی افزود: مقرر شد استانداران در این زمینه تلاش کنند تا در یک سال باقیمانده از عمر دولت دوازدهم با محوریت مسائل و مشکلات مردم، تعامل سازنده و مفیدی با مجلس جدید داشته باشیم.
به گفته دبیر همایش استانداران سراسر کشور، در کمیسیون امنیتی نیز مباحث مربوط به حوزه امنیت مطرح شد و تبادل نظرهای لازم برای تامین و تقویت هر چه بیشتر امنیت در جامعه به عمل آمد.
عرف افزود: در کمیسیون اجتماعی نیز مباحث عمومی اجتماعی با محوریت بیماری کرونا و تاثیرات این بیماری در جامعه مورد بحث قرار گرفت و تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شد.
معاون سیاسی وزیر کشور خاطرنشان کرد: در نشست سراسری استانداران گزارش این کمیسیون ها توسط دبیران این کمیسیون ها به وزیر کشور ارائه و در همین راستا تصمیماتی از سوی وی اتخاذ شد.
دبیر همایش استانداران در پاسخ به سوال خبرنگاران در باره تصمیمات کمیسیون تخصصی اقتصادی برای کاهش اثرات منفی بیماری کرونا در جامعه گفت: بیش از ۲۰ تا۳۰ راهکار در کمیسیون اقتصادی در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تصمیماتی نیز از سوی دولت اتخاذ شده است که مقرر شد این تصمیمات به سرعت اجرایی شود و استانداران پیگیر اجرای آنها باشند. مقرر شد پیشنهادات استانداران در این زمینه نیز تدوین و به دولت ارسال شود. همچنین در مواردی که نیاز باشد مقام معظم رهبری رهنمود بدهند برای ایشان نیز ارسال می شود تا در کوتاه مدت آثار منفی اقتصادی کرونا کاهش یابد.
عرف در باره مباحث مطرح شده در همایش استانداران در باره وضعیت بورس در کشور و ورود بخش زیادی از مردم به این حوزه گفت: بورس فرصتی است که باید در آن از ظرفیت مردم استفاده کنیم و مردم را هم در اقتصاد ملی مشارکت دهیم اما در هر فرصتی می تواند تهدیداتی ایجاد شود که برای این مساله تصمیم گیری شد. البته اقتصاد، موضوع وزارت کشور نیست و صرفا برای حاکمیت و هماهنگی ورود می کنیم اما در حوزه ای که مربوط به وزارت کشور است، تصمیماتی گرفته شد که منتقل خواهد شد.
عرف با اشاره به برخی نکات مطرح شده از سوی یکی از استانداران در باره طرح مسکن ملی اظهار کرد: در موضوع طرح اقدام ملی تامین مسکن، نگرانی هایی در صحنه اجرا وجود دارد که ممکن است از روند اصلی کار دور شود. به همین دلیل، وزیر کشور به معاونت عمرانی دستور داد که موضوع را پیگیری کرده و بررسی های لازم در جهت حمایت از تحقق اهداف این طرح را اتخاذ کنند.
معاون وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوالی در باره تشکیل کارگروه اورژانس سرمایه گذاری و تولید در سطح ملی و استانی که در همایش استانداران مطرح شد، گفت: هر نوع تصمیمی که دولت می گیرد، باید توسط استانداران در استان اجرایی شود . به همین دلیل، مقرر شد موضوع تشکیل این کارگروه و حیطه اختیارات استانداران در آن در قالب پیشنهاد تدوین و در دولت تصویب شود.
انتهای پیام