ابوطالب امینی، افزود: لازم است که طرحهای آبخیزداری با تخصیص اعتبار کافی در مناطق بیابانی استان اصفهان از شهرستان کاشان واقع در شمال تا شهرستان خور و بیابانک بیش از دیگر شهرستانها، اجرا شود.
وی با اشاره به ساخت سیلبند، بندهای سیمانی و بندهای سنگی ملاتی برای مهار سیلاب و جلوگیری از تخریبهای ناشی از آن در مناطق پرخطر اضافه کرد: به دلیل مسائل زمینشناسی، بارندگیهای حدی در مناطق کویری و بیابانی در کمترین زمان سبب روانآب و سیلاب میشود که برای منازل و زمینهای کشاورزی خطراتی را ایجاد میکند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اجرای طرحهای آبخیزداری در مناطق حاشیه کویر و سایر نقاط استان را مستلزم تخصیص دستکم ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: با اختصاص این رقم در حدود پنج سال میتوانیم طرحها را اجرا و پیادهسازی کنیم.
امینی خاطرنشان کرد: میزان توانایی کنترل سیلاب و استحصال آب به منظور تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و منابع آبی زیرسطحی در استان اصفهان در طول یک سال بالغ بر ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون متر مکعب است و رسیدن به ۶۰۰ میلیون متر مکعب جایگاهی به نسبت مطلوب خواهد بود.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: مطالعات طرحهای آبخیزداری استان بطور ۱۰۰ درصد انجام شده و اجرای تمامی آن منوط به تخصیص اعتبارات کافی است.
امینی با بیان اینکه ۱۱ پروژه آبخیزداری برای امسال پیش بینی شده است، اظهارداشت: ۹ شهرستان از این پروژهها بهرهمند خواهند شد و سالانه به کنترل حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون سیلاب میانجامد.
وی با بیان اینکه ۴۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه برای طرحهای امسال ابلاغ شده، افزود: امیدواریم در مرحله تخصیص این اعتبار به ۶۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
آبخیزداری(Watershed Management)، علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدامهای لازم برای مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که میتواند بهصورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
در استان اصفهان ۲.۵ هکتار طرح مطالعاتی وجود دارد که تاکنون برای ۱.۷ میلیون هکتار از این عرصه، طرحهای آبخیزداری تهیه شده است.
بر اساس آمار موجود، از مجموع ۶۰ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی و مرتعی کشور حدود ۲۵ میلیون هکتار مستعد عملیات آبخیزداری است.