ایسنا و به نقل از دیلیمیل، از زمانیکه فعالیتهای انسان در حوزه فضا توسعه یافته است، تولید زباله در فضا نیز با روند رو به رشدی مواجه شده است.
آمارهای اینفوگرافیک جدید میزان تولید زبالههای فضایی توسط کشورهای مختلف را مشخص کرده است که روسیه با تولید ۱۴ هزار و ۴۰۳ تکه زباله فضایی، بیشترین کشور تولید کننده این قطعات است.
پس از آن، آمریکا با داشتن ۸ هزار و ۷۳۴ تکه زباله فضایی، جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است.
دادههای گردآوری شده نشان میدهد که بیش از ۳۰ هزار قطعه حاصل از ماهوارهها، موشکها و دیگر دستگاههای فضایی ساخت بشر، در حال گردش به دور زمین هستند.
متاسفانه این میزان بیش از دو برابر میزان قطعاتی است که دو سال گذشته در مدار یافت شدند.
به این ترتیب از دو سال گذشته تاکنون میزان زبالههای فضایی تولیدی بشر دو برابر شده است.
شرکت “RS Components” که به تجزیه و تحلیل این زبالهها و تعیین سهم هر کشور پرداخته است اعلام کرد، در سال ۲۰۱۸ میلادی آمریکا با تولید چهار هزار و ۳۷ تکه زباله بیشترین سهم را در تولید زبالههای فضایی بر عهده داشت. پس از آن هم روسیه با تولید چهار هزار و ۳۵ تکه در جایگاه دوم قرار گرفت.
اندازههای این زبالهها نیز بسیار متفاوت بوده و برخی بسیار بزرگ و برخی دیگر کوچک هستند.
در میان زبالهها، قطعاتی هستند که میتوانند با سرعت ۱۶ هزار و ۷۷۷ مایل بر ساعت در فضا حرکت کنند. حتی قطعات کوچک هم میتوانند به طور جدی به ماهوارهها آسیب بزنند یا آنها را نابود سازند.
در حال حاضر، پس از روسیه و آمریکا، چین با داشتن چهار هزار و ۶۸۸ تکه در جایگاه سوم و فرانسه با داشتن ۹۹۴ تکه زباله در جایگاه چهارم قرار دارد.
هند هم در حال حاضر با افزایش ۱۲۴ تکه زباله بیشتر نسبت به دو سال گذشته، در جایگاه پنجم ایستاده است. تعداد زبالههای فضایی این کشور هم به ۵۱۷ تکه میرسد.
کشورهای بیشتری هم در این لیست قرار دارند. مانند ایتالیا، آلمان و انگلیس که اغلب آنها تنها یک تکه زباله فضایی تولید کردهاند.
چندین سال است که تلاشهایی برای پاکسازی فضا در حال انجام است اما هنوز راهی طولانی برای رسیدن به این هدف در پیش است.
روسیه در دو سال گذشته بیشترین سهم را در تولید زبالههای فضایی داشته و اخیرا ۶۵ قطعه زباله دیگر هم به دلیل متلاشی شدن یک موشک روسی در مدار، به فضا رها شد.
انتهای پیام