استاندار خوزستان با بیان اینکه اگر چه موارد بستری بیماران مبتلا به کرونا افزایش قابل ملاحظهای داشته اما نسبت به موارد سرپایی، میزان بسیار کمتری دارد، گفت: موارد بستری کروناویروس در خوزستان ۶۰ درصد افزایش یافته در حالی که تعداد موارد سرپایی حدود سه برابر افزایش یافته است.
غلامرضا شریعتی امروز ۲۵ اردیبهشتماه در خصوص آخرین وضعیت مقابله با کرونا در خوزستان، اظهار کرد: بخش عمدهای از دلایل افزایش تعداد بیماران مبتلا به کروناویروس در خوزستان، به بیماریابی قویتر ما برمیگردد. تعداد آزمایشگاههای کروناویروس خوزستان به پنج آزمایشگاه رسیده و در آینده نزدیک این تعداد به هفت آزمایشگاه افزایش مییابد.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته بیش از یک هزار و ۲۷۵ آزمایش انجام دادهایم و در حال تلاش هستیم که این تعداد آزمایش، به یک هزار و ۵۰۰ نمونه برسد بنابراین با افزایش نمونهگیریها و تقویت بیماریابی، بیماران بیشتری نیز شناسایی میشوند.
استاندار خوزستان گفت: عمده بیماران مبتلا به کروناویروس در خوزستان سرپایی هستند و قرنطینه خانگی میشوند؛ اگر چه موارد بستری، افزایش قابل ملاحظهای داشته اما نسبت به موارد سرپایی، میزان بسیار کمتری دارند.
وی افزود: موارد بستری کروناویروس در خوزستان ۶۰ درصد افزایش یافته در حالی که تعداد موارد سرپایی حدود سه برابر افزایش یافته است. تشخیص زودهنگام بیماران سرپایی و قطع زنجیره انتقال، نقطه مثبتی است.
شریعتی بیان کرد: برخی از مردم، کمتر فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردهاند. مردم فکر کردند بیماری تمام شده است و این مساله، باعث شده که بیماری گسترش یابد اما با تمهیدات اندیشیده شده از چند روز قبل، با اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در شهرهای قرمز و با اعمال محدودیت در رفت و آمدها، امیدواریم این شرایط کنترل شود و این مساله کاهش یابد.
وی افزود: تاکید میکنم که اوضاع در حوزه بهداشت و درمان تحت کنترل است؛ مسئولین دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی خوزستان با محوریت ریاست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اوضاع را تحت کنترل و رصد دارند و هیچ کمبودی از بابت کیتهای آزمایشی، تختهای بیمارستانی، بخشها و تختهای ویژه و دارو نداریم.
استاندار خوزستان تصریح کرد: اوضاع کاملا رصد میشود. ظرفیتسازی جدید انجام شده است و بیماران در بیمارستانهای مختلف توزیع میشوند تا ظرفیت هیچ بیمارستانی به مرحله اشباع نرسد.
وی بیان کرد: تمام تلاش بر این است که نگذاریم بیماری به پیک برسد و این روند طولانی شود و در این امر، موفق شدهایم. میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز کنترل شده است و مشکلی از این بابت نداریم.
استاندار خوزستان با اشاره به تعیین نماینده وزیر بهداشت در خوزستان برای نظارت بر امور اجرایی مقابله با کرونا عنوان کرد: وزیر بهداشت در همه استانها نمایندهای تعیین کرده است تا نظارت و گزارشدهی به وی انجام شود اما مسئولیت امر در بهداشت و درمان، متوجه روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی خوزستان است و همچنان مسئولیت و پاسخگویی با آنها است. ما هم اعتماد کامل به مدیریت و عملکردشان داریم و خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: عملکرد موفق آنها بوده که باعث شده بیماری کنترل شود و مرگ و میر کاهش یابد و تا حد امکان نگذارند منحنی به گونهای پیش رود که تلفات زیادی دهیم.
شریعتی افزود: همچنان از نظر کشور و خوزستان، مسئولیت این امر با متولیان بهداشت و درمان استان است و تاکنون عملکرد مناسبی داشتهاند.
وی در خصوص وضعیت مناطق حاشیهای و فعالیت بازارچهها در این مناطق، گفت: روز گذشته به فرماندار اهواز دستور دادم در مناطق حاشیه ورود کند و محدودیتهایی اعمال شود. اقناعسازی را انجام دهند و در صورت لازم، اعمال قانون شود تا در حد توان، تمام مناطق اهواز کنترل و مدیریت شوند.
استاندار خوزستان افزود: مقرر شده از امروز (پنجشنبه)، فرماندار اهواز قویتر در مناطق حاشیهای ورود کند.
وی گفت: برای تمدید تعطیلیها در هفته آینده، هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است و منتظر پیشنهاد کمیته علمی و دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستیم.
شریعتی اظهار کرد: پس از بررسی علمی کامل وضعیت، پیشنهادات ارایه شده در ستاد استانی و شورای تامین خوزستان بررسی و جوانب امر در نظر گرفته میشود و تصمیمات مورد نیاز اتخاذ خواهد شد.
وی با اشاره به نحوه انتخاب شهرهای قرمز و تعطیلی این شهرها در هفته جاری بیان کرد: بر اساس شاخصها و فرمولهای اپیدمیولوژیک وزارت بهداشت، تنها شهرستان کارون قرمز بود و هشت شهر دیگر زرد و سایر شهرها سفید بودند اما کمیته اپیدمیولوژیک و کمیته علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز این فرمول را سهلگیرانه دانستند و تاکیدشان بر روش سختگیرانهتر بوده است بنابراین به آنها اختیار دادیم و طبق فرمول جدید ارائه شده، ۹ شهر خوزستان قرمز بودند که ما طبق پروتکل این اساتید اقدام کردیم.
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم خودمراقبتی بیشتر مردم، بیان کرد: در اپیدمی، ۹۰ درصد کار به رفتار مردم برمیگردد؛ اگر مردم رفتار خود را مانند هفتههای اول اصلاح کنند نتایج خوبی حاصل میشود اما اگر مجددا فکر کنند بیماری تمام شده و رفتار خود را تغییر دهند، نتایج دیگری حاصل میشود.
وی گفت: تاکنون اپیدمی بر ما فائق نیامده و تعداد بیماران بیشتر از امکانات ما نشده است که شرایطی ایجاد شود که با مشکل مواجه شویم و تلفات روی دست ما بگذارد اما امکانات ما حدی دارد و اگر رفتار مردم اصلاح نشود ممکن است ناگهان با مساله و طغیانهایی مواجه شویم.
شریعتی افزود: کمبودی از نظر اقلام بهداشتی نداریم و بیمارستانها مجهز هستند. ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیز در بازار وجود دارد اما تاکید میشود که استفاده از دستکش تنها برای کادر بهداشتی و درمانی لازم است.
وی در خصوص وضعیت بیماری کرونا در خوزستان در مقایسه با سایر استانها، گفت: میزان کشندگی بیماری در خوزستان نسبت به استانهای دیگر پایینتر است. میزان شیوع در خوزستان هنوز از متوسط کشوری پایینتر و میزان میرایی نیز در خوزستان کمتر است. این شاخصها نشانه عملکرد خوب سیستم بهداشت و درمان خوزستان است.