با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور به ویژه استان اصفهان با هدف کنترل سلامت، غربالگری خانوار و سالمندان توسط مراجع ذیربط صورت گرفته است.
شادی فضلی،در حاشیه اولین جلسه کمیته سلامت بانوان و خانواده افزود: این جلسه با حضور سایر اعضای کمیته از جمله نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و جمعی از خیران با موضوع “وضعیت سالمندان در شرایط کرونا و پساکرونا” برگزار شد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به وضعیت جسمانی و روانی بر لزوم ارائه آموزشهای مناسب مراقبتی به سالمندان، ارائه خدمات روانی و اجتماعی، برگزاری طرحهایی جهت ایجاد اوقات فراغت مناسب مانند مسابقه کتابخوانی و برنامه ورزشی و رعایت نکات بهداشتی بهویژه در مراکز نگهداری سالمندان تأکید کرد.
همچنین در این جلسه نمایندگان بهزیستی و علوم پزشکی به ارائه گزارش اقدامات دستگاههای مربوطه در این خصوص پرداختند.
تهیه بسته سلامت ویژه سالمندان شامل محتوای کتاب، آموزش و بازی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و بهزیستی جهت حمایت روانی و اجتماعی از سالمندان و همکاری بهزیستی با خیریه ها جهت ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره به سالمندان از جمله مواردی بود که در این جلسه به تصویب رسید.
سن سالمندی از نظر سازمان جهانی بهداشت در بسیاری کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بر مبنای ۶۰ سال است.
بر پایه آخرین آمار سال ۱۳۹۵، ۹.۳۷ درصد از جمعیت کشور در مرحله سالمندی قرار داشتند که هفت میلیون و ۴۵۰ هزار تن را شامل میشود، این رقم در استانهای مختلف کشور با پراکندگی همراه است.
استان اصفهان دارای بیش از پنج میلیون نفر جمعیت در ۲۴ شهرستان است که ۸۸ درصد آنها شهرنشین و ۱۲ درصد ساکن روستاها هستند.
۱۰.۶ تا ۱۱ درصد از جمعیت استان اصفهان را سالمندان تشکیل میدهند. براساس نتایج سرشماری ۹۵، استان اصفهان دارای یک میلیون و ۶۰۸ خانوار است.