stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 19 December , 2024
  • کد خبر : 133482
  • 19 خرداد 1399 - 10:44
4

ساخت پلاستیک از نیشکر و کربن دی اکسید!

محققان دانشگاه دورهام(Durham) موفق به ابداع یک روش فرآوری قابل توجه و اقتصادی شده‌اند که از ته مانده و ضایعات نیشکر و گاز کربن دی اکسید برای ساخت پلاستیک استفاده می‌کند.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا و به نقل از آی‌ای، “بسته‌بندی” یک مشکل واقعی برای جوامع است و باعث آلودگی می‌شود و جذب مواد اولیه زیادی دارد. اما چه می‌شود اگر امکان تهیه بسته‌بندی پلاستیکی از ضایعات نیشکر و کربن دی اکسید وجود داشته باشد؟

یک مطالعه جدید به رهبری دانشگاه “دورهام” دقیقا چنین فرآیندی را ابداع کرده است و بهتر از همه اینکه نشان می‌دهد که این روش ساخت پلاستیک، مقرون به صرفه و کاملا رقابتی نیز هست.

این فرآیند مراحل بسیاری دارد و نتیجه نهایی یک پلیمر پلاستیکی به نام “پلی اتیلن فوراندیکربکسیلات”(polyethylene furandicarboxylate) است که به “PEF” نیز معروف است. این پلاستیک بسیار شبیه به PET است که در ساخت بطری‌های آب و نوشابه از آن استفاده می‌شود.

از آنجا که هر مرحله از این فرآیند قبلا نیز انجام شده بود، این مطالعه جدید بر آنالیز چرخه زندگی فرآیند تولید تمرکز دارد تا دقیقاً چگونگی عملکرد روش PEF در رقابت مقایسه شود.

حوزه‌ای که این فرآیند جدید در آن می‌درخشد در انتشار حداقلی گازهای گلخانه‌ای است. ساخت PEF در مقایسه با تولیدPET تقریباً یک سوم گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کند و اگر تصمیم بگیرید که به جای ضایعات گیاهی تنها از نیشکر استفاده کنید، حتی می‌توانید میزان انتشار آلاینده‌ها را بیشتر کاهش دهید.

محققان می‌گویند PEF نه تنها محکم‌تر از PET است، بلکه هزینه تولید PEF به ازای هر بطری می‌تواند پایین‌تر از هزینه تولید PET باشد.

بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا این روش می‌تواند یک روز جایگزین بسته بندی‌های پلاستیکی کنونی شود؟

انتهای پیام

هشتگ: , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.