محمود شبان در نشست خود با خبرنگاران که ۲۲ خردادماه در محل جهاد کشاورزی برگزار شد، عنوان کرد: با توجه به اینکه مشکلات در بازاریابی محصولات کشاورزی بسیار زیاد شده تلاش میشود، امسال به مشکلات پس از تولید بهخصوص تولید و بازاریابی محصولات کشاورزی توجه بیشتری شود.
وی اظهار کرد: اگرچه سال گذشته قیمت تمام شده هر کیلو کشمش حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان بود اما پیشبینی میشود این رقم امسال به بیش از ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان برسد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد افزود: چون تمام دغدغه و نگرانی کشاورزان برای فروش محصولات کشمش است باید در حوزه بازار محصولات کشاورزی وارد شویم، البته در بلندمدت تغییر ارقام انگور را در دستور کار داریم، تا کنون در سطح ۱۵۰ هکتار از سطح باغات شهرستان رقم انگور ترکمن ۴، فلیم و رشه که مخصوص تازه خوری هستند، کشت شده است.
وی با بیان اینکه تلاش میشود برای کاهش حجم تولید کشمش سطح تازهخوری افزایش یابد، گفت: اکنون ۳۰ درصد انگور عسکری و پیکامی به مصرف تازه خوری و ۷۰ درصد تبدیل به کشمش میشود که این درصد باید به برابر ۵۰ درصد برسد.
شبان در همین خصوص افزود: اکنون در شهرستان ۴ واحد سردخانه بالای صفر با ظرفیت میانگین ۱۰ هزار تن داریم که ظرفیت خوبی برای صادرات انگور محسوب میشوند و صادرکنندگان مشکلی برای صادرات این محصول نخواهند داشت. از سویی ورود کشمش شهرستان به بازار بورس در حال نهایی شدن است، به طوری که پیشبینی میگردد در سال زراعی جدید کشمش سبز قلمی وارد بازار بورس گردد.
وی ادامه داد: از سال گذشته اولویت جهاد کشاورزی شهرستان توسعه گلخانهها بوده است، اگر چه سال گذشته ۵ هکتار گلخانه در داخل شهرستان ایجاد گردید، اما طی سالهای قبل فقط ۳ هکتار گلخانه داشتهایم، هرچند قبلاً برخی مجوزهای گلخانههای کوچکمقیاس تا ۳۰۰ مترمربع در داخل شهر و روستا را خودمان صادر میکردیم، اما اکنون با تفویض اختیاری که صورت گرفته صفر تا صد صدور گلخانههای کوچکمقیاس به شهرستان واگذار شده است.
شبان همچنین ایجاد استخرهای ذخیره آب را از جمله مشکلات شهرستان ذکر کرد و افزود: با وجود اینکه احداث استخر ذخیره آب جزء ضروریات بخش کشاورزی شهرستان است، اما از پایان اسفندماه سال گذشته مجوز احداث استخر در حد سطح زیر کشت و میزان مالکیت آب کشاورز و باغدار صادر میشود و غیر آن مصداق کاربری غیرمجاز خواهد بود و از طریق مراجع قانونی تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: اگر چه بر اساس دستورالعملها پرداخت اعتبارات بلاعوض به کمتر از سه هکتار اراضی خرده مالکی امکانپذیر نبود، اما چون خرد مالکترین شهر استان هستیم بر اساس قولهایی که داده شده مقرر گردید طرحهای بین یک و دو هکتار از اعتبارات بلاعوض آبیاری تحت فشار و نوین نیز برخوردار شوند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: با توجه به تخصیص سهمیه ۳ میلیارد تومانی اعتبارات بلاعوض به شهرستان این قول داده شده تا هر سقفی که شهرستان پرونده آبیاری نوین داشته باشند تأمین اعتبار شود. کشاورزان و باغداران که دارای استخر هستند میتوانند از این ظرفیت و پتانسیل در آبیاری نوین استفاده کنند.
وی ادامه داد: به دلیل سیلی که فروردینماه سال گذشته در شهرستان داشتیم، حدود ۴۷۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و ۶۷۰ میلیون تومان تسهیلات کمبهره به کشاورزان پرداخت شد، همچنین ۳۰۰ میلیون تومان اعتبارات عمرانی برای پروژههای زیربنایی برای پیشگیری از وقوع سیلاب به شهرستان تخصیص پیدا کرد.
شبان همچنین افزود: همزمان با هفته جهاد کشاورزی ۵ پروژه با اعتباری حدود ۳۰۰ میلیون تومان افتتاح شده و به بهرهبرداری میرسد، که مهمترین آن جاده بین مزارع در دهستان کویر به طول سه کیلومتر با اعتبار ۱۷۰ میلیون تومان است که بالغ بر ۳۰۰ خانوار از این پروژه بهرهمند میشوند.
وی مطرح کرد: شهرستان خلیلآباد سال گذشته توانست رتبه برتر باغبانی را در سطح استان کسب کند.
انتهای پیام