stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 20 December , 2024
  • کد خبر : 144347
  • 17 تیر 1399 - 23:25
3
با اجرای طرح‌های آبیاری نوین صرفه‌جویی بیش از یک میلیارد مترمکعبی آب در فارس

صرفه‌جویی بیش از یک میلیارد مترمکعبی آب در فارس

صرفه‌جویی بیش از یک میلیارد مترمکعبی آب در فارس
در ۴۰ سال گذشته با اجرای طرح‌های آبیاری نوین در فارس یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شده است.
قلم | qalamna.ir :
گسترش طرح‌های آبیاری نوین در استان فارس همواره یکی از دغدغه‌های استان بوده که خروجی تلاش‌های صورت گرفته در این حوزه باعث شده تا در ۴۰ سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شود.
  • استان فارس همواره به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود که در تولید بسیاری از محصولات رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده و سهم زیادی در امنیت غذایی مردم دارد.
خشکسالی پی در پی در ۲ دهه گذشته و لزوم حرکت علمی در حوزه کشاورزی باعث شد تا این استان، مسیر نوینی برای فعالیت در حوزه کشاورزی در پیش بگیرد تا امر و معاش مردم با خشکسالی متوقف نشود.
به طور طبیعی تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت فراگیر شدن سیستم‌های آبیاری نوین گامی مهم برای فعالیت در حوزه کشاورزی در شرایط خشکسالی بود.
تاکید استاندار فارس همواره بر این موضوع بوده که این استان باید به سمت کشاورزی دانش بنیان سوق داده شود تا در مقابل بحران‌های طبیعی و آفات مقاوم باشد.
  • سیستم‌های آبیاری نوین شامل آبیاری بارانی و قطره‌ای است که از جمله مزایای استفاده از این سیستم‌ها می‌توان به افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطره‌ای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی، عدم تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاک‌ها و کشت‌ها در فصول مختلف زراعی و تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و عدم نیاز به زهکشی مزرعه اشاره کرد.
افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، عدم نیاز به تسطیح اراضی در این روش، جلوگیری از سله بستن و پوکی خاک، عدم نیاز به ایجاد نهر‌های خاکی درون مزرعه و نهر‌های زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، قابل استفاده برای تمام گیاهان و امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آن‌ها از دیگر مزایای آبیاری نوین است.
همچنین آبیاری نوین مزایایی از جمله وارد نشدن بذر علف‌های هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها، سهولت در انجام عملیات زراعی، به حداقل رسیدن تبخیر سطحی در آبیاری قطره ای، جلوگیری از خارج شدن آب از محوطه ریشه، عدم امکان رویش بذر علف‌های هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه گیاه اصلی، افزایش کیفی و کمی محصول و عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد بدلیل ثابت بودن اجزای سیستم دارد.

اجرای طرح‌های آبیاری نوین فارس
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: وسعت اراضی مستعد کشاورزی استان فارس یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است و بیش از یک میلیون هکتار نیز اراضی دیم و کشت آبی در استان داریم.صرفه‌جویی بیش از یک میلیارد مترمکعبی آب در فارس

  • محمدمهدی قاسمی افزود: تا کنون بیش از ۳۰۱ هزار هکتار از اراضی کشت آبی استان زیر پوشش سیستم‌های آبیاری نوین قرار گرفته است که از این میزان حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی با اعتبار ۶۸۸ میلیارد و ۹۷۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در زیر پوشش سیستم‌های آبیاری نوین قرار گرفته است.
    وی ادامه داد:در سال ۱۳۹۸ با اجرای طرح‌های آبیاری نوین در فارس ۳۱ میلیون و ۶۰۰ مترمکعب آب صرفه جویی شد.
    رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در طول ۴۰ سال گذشته نیز با اجرای این طرح‌ها یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شده است.
قاسمی افزود: با توجه به اینکه استان فارس در اقلیم خشک و کم آب واقع شده است باید منابع آب موجود را به طور صحیح مدیریت کنیم تا توان مقابله با پدیده خشکسالی و پیامد‌های آن را داشته باشیم.
وی ادامه داد: اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار یکی از موارد مدیریت منابع آب کشاورزی است که در کاهش اثرات خشکسالی بسیار موثر بوده و سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برای استفاده بهینه از آب‌های موجود، تجهیز مزارع و باغات استان به سیستم‌های آبیاری تحت فشار است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: باید به جایی برسیم که هیچ مزرعه‌ای در استان بدون سیستم آبیاری نوین نباشد.
هشتگ: , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.