با توجه به عدم تغییر میزان تقاضا برای خرید مرغ و ثابت بودن آن در این فصل از سال به نظر میرسد این افزایش قیمت ناشی از کاهش عرضه مرغ از سوی تولیدکنندگان باشد، سعید مؤمنی از پرورشدهندگان مرغ گوشتی عنوان کرد: اعتراضات فعلی از سوی مدیران کشتارگاهها نسبت به کاهش آمار کشتار روز و نداشتن صرفه اقتصادی برای فعالیت این واحدها است.
مرغداران: راهی جز کاهش جوجهریزی نداریم
مدیر مرغداری زاگرس با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی جوجهریزی در هفتههای اخیر ادامه داد: در شرایطی که نهاده برای طیور در بازار پیدا نمیشود راهی جز کاهش جوجهریزی نداریم، بسیاری از تولیدکنندگان مرغها را قبل ازآن که به وزن مناسب برسند در بازار عرضه میکنند و در بعضی واحدها جوجهها به دلیل عدم تغدیه مناسب بعد از ۷۰ روز به وزن میرسند این در حالی است که یک جوجه در شرایط عادی بعد از ۵۰ روز آماده ارسال به کشتارگاه است.
وی با انتقاد از قیمتگذاری دستوری مرغ با نرخ کیلویی ۱۳ هزار تومان خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است و در شرایط فعلی عرضه هرکیلوگرم مرغ با قیمتی کمتر از ۲۰ هزار تومان به صرفه نیست.
جوجههایی که به دلیل کمبود نهاده تلف میشوند
مؤمنی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام با تأمین ۱۰ روزه پیشدان، مرغداران را تشویق به جوجهریزی بیشتر میکند اما تضمینی برای تأمین نهاده در روزهای بعد نمیدهد و مرغدارانی که به امید بهبود شرایط نهاده، اقدام به جوجهریزی کردهاند امروز با مشکل جدی مواجه شدهاند و تعداد زیادی از جوجههایشان را به دلیل نبود نهاده از دست دادهاند.
علیرضا کاظمی مدیر یکی از مرغداریهای استان است که به دلیل نبود نهاده جوجهریزی را کاملاً متوقف کرده و در انتظار بهتر شدن شرایط برای ادامه فعالیت است، وی در گفتوگو با خبرنگار فارس بیان کرد: قیمت هر کیلوگرم ذرت در سامانه بازارگاه ۱۸۰۰ تومان اعلام شده اما عرضه نمیشود، شش ماه قبل هزینه خرید ذرت را پرداخت کردهایم اما هنوز ذرتی تحویل نگرفتهایم، وقتی جوجهها در حال تلف شدن هستند راهی جز تهیه نهاده از بازار آزاد نداریم و باید ذرت را به قیمت هر کیلو ۳ هزار تومان خریداری کنیم.
مرغداری آهنفروشی نیست که اگر خوب نخریدند نفروشیم
فعال صنعت پرورش طیور افزود: مرغداری مانند آهنفروشی نیست که اگر قیمت محصول کاهش یافت بتوانیم فروش را متوقف کنیم، بلکه با رسیدن مرغ به وزن معین ناچار به فروش آن به هر قیمتی میشویم پس برای جلوگیری از زیان راهی به جز کنترل جوجهریزی نداریم.
علی دهقانی مدیر امور طیور اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: در ماههای دی و بهمن سال ۹۸ مرغداران به امید فروش در ایام سال نو در حجم بالایی جوجهریزی انجام دادند که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضا، افت شدید قیمت مرغ را به دنبال داشت و ضرر زیادی را به پرورشدهندگان مرغ گوشتی تحمیل کرد که تلاش کردیم تا با خرید و ذخیره مرغ از مرغداران قیمت را متعادل کنیم.
مدیر امور طیور اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۲۴ میلیون قطعه جوجهریزی انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی را نشان میدهد و کاهش تا حدود ۲۰ درصد نیز با توجه به شرایط ویروس کرونا و شرایط تأمین نهاده طبیعی به نظر میرسد.
وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار واحد پرورش مرغ گوشتی در استان اصفهان تصریح کرد: ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی در حدود ۵۰۰ واحد تولیدی آماده کشتار است و نگرانی از بابت کاهش جوجهریزی نداریم اما مشکل در زمینه تأمین نهاده جدی است.