حسن ساسانی ، افزود: با توجه به اینکه اکنون آب زاینده رود برای کشت کشاورزان جاری و ماههای گرم سال پیش رو ست بنابراین مصرف بهینه آب در تمام بخشهای آشامیدنی و بهداشت، صنعت و کشاورزی اهمیت دارد.
وی ورودی و خروجی آب سد زاینده رود را به ترتیب ۲۸.۱ و ۸۷.۸ متر مکعب بر ثانیه اعلام کرد و ادامه داد: میزان بارشها در سرشاخههای زایندهرود از ابتدای سال آبی جاری (مهر۹۸) تاکنون یک هزار و ۱۷۵ میلی متر بوده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان اضافه کرد: مقدار بارشهای امسال در نقطه مذکور نسبت به سال آبی قبل از آن (مهر ۹۷ تا مهر ۹۸) حدود ۴۵ درصد کمتر بوده و این موضوع با توجه به پیش بینیها مبنی بر بارشهای دیرهنگام پاییزی، ذخیره آبی استان را در ماههای پیش رو با چالش مواجه میکند.
وی با اشاره به بارندگی کمتر از نُرمال امسال در استان اصفهان بر مبنای گزارش های هواشناسی خاطرنشان کرد: تحلیل آمار و ارقام مربوطه از ادامه روند خشکسالیها در این منطقه حکایت دارد.
ساسانی تصریح کرد: توزیع آب کشاورزی مطابق با برنامه در حال انجام است و در راستای اقدامات حفاظتی، برنامههایی در راستای آزادسازی حریم رودخانه در دستور کار داریم.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
مصرف آب در استان اصفهان از آغاز سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل بطور متوسط ۲۰ درصد بیشتر شده و دلیل این امر شیوع ویروس کرونا و تاکید مسئولان درمانی بر شستشوی بیشتر دستها و رعایت افزونتر مسائل بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشورمان و هستی تالاب گاوخونی داشته است، در دهههای اخیر به علت کمبود بارشها، خشکسالیهای متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت به یک رودخانه فصلی تبدیل شد و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.