اگرچه بورس را یک محل امن و سودآور برای سرمایههای کوچک وبزرگ میدانند باید توجه کرد که بورس از احتمالات پیروی میکند و افرادی که وارد آن میشوند با برد یا باخت روبهرو میشوند بنابری ان باید به اندازهای ریسک کرد که توان باخت داشت.
کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس با زبانی ساده و گیرا انواع بازارهای مالی را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد. بورس در واقع بازاری است که در آن خرید و فروش به شکل معینی صورت میگیرد. این بازار میتواند به بخشهای مختلفی نظیر بورس کالا، ارز و اوراق بهادار تقسیم شود. فصلهای بعدی کتاب به طور مفصل به مفاهیم گوناگون و اصطلاحات رایج در بورس پرداخته است.
مسئلهی حائز اهمیتی که نویسندگان از آن در فصل پایانی سخن گفتهاند روانشناسی سرمایهگذاری است. افراد با کمک علوم مختلف توانستهاند ابزارهای قدرتمندی برای سرمایهگذاری ایجاد کنند.مدلهای قیمتگذاری، داراییهای سرمایهای و … میتوانند به ارزش اوراق بهادار کمک کنند به این ترتیب انتظار سرمایهگذار از ریسک و سود تغییر میکند. با این حال علم روانشناسی این فرضیات منطقی را رد میکند.
هزاران سهام در بازار مورد معامله قرار میگیرند، سرمایه گذاران نمیتوانند در مورد همه آنها اطلاعات کسب نموده و آنها را بشناسند. در حقیقت. شناخث واقعی حتی تعدادی از آنها بسیار مشکل است. اما سرمایهگذران با انبوهی از پیشنهادات و نظرات از طرف کارگزاران، مجلات، سایتهای اینترنتی، تلویزیون و سایر منابع روبرو میشوند. بعضیها بطور اجتناب ناپذیری، فکر میکنند که آخرین پیشنهادات خریدی که شنیدهاند نسبت به سهامی که در حال حاضر در اختیار دارند بهتر میباشد. در نتیجه اقدام به خرید و فروش و جایگزینی سهام میکنند. همه افراد میتوانند با یادگیری روشهای علمی انتخاب سهام و کنترل احساسات در این زمینه سرمایه گذاری بسیار بهتری انجام دهند.
مروری بر فصلهای کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس
کتاب صفر تا صد سرمایه گذاری از ۱۶ فصل تشکیل شده است که هریک از آنها دارای بخشهای متعدد است. نام ده فصل از آن به ترتیب زیر است:
فصل اول: انواع نهادهای مالی
فصل دوم: انواع بازارهای مالی
فصل سوم: انواع اوراق بهادار
فصل چهارم: اصطلاحات رایج در بورس
فصل پنجم: ریسک و بازده
فصل ششم: وظایف کارگزاران و معرفی شرکتهای کارگزاری و معیارهای انتخاب
فصل هفتم: روشهای خرید و فروش سهام
فصل هشتم: کارمزدها در بازار سرمایه
فصل نهم: عرضه سهام اولیه
فصل دهم: افزایش سرمایه
دربارهی حجت بهادری و نسیم کردستانی نویسندهی کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس
انتشارات موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس را عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرارداده است. از دیگر آثار منتشر شده توسط حجت بهادری در حوزه بورس و سرمایهگذاری میتوان به کتاب «همه چیز درباره کارگزای بورس» اشاره کرد. کتاب «چارچوبی برای مدیریت بازاریابی» از جمله آثار ترجمه شده توسط نسیم کردستانی به شمار میآید.
چرا باید کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس را خواند؟
کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس در دستهی کتابهای بورس و سرمایه گذاری قرار دارد.
کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب ۱۸۸ صفحه است که با مطالعهی روزانه ۲۰ دقیقه میتوانید این کتاب را در ۹ روز بخوانید. کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس حجم اندکی دارد و برای افرادی که وقت کافی برای خواندن کتابهای طولانی را ندارند و قصد دارند کتابی مختصر با موضوع بورس و سرمایه گذاری را بخوانند مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب صفر تا صد سرمایهگذاری در بورس میخوانیم
اولین گام برای خرید و فروش سهام در بورس اوراق بهادار، دریافت کد سهامداری (کد معاملاتی بورس) میباشد. هر شخص پس از کسب دانش ابتدایی در زمینه معاملات بورس اوراق بهادار و اطلاع از مزایای این بازار در کنار ریسکهای موجود، لازم است برای انجام معاملات خود نسبت به اخذ کد معاملاتی بورس اقدام نماید. بسیاری از کسانی که برای نخستین بار وارد بازار بورس میشوند، سوالاتی دارند از قبیل این که: کد بورسی چیست؟ برای دریافت کد بورسی اشخاص حقیقی و حقوقی چه مدارکی لازم است؟ مدت زمان لازم برای دریافت کد معاملات برخط چه میزان است؟
کد بورسی عبارتست از کدی ثابت که به سهامداران اختصاص داده میشود تا در هنگام خرید و فروش سهام از آن استفاده کنند. این کد متشکل از سه حرف اول نام خانوادگی افراد به همراه یک عدد ثابت است که در معاملات سهام. کارکردی مشابه شماره حساب در نقل و انتفالات بانکی را دارد. مثلا فردی که نام خانوادگی او حسنی است ممکن است کدی به صورت حسن ۰۵۶۲۳ داشته باشد. این کد برای اشخاص حقوقی بسته به ماهبت آن (موسسه, شرکت و …) شامل سه حرف ابتدایی کلمات مذکور مانند موس، شرک و … به همراه یک کد ۵ رقمی است.
برای دریافت کد معاملاتی، معمولا مدارک هویتی فرد متقاضی (شناسنامه و کارت ملی) به یکی از کارگزاران تحویل داده میشود. اطلاعات متقاضی در سامانه معاملاتی بورس ثبت شده و در صورت عدم وجود مغایرت در اطلاعات اعلام شده از سوی متقاضی. طی حداکثر ۴۸ ساعت (۲ روز کاری) کد بورسی برای وی صادر میشود. در صورت وجود مغایرت مشخصات متقاضی با اطلاعات موجود در سامانه ثبت احوال، لازم است این مغایرت از طریق مراجعه حضوری به شرکت سرمایهگذاری مرکزی و تسویه وجوه برطرف شود تا کد معاملاتی صادر گردد. به کد معاملاتی بورس، اصطلاحا کد سهامداری نیز گفته میشود.
در روش معامله سهام در بازار بورس اوراق بهادار از طریق تلفنی، سرمایه گذار میتواند بدون نیاز به مراجعه حضوری به کار گزاری، صرفا از طریق استفاده از سامانه تلفنی کارگزاری, سفارش خود را برای خرید یا فروش سهام یا سایر اوراق بهادار به کارگزار ارائه دهد. در این روش مشتری میتواند پس از عقد قرارداد مربوطه و دریافت نام کاربری با شرکت کارگزاری تماس گرفته و پس از وارد نمودن نام کاربری با شرکت کارگزاری تماس گرفته و پس از وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور به یکی از معاملهگران متصل شود.
انتهای پیام