باحضور خالد جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان سومین جلسه نشست کمیسیون هماهنگی بانک ها و کارگروه بانکی و تامین مالی استان برگزار شد و عملکرد بانک ها در سه حوزه پراهمیت پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و تسهیلات حمایت از واحد های تولیدی از محل بند الف تبصره ۱۸ مورد ارزیابی قرار گرفت.
خالد جعفری در این جلسه اعلام کرد که ۴۲ درصد کل پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده استان توسط بانک ملی، ۱۷ درصد بانک ملت، ۱۶ درصد بانک تجارت، ۹ درصد بانک سپه و هشت درصد مربوط به بانک صادرات بوده است.
وی اضافه کرد: سامانه کارا فعال و باز است و امکان ثبت نام متقاضیان مشاغل آسیب دیده شامل در ۱۴ رسته اعلام شده برای دریافت تسهیلات همچنان وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: همانگونه که افراد دارای بیماری زمینه ای در مقابل کرونا آسیب پذیرتر هستند مشاغل و کسب و کارها در استان هایی همچون کردستان نیز که از لحاظ شاخص های اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارد، در زمان کرونا بیشتر متضرر شدند.
جعفری با اشاره به اینکه کردستان به نسبت درصد تسهیلات ابلاغی رتبه سوم کشور را کسب کرده است، یادآور شد: دولت به منظور حفظ اشتغال ۱۴ رسته شغلی آسیب دیده از کرونا اعتباراتی را اختصاص داده و انتظار می رود بانک های استان اهتمام ویژه ای برای پرداخت این تسهیلات داشته باشند.
معاون اقتصادی استاندار در ادامه یادآوری کرد: هدف از برگزاری این جلسه، اول تقدیر و تشکر از بانک هایی است که بیشترین پرداختی را داشته اند و دوم اینکه سایر بانک ها از آنها الگو بگیرند و از تجاربشان استفاده کنند
علی اشرف یوسفی قیاسی دبیر کمیسیون شورای هماهنگی بانک های کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه در چند هفته اخیر جهش مطلوبی در پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا در استان ایجاد شد، گفت: مصوبات ستاد ملی کرونا لازم الاجراست و مدیران بانک های استان موظف به پرداخت تسهیلات به پرونده های معرفی شده، هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در این جلسه ضمن تشکر از بانک های استان در پرداخت تسهیلات بانکی به مشاغل آسیب دیده از کرونا گفت: حدود ۶ هزار فقره پرونده به مبلغ ۹۰ میلیارد تومان به بانک های استان ارسال شده است.
برهان صلواتی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۱ میلیارد تومان پرداخت شده است، افزود: بانک ملی با پرداخت بیش از هشت میلیارد تومان بیشترین میزان تسهیلات را در استان پرداخت کرده است.
وی یادآور شد: ۱۳ پرونده به بانک شهر و ۶ پرونده مشاغل آسیب دیده از کرونا به موسسه اعتباری ملل در استان ارسال کردیم که تاکنون مبلغی در این خصوص به متقاضیان پرداخت نکردهاند.
تقدیر از بانک های برتر در حوزه وام ازدواج
دستور کار دوم این جلسه مربوط به عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بود که در این رابطه مدیر کل ورزش و جوانان استان کردستان اظهار داشت: سال گذشته ۲۳ هزار و ۵۱۰ نفر متقاضی دریافت وام ازدواج بودند که ۲۱ هزار و ۱۵۱ نفر موفق به دریافت آن شدند.
حامد جولایی با اشاره به اینکه کردستان رتبه چهارم پرداخت تسهیلات ازدواج در کشور را به خود اختصاص داد، افزود: بانک های ملی، ملت و کشاورزی در استان بیشترین میزان وام قرض الحسنه ازدواج را پرداخت کردند.
وی تعداد متقاضیان وام ازدواج طی چهار ماهه سال جاری در استان را ۱۱ هزار و ۷۹ فقره پرونده اعلام کرد و گفت: تاکنون ۶ هزار و ۱۶۳ فقره وام ازدواج پرداخت شده است.
معاون استاندار ضمن تقدیر از بانک های برتر از روسای بانک هایی که کمترین میزان پرداختی را داشتند خواست که تلاش خود را در این خصوص افزایش دهند.
برترین بانک ها در حمایت از تولید
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم اظهار داشت: از ۱۰۸ فقره پرونده معرفی شده به بانک های استان برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ تاکنون به ۳۱ مورد حدود ۵۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
محمد درهوزمی اضافه کرد : ۲۴ مورد مبلغ ۳۷۲ میلیارد ریال پرداخت شده که از این میزان ۷۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش و ۱۶۸ میلیارد ریال سرمایه ثابت بوده است.
وی با اشاره به اینکه هفت بانک عامل پرداخت این تسهیلات هستند، گفت: ۱۰ مورد از تسهیلات پرداخت شده تبصره ۱۸ در استان مربوط به بانک صنعت و معدن، هشت مورد بانک ملی و چهار مورد هم مربوط به بانک های سپه و تجارت بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار ضمن تقدیر از بانک های استان در افزایش پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ افزود: باید واقع بینانه با طرح ها برخورد کنیم و هر طرح را با شرایط خودش بسنجیم و در این شرایط که منابع داخلی بانک ها جوابگو نیست این تسهیلات ویژه را نباید از دست بدهیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه چند طرح بزرگ استان در بانک ها در سطح ملی در حال انجام هستند، از مدیران بانک های استان خواست این طرح ها را در بانک های مربوطه به صورت هفتگی پیگیری کنند؛ و اذعان داشت: به نتیجه رسیدن این طرح ها، جزو عملکرد بانک های استان خواهد بود.
در پایان جلسه از سه بانک ملی، ملت و کشاورزی به سبب پرداخت بیشترین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تقدیر با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام