stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 161033
  • 05 شهریور 1399 - 0:50
1

صعود بورس های آمریکا و آسیا به امید توافق تجاری

صعود بورس های آمریکا و آسیا به امید توافق تجاری

مکالمه تلفنی مقامات ارشد آمریکایی و چینی باعث صعود شاخص های بورسی شد.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا به نقل از بلومبرگ، در اتفاقی کم سابقه و پس از مدت ها تنش لفظی، استیون منوچین- وزیر خزانه داری آمریکا و رابرت لایت هایزر- وزیر بازرگانی این کشور با لیو هه- معاون نخست وزیر چین و سرپرست هیات مذاکره کننده این کشور با آمریکا به صورت تلفنی صحبت و در خصوص اجرایی شدن توفقات فاز نخست رایزنی کردند. هم طرف چینی و هم طرف آمریکایی با صدور بیانیه هایی جداگانه از پیشرفت ملموس در جریان مذکرات خبر داده اند.

طبق اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، دو طرف بر تلاش های چین برای تحقق وعده های داده شده تاکید کرده اند اما آمریکا معتقد است طرف چینی باید اقدامات بیشتری را در خصوص نشان دادن پایبندی خود به مساله حقوق مالکیت انجام دهد. آمریکا هم چنین از چین خواسته است از مجبور کردن شرکت های این کشور به انتقال فناوری به چین برای دسترسی به بازار چین دست بردارد.  

اختلاف نظر بین دو اقتصاد نخست جهان بر سر مسایل تجاری از دو سال پیش آغاز شده اما اکنون دامنه آن از مباحث تجاری به مناقشات حوزه مالی و تکنولوژی کشیده شده است. پیشتر دونالد ترامپ- رییس جمهور آمریکا تهدید کرده بود که در صورت تداوم وضعیت فعلی تجارت با چین را به طور کامل قطع خواهد کرد.  

انتشار اخبار امیدبخش در تاثیر مثبت استفاده از پلاسمای افراد بهبودیافته در درمان بیماران مبتلا به کرونا باعث ایجاد موج جدیدی از خوش بینی ها به نزدیک شدن به مهار این ویروس مرگبار شده است. وزارت بهداشت آمریکا با صدور دستورالعملی مجوز استفاده از پلاسما در روند درمانی بیماران را صادر کرده است.  

تاکنون بیش از ۲۳ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۸۷۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۲۰ هزار و ۴۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.  در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۸۱ هزار و ۶۵۹ نفر، برزیل با ۱۱۵ هزار و ۶۴۶ نفر، مکزیک با ۶۰ هزار و ۸۰۰ نفر، هند با ۵۹ هزار و ۶۰۸ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۴۴۹ نفر بوده است.

با تداوم بازگشت تدریجی سطوح فعالیت های اقتصادی به مقادیر قبل از شیوع بحران، شاخص مدیران خرید آمریکا تا پایان ماه اوت به ۵۳.۶ واحد رسید که این رقم ۲.۷ واحد بیشتر از مقدار ثبت شده دوره منتهی به ماه قبل و بالاترین میزان ثبت شده از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون بوده است. از سوی دیگر برای نخستین بار از دسامبر سال قبل، میزان تقاضای خارجی برای محصولات تولیداتی آمریکا روندی صعودی به خود گرفته و به لطف افزایش تقاضا، تورم صنعتی نیز اوج گرفته است.   خبر خوب دیگر برای اقتصاد آمریکا اینکه  میزان فروش خانه های جدید در آمریکا  طی ماه ژوئیه نسبت به ماه قبل خود ۲۴.۷ درصد بیشتر شده که این رشد در طول تاریخ ثبت آمارهای مربوطه بی سابقه بوده است. این رقم هم چنین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز ۸.۷ درصد بیشتر  شده است.  

انتظار می رود در ماه های پیش رو تا پایان سال، بخش مسکن یکی از محرکه های اصلی رشد اقتصادی در آمریکا باشد. در سه ماهه دوم امسال اقتصاد آمریکا پایین ترین رشد اقتصادی تاریخ معاصر خود را تجربه کرده بود.

اگرچه در بیشتر نظرسنجی ها نامزد دموکرات ها پیشتاز است اما اختلاف آرای وی با ترامپ چندان زیاد نیست و این مساله پیش بینی نتایج را دشوار ساخته است.  

در حال حاضر بین معامله گران بر سر مسیر آینده بازار وحدت نظر وجود ندارد. شماری از معامله گران معتقدند که با کاهش شدت شیوع کرونا و از سرگیری فعالیت های اقتصادی و تجاری، رشد اقتصادی در ماه های پیش رو مجددا وارد محدوده مثبت خواهد شد اما شماری دیگر معتقدند تشدید تنش های بین چین و آمریکا، نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و احتمال شیوع موج دوم کرونا در پاییز و زمستان ریسک های مهمی هستند که باید در تصمیم گیری ها لحاظ شوند و دارایی های امن، مقصد مناسب تری برای سرمایه گذاری خواهند بود. وارن بافت- یکی از مشهورترین معامله گران بورسی جهان از جمله افرادی است که اخیرا تصمیم گرفته است تا جریان سرمایه گذاری های خود را به دارایی های امن تری نظیر طلا منتقل کند. در هفته های اخیر بهای اونس جهانی طلا و هم چنین نقره به رکوردهای جدیدی دست یافته است.

دیوید کاستین- تحلیل گر بازار بانک گلدمن ساکس گفت: تحلیل تکنیکال نمادهای اصلی بازار نشان می دهد وضعیت امیدوارکننده است و در روزهای اخیر شاهد بهبود محیط کلان اقتصادی نیز بوده ایم. اگر در زمینه واکسن مقابله با کرونا به دستاوردهای قابل اتکای جدیدی برشسیم آن وقت شاهد یک دوره طولانی و باثبات در صعود شاخص ها خواهیم بود اما حتی بدون آن هم انتظار داریم شاخص ها در سطح بالاتری از جایی که ماه قبل در ان قرار داشتند، بایستند.

بورس آمریکا

در وال استریت، بیش شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۲۲۶.۸۱ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۳۳ درصد افزایش تا سطح ۳۴۴۲.۶۹ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۷۱ درصد صعود در سطح ۱۱ هزار و ۴۵۷.۴۸ واحدی بسته شد.

تیم گیرسکی- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه “اینورنس کانسیل” گفت: نگرانی هایی وجود دارد که اقتصاد چه زمانی مجددا احیا خواهد شد. در بلندمدت چشم انداز اقتصادی امیدوارکننده است اما اگر یک شوک دیگر بوجود بیاید مثلا در پاییز شاهد یک موج همه گیری دیگر باشیم، حدس زدن در خصوص اینکه چه پیش خواهد آمد اصلا کار ساده ای نیست.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۱۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۳۷.۰۱  واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۴ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۶۱.۶۲ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با افزایش ۰.۰۱ درصدی در سطح ۵۰۰۸.۲۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۰۱ درصد پایین رفت و به ۷۱۰۸.۴۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با صعود ۱.۳۵ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۲۹۶.۷۷ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۲۶ درصد پایین رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۴۸۶.۶۲  واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۰.۱۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۶۱.۹۵ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۵۲ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۱۶۱.۳۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۹۲ درصد افزایش به ۴۳.۳۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۵۸ درصدی به ازای ۴۵.۵۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۰۳ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۲۸.۴۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۱۵ درصدی به ازای ۲۶.۷۰ دلار مبادله شد.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.