stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۹ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 29 December , 2024
  • کد خبر : 166973
  • 24 شهریور 1399 - 15:14
3
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان:

ایمن‌سازی بناهای تاریخی نیازمند مطالعات و ابزارهای مناسب خود است

ایمن‌سازی بناهای تاریخی نیازمند مطالعات و ابزارهای مناسب خود است
قلم/اصفهان_مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: متاسفانه در گذشته توجهات و اقدامات لازم برای ایمن‌سازی بازار انجام نمی‌گرفت و مطالعات جدی در این زمینه صورت نگرفته است و ایمن‌سازی بناهای تاریخی نیازمند مطالعات و ابزارهای مناسب خود است.
قلم | qalamna.ir :

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار داشت: متاسفانه در گذشته توجهات و اقدامات لازم برای ایمن‌سازی بازار انجام نمی‌گرفت و مطالعات جدی در این زمینه صورت نگرفته است و ایمن‌سازی بناهای تاریخی نیازمند مطالعات و ابزارهای مناسب خود است و نمی‌توان از قواعد معمول استفاده کرد.

فریدون اللهیاری افزود: بازار اصفهان بافت وسیعی را در سطح شهر شامل می‌شود که از نظر جمعیتی، انباشت سرمایه‌ها و همچنین ارزش‌های فرهنگی و تاریخی در جایگاه ویژه‌ای از شهر اصفهان قرار دارد. در سال‌های اخیر با همکاری‌ با شهرداری اصفهان، سازمان آتش‌نشانی و اتحادیه‌ها، اقداماتی برای ایمن‌سازی بازار همچون اهدای کپسول‌های آتش‌نشانی به کسبه از سوی اداره میراث فرهنگی انجام شده اما با توجه به خروجی این اقدامات نظیر عدم وجود این کپسول‌ها در واحدهای تجاری و یا عدم شارژ به موقع آن از سوی بازاریان، متوجه شدیم که این اقدامات کافی نیست و باید به صورت جدی‌تری ورود پیدا کرد.

وی با بیان اینکه برای ایمن‌سازی کامل بازار باید یک هماهنگی بین بخش‌های مختلف شهری و همچنین بخش‌های تجاری بازار صورت گیرد، گفت: جلساتی با حضور مدیریت بحران استان و دستگاه‌های مرتبط صورت گرفته که تشکیل کمیته‌ای برای رصد دقیق وضعیت ایمنی بازار، از جمله نتایج تشکیل این جلسات بوده است. البته نباید فراموش کرد که برای داشتن بازاری هر چه ایمن‌تر نیازمند همکاری کسبه نیز هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه کرد: به جهت تفاوت‌هایی که بین ایمنی سازه‌های معمول با آثار تاریخی وجود دارد، انجام مطالعاتی در کنار رصد بازار ضروری است. به همین دلیل دو مطالعه اساسی در حوزه میدان امام(ره) و بازارهای اطراف آن در حال اجراست که مدیریت بخشی از این مطالعات در دست دانشگاه هنر اصفهان و بخش دیگر که مرتبط با مخاطرات بازار و میدان نقش جهان است، در اختیار دانشگاه اصفهان قرار دارد. همچنین سازمان آتش‌نشانی نیز مطالعاتی در مورد خطرات حریق در بازار همراه با دانشگاه اصفهان انجام می‌دهد. با پایان این مطالعات می‌توانیم تمامی نشانه‌های خطر را شناسایی کرده و در زمینه برطرف کردن آن اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه سد معبر کسبه نیز مشکلاتی در جهت ایمن‌سازی بازار ایجاد می‌کند گفت: در صورت رخ دادن حادثه‌ای، نیازمند ارسال فوری خودروهای امدادی هستیم که در صورت وجود موانع در راه‌های رفت و آمد، جان انسان‌های بسیاری به خطر می‌افتد. حتی در صورت عدم وقوع حادثه‌ای باز هم نیروهایی برای افزایش ایمنی بازار باید ارسال شوند.

اللهیاری ادامه داد: سیستم برق‌رسانی بازار نیز با مشکلاتی روبه‌رو است و نیازمند بروز رسانی و اصلاح این سیستم هستیم. البته لازم است که کسبه بازار نیز با نیروهای ایمنی همکاری کنند و از فشار بیش از حد به شبکه برق‌رسانی پرهیز کنند. همچنین سیستم گرمایش و سرمایش بازار باید به گونه‌ای باشد که آسیبی به بازار نرساند و همچنین نیازهای کسبه را نیز برآورده کند.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , , ,
  • منبع : تسنیم

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.