در حالیکه هنوز دارو و واکسنی برای درمان قطعی بیماری کووید ۱۹ در اختیار نیست، پزشکان و محققان راهکار مهم غلبه بر این بیماری را بالا بردن سیستم ایمنی بدن میدانند تا به واسطه آن بدن در مقابل این ویروس توان ایستادگی داشته باشد.
نخستین روزهای سال ۲۰۲۰ میلادی با تجربهای تلخ برای بشر آغاز شد؛ شیوع ویروسی مرموز و ناشناخته که خیلی سریع طعمههایش را از پای میانداخت و اکنون که به ماههای آخر سال نزدیک میشویم، هنوز بشر نتوانسته از دست این ویروس چموش خلاص شود و همچنان کرونا با سرعت فراوان در حال تاخت و تاز است و قربانی میگیرد.
آنچه محققان و پزشکان در مورد مبارزه با کووید ۱۹ می گویند هیچ چیز نیست به جز داشتن یک سیستم ایمنی قوی.
برای داشتن پاسخ ایمنی قویتر به مهاجمان (ذرات ویروسی که وارد ریه ها، سلول های خونی و اندام های شما میشوند، ویرانی ایجاد میکنند و باعث التهاب میشوند)، باید رژیم غذایی مناسب داشته باشید. گروههایی که در معرض خطر بالاتر قرار دارند، شامل افراد دارای اضافه وزن، مبتلایان به فشار خون، دیابت و بیماریهای زمینهای، سن بالای ۶۰ سال است که در صورت ابتلا بیشتر در معرض مرگ و میر قرار دارند، اما همه میتوانند به راحتی با داشتن یک رژیم غذایی سبک و مملو از گیاهان و سبزیجات تازه تا حد بسیاری سیستم ایمنی بدن خود را قوی کرده و سدی در برابر این ویروس چموش ایجاد کنند.
پزشکان به بیماران توصیه میکند که در زمان ابتلا به این ویروس بیشتر میوه و سبزیجات بخورند و از گوشت، لبنیات و غذای فرآوری شده که باعث التهاب میشود، دور بمانند. این کار به شما این امکان را میدهد، حداقل علائم و عوارض جانبی بیماری را بهتر متحمل شوید و در این میان داشتن پاسخ مناسب سیستم ایمنی بدن تنها چیزی است که میتواند با این بیماری مقابله کند.
اگر سیستم ایمنی شما ضعیف باشد و یا با شرایط دیگر از جمله چاقی یا دیابت دست به گریبان باشید، بدن در مواجهه با ویروس بیش از حد واکنش نشان میدهد و “طوفان سیتوکین” و التهاب پس از آن منجر به ایجاد عوارض و دشوارتر شدن شرایط بدن در معرض ویروس میشود.
عناصر سازنده ایمنی بدن توسط ریز مغذیهای موجود در مواد غذایی مانند آنتی اکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی به شما کمک می کند و هیچ چیز بهتر از میوهها و سبزیجات تازه، حبوبات و مغزها و دانه ها آن را تأمین نمی کند. مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی حاوی گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده می تواند باعث التهاب می شود و در مورد کووید-۱۹، التهاب دشمن شما است.
ایسنا و به نقل از “thebeet”، در ادامه ۱۲ خوراکی جادویی که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن است، معرفی میشود. چه به کووید مبتلا شده و یا هنوز با آن مواجه نشده اید، این خوراکیها را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید تا به کمک آنها سیستم ایمنی قویتری برای مقابله با التهاب، عفونت و تخریب داخلی سلولهایتان داشته باشید. معروف است که این غذاها سیستم ایمنی بدن را بیش از حد شارژ میکنند، زمانیکه سیستم دفاعی بدن شما در برابر عفونت و بیماری قوی شود، توان مقابله با سلولهای ناآشنایی که به بدن حمله میکنند، بالا می رود.
۱. همه مرکبات ویتامین C دارند
بدن شما به خودی خود ویتامین C تولید نمیکند و این بدان معناست که باید روزانه این ویتامین را دریافت کنید تا به اندازه کافی برای ایجاد کلاژن سالم (عناصر سازنده پوست و بهبودی بدن) منبع داشته باشید. ویتامین C که به اسید اسکوربیک نیز معروف است، ماده مغذی محلول در آب است که در سبزیجات برگ سبز و مرکبات، به ویژه گریپ فروت، پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و لیموترش یافت می شود. این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.
مقدار توصیه شده روزانه این ویتامین ۶۵ تا ۹۰ میلی گرم در روز است که معادل یک لیوان کوچک آب پرتقال یا خوردن یک گریپ فروت کامل است. تقریباً همه مرکبات دارای ویتامین C زیادی هستند.
۲. فلفل قرمز دو برابر یک پرتقال ویتامین C دارد
اگر می خواهید ویتامین C بیشتری مصرف کنید، فلفل دلمه ای قرمز را به سالاد یا سس ماکارونی خود اضافه کنید. یک فلفل دلمه ای قرمز با اندازه متوسط حاوی ۱۵۲ میلی گرم ویتامین C است.
فلفل قرمز همچنین منبع بزرگی از بتاکاروتن، پیش ماده ویتامین A (رتینول) است. ویتامین A برای سلامت پوست، غشاهای مخاطی و سیستم ایمنی بدن شما مهم است و بتاکاروتن همچنین به سلامت چشم و پوست کمک میکند. یک فلفل پخته شده ۱۹ درصد مقدار توصیه شده روزانه بتا کاروتن دارد.
سعی کنید روزانه ۷۵ تا ۱۸۰ میکروگرم که معادل یک فلفل دلمه ای متوسط است، دریافت کنید. اما یک فلفل قرمز بیش از دو و نیم برابر ویتامین C دارد.
۳. کلم بروکلی را خام بخورید
کلم بروکلی یکی از بهترین غذاهای موجود در کره زمین است. سرشار از ویتامین های A و C و E است. مواد شیمیایی موجود در آن برای مسلح کردن و تقویت سیستم ایمنی بدن شما بسیار مفید است. کلم بروکلی منبع خوبی از لوتئین، یک آنتی اکسیدان قوی و سولفورافان دیگر آنتی اکسیدان اصلی است. این ماده حاوی مواد مغذی اضافی از جمله مقداری منیزیم، فسفر، روی و آهن است.
لوتئین یکی از ۶۰۰ کاروتنوئید طبیعی است که به طور طبیعی شناخته می شود و در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم پیچ به مقدار زیاد یافت می شود. نکته دیگری نیز وجود دارد که باید در مورد کلم بروکلی بدانید و اینکه چرا نباید زیاد پخته شود. کلم بروکلی حاوی سولفورافان است، ترکیب غنی از گوگرد که در سبزیجات چلیپایی مانند کلم و کلم پیچ یافت میشود، اما کلم بروکلی بیشترین مقدار را می دهد. هنگامی که موردی به ساقه، برگ یا جوانه گیاه بر می خورد، این گاز سولفوریک را آزاد می کند که مهاجمان را از بین می برد، در نتیجه از گیاه محافظت می کند. این همان عاملی است که هنگام پختن کلم بروکلی بوی سولفوریک ایجاد می کند، بنابراین بیش از حد نباید آن را بپزید.
مقدار مشخصی برای دریافت لوتئین وجود ندارد، اما به گفته متخصصان حداقل ۶ میلی گرم کفایت می کند.