stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 175279
  • 21 مهر 1399 - 14:19
6

تولیدکنندگانی که در بازار فولاد ذوب می‌شوند

تولیدکنندگانی که در بازار فولاد ذوب می‌شوند

ایسنا/قزوین ماه گذشته بود که در جریان بازدید نمایندگان مجلس و مسئولین امر، عنوان «مافیای فولاد» مطرح شد، عنوانی که پس از مدتی تیتر بسیاری از خبرها قرار گرفت و در پی آن گزارش‌ها و اخبار متعددی در سطح کشور منتشر شد؛ در این گزارش موضوع مشکلات تهیه فولاد برای تولیدکنندگان قزوینی بررسی شده است.

قلم | qalamna.ir :

در راستای حل مشکل تولیدکنندگان، مسئولین در جلسات اعلام کردند که مشکل تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی از جمله فولاد حل شده است، بعد از یک ماه با تولیدکنندگان تماس گرفتیم تا پیگیری کنیم که آیا مشکل تهیه فولاد حل شده است یا خیر. تولیدکنندگان عنوان کردند نه‌تنها مشکل حل نشده بلکه افزایش قیمت فولاد از افزایش قیمت دلار پیشی گرفته است.

مدیران واحدهای تولیدی که سرمایه خود را برای تولید و اشتغال‌زایی در داخل کشور گذاشته‌اند از این امر گله‌مند هستند که چرا مسئولین امر بعد از سرکشی از شرکت‌ها سراغی از آن‌ها نمی‌گیرند، فقط  می‌آیند فیلم و عکس تهیه می‌کنند، می‌روند و پس‌ازآن مشکلات واحدها را فراموش می‌کنند.

باید نام حباب قیمت فولاد را رانت بگذاریم

مهدی حسنی، عضو هیئت‌مدیره شرکت ابداع البرز به ایسنا می‌گوید: از ابتدای فعالیت خود در عرصه صنعت تلاش کردیم تا از اداره صنعت کدبورسی بگیریم و ورق آهن موردنیاز خود را از بورس کالا تهیه کنیم ولی این فرآیند سه‌ساله است و بروکراسی سخت و پیچیده‌ای دارد که اغلب متقاضیان از خرید کالا در بورس پشیمان می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: اختلاف قیمت ورق آهن در بورس کالا و بازار آزاد فاحش و ۲.۵ برابر است قیمت هر کیلو آهن دولتی ۱۲ هزار تومان و در بازار آزاد نیز ۳۰ هزار تومان است که باید نام این حباب قیمتی را رانت بگذاریم. چون عده‌ای با دلال‌بازی موجب بر هم ریختن تعادل قیمت در بازار می‌شوند و همه این‌ها به ضرر تولیدکننده است.

این تولیدکننده تشریح می‌کند: مسئولین امر نیز هیچ نظارت و کنترلی روی این بازار ندارند و ما از سطح استان ناامید شدیم و مواد اولیه واحد تولیدی خود را از بازار آهن تهران تهیه می‌کنیم البته در بازار آزاد هم با مشکل مواجه هستیم. برای نمونه کالای موردنیاز خود را می‌خریم و پول آن را نقد حساب می‌کنیم ولی آن‌ها تعلل کرده و درنهایت کالا را به نرخ زمان بارگیری محاسبه کرده و هزینه اضافی طلب می‌کنند و ما نیز ناچاریم این هزینه را بپردازیم چون راهی به‌غیراز آن نداریم.

منطقی نیست که مسئولین بگویند خرید نکنیم

وی می‌گوید: بازار استیل هم با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند و قیمت‌ها از ۲ هفته قبل ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است و منطقی نیست که مسئولین بگویند خرید نکنیم چون من به‌شخصه به‌عنوان مدیر یک واحد تولیدی ۴۰ کارگر دارم و مجبورم تولید را حفظ کنم.

حسنی اشاره می‌کند: فلزات ازجمله کالاهای اساسی بخش صنعت محسوب می‌شوند. استنباط بنده این است کسانی هستند که هر روز با هر تنش در بازار، بار روانی ایجاد می‌کنند و در نرخ ارز و کالاهای اساسی حوزه تولید تأثیر می‌گذارند، متأسفانه در بازار دلال‌ها می‌کنند بیشتر موج‌سواری می‌کنند.

بازار آزادی وجود ندارد!

عزیزالله افضلی رئیس سازمان صمت استان قزوین به ایسنا می‌گوید: سهمیه‌های تخصیصی از تهران مدیریت می‌شود و یکسری اتفاقات در سهمیه‌بندی افتاده است و این سهمیه‌ها را معاونت امور سرمایه وزارت صمت بر اساس یکسری شاخصه‌ها به واحدها تخصیص می‌دهد، حالا برخی مشکلات به وجود آمده و قرار است با حضور وزیر جدید صمت اتفاقاتی رخ دهد که امیدواریم این اتفاقات به نفع صنایع فولاد و فولاد استان باشد؛ ما هم منتظریم ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.

وی ادامه می‌دهد: بازار آزادی وجود ندارد چون فولاد به‌صورت سهمیه‌بندی از طریق بورس عرضه می‌شود و یکسری افراد و واحدهایی وجود دارند که از شرکت فولاد مبارکه طلب دارند و به‌جای طلب خود محصول می‌گیرند، متأسفانه چون خودشان مصرف‌کننده نهایی محصول نیستند آن را در بازار آزاد می‌فروشند و واحدهایی که سهمیه آن‌ها نسبت به تولیدشان پایین است مابقی را از بازار آزاد تهیه می‌کنند.

رئیس سازمان صمت استان قزوین بیان می‌کند: یکی از مباحث وزارت صمت این است که این وضعیت را ساماندهی کند و سهمیه‌ها را بر اساس ظرفیت‌ها تخصیص دهد ضمن اینکه امسال بحث جهش تولید مطرح‌شده و واردات برخی از کالاها ممنوع شده است و با توجه به اینکه برخی از کالاها مواد اولیه واحدهای تولیدی هستند میزان مصرف فولاد در کشور افزایش‌ یافته است. بر اساس میزان افزایش تقاضا، میزان تولید واحدهای فولادی افزایش پیدا کرده و بایستی سهمیه‌های تخصیصی نسبت به ظرفیت‌های موجود افزایش پیدا کند. وزارتخانه در حال بررسی است که به زودی ابلاغ خواهد شد.

بخشی از محصولات فولادی وارداتی بود

وی با اعلام اینکه بخشی از محصولات فولادی وارداتی بود، اضافه می‌کند: بر اساس جداولی که به ما اعلام می‌کنند اینکه چه سهمیه‌هایی تخصیص پیدا کرده به واحد مصرف‌کننده مراجعه می‌کنیم و بر اساس مستندات بایستی سهمیه‌ها به محصول تبدیل شده باشد اگر فولاد را بدون اینکه ارزش‌افزوده ایجاد شده باشد به همان صورت فروخته باشند با آنان برخورد لازم صورت می‌گیرد.

افضلی تصریح می‌کند: در اقتصاد عرضه و تقاضا، قیمت را تعیین می‌کند اگر هر زمان، به صورت دستوری وارد اقتصاد شویم به عدم موفقیت محکوم خواهیم شد. در حال حاضر تقاضای بالاتر از عرضه، موجب شده قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

سازمان صمت باید نظارت لازم را داشته باشد

حسنی می‌گوید: ۹۹ درصد فولاد کشور در داخل تأمین و تولید می‌شود و جهش قیمتی فولاد بیش از جهش قیمتی دلار است و دلالان بیشتر از بار روانی سود می‌جویند.

این تولیدکننده اشاره می‌کند: سازمان صمت قزوین باید نظارت لازم را داشته باشد. انبار نمایندگی فولاد مبارکه در قزوین مملو از کالاست وقتی درخواست خرید داریم عنوان می‌کند که تمامی آن‌ها فروخته‌شده است، چطور ممکن است! هرکسی به نحوی از فقدان نظارت در بازار استفاده می‌کند و در این میان تنها مردم هستند که زیر بار مشکلات اقتصادی از بین می‌روند.

پای تولید داخلی ایستاده‌ایم

وی بیان می‌کند: سال‌هاست با ضرر فعالیت داریم و هیچ منطقی پشت صنعت نیست اگر در این سال‌ها زمین می‌خریدیم چندین برابر دارایی کنونی سود کرده بودیم ما تنها برای اینکه عده‌ای کارگر از نان خوردن نیفتند واحد خود را تعطیلی نکردیم ولی دریغ از حمایت!

حسنی با بیان اینکه یک روز قیر هست قیف نیست، یک روز قیف هست قیر نیست، اضافه می‌کند: این مثال این روزهای ما شده است. با آهن کیلویی ۳۲ هزار تومان چطور می‌توان کار کرد؟ یک تولیدکننده از کجا سرمایه در گردش بیاورد؟!

وی خاطرنشان می‌کند: اگر سال گذشته درب شرکت را می‌بستم و حقوق ماهیانه کارگران را هم پرداخت می‌کردم و امسال مواد اولیه خود را می‌فروختم سودم به‌مراتب بیش از وضعیت فعلی بود.

این تولیدکننده بیان می‌کند: باید ثبات اقتصادی وجود داشته باشد تا یک تولیدکننده، تولید داشته باشد. تا به امروز واحد تولیدی خود را با چنگ و دندان نگه‌داشته‌ایم، وقتی‌که ماه مهر به نیمه رسید به دلیل اینکه پول نداشتیم حقوق شهریور کارگران را پرداخت کنیم مجبور شدم مواد اولیه را بفروشیم تا حقوق آن‌ها را پرداخت کنیم.

حسنی در پایان سخنانش می‌گوید: در حال حاضر تولید در کشورمان جایگاهی ندارد، من به‌عنوان یک صنعتگر آن‌هم دانش‌بنیان انتظار دارم مواد اولیه با قیمت مصوب دولتی به دستم برسد و واقعاً این انتظار زیادی نیست.

مواد اولیه فولاد از طریق بورس تأمین می‌شود!

قبادی معاون اقتصادی استاندار قزوین می‌گوید: صنعت و معدن خریدوفروش هرگونه مواد اولیه فولاد را تکذیب می‌کند و مواد اولیه فولاد از طریق بورس تأمین می‌شود و بر اساس بخشنامه ابلاغ وزارتخانه جز بورس تأییدیه‌ای صورت نمی‌گیرد.

معاون اقتصادی استاندار قزوین بیان می‌کند: معاون صمت قزوین به ما اعلام کرد خریدوفروش هرگونه ورق تنها از طریق بورس کالا انجام می‌شود. تولیدکنندگان در بهین یاب ثبت‌نام می‌کنند. بر اساس میزان خرید ۲۴ ماهه گذشته واحد تولیدی، مقداری مواد اولیه تخصیص داده می‌شود و بعد از تأیید سازمان صمت استان و وزارت صمت، حواله به مدیر واحد تولیدی اعطا می‌شود.

تهیه طرح فولادی در کمیسیون صنایع مجلس

روح‌الله عباسپور نماینده بوئین‌زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: با توجه به اینکه فرآورده‌های فولادی دچار چالش شده و صنایع پایین‌دستی در دریافت شمش دچار مشکل بودند، کمیسیون صنایع طرح فولادی را تهیه کرد.

وی اضافه می‌کند: فولاد اهواز و مبارکه محصول خود را به خارج از کشور ۴۸۰ دلار و به تولیدکننده داخلی ۵۰۰ دلار می‌فروختند که همین امر باعث شد تولید در حوزه فولاد با چالش روبه‌رو شود و تولیدکنندگان به دلیل عدم تأمین مواد اولیه، بازارهای خارجی خود را از دست بدهند.

در سال جهش تولید، باید موانع سد راه تولیدکنندگان برداشته شود، شرایط کنونی کشور شرایط جنگ اقتصادی است لذا انتظار می‌رود مسئولین نیز مانند فرماندهان جنگ سریع وارد میدان شوند و حمایت‌های لازم را از تولیدکنندگان داشته باشند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.