آرش نجیمی در گفت و گو با با اشاره به بستری نزدیک به ۲ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان اصفهان (به غیر از کاشان و آران و بیدگل)، اظهار کرد: این ۲ هزار بیمار بستری بار زیادی به سیستم درمان استان تحمیل می کند که وقتی در کنار ظرفیت اختصاص داده شده برای بیماران کرونا قرار می دهیم، به نظر می رسد همچنان نیاز به افزایش ظرفیت برای خدمت رسانی به بیماران داریم.
وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت درمانی فقط به معنای اضافه کردن تخت های بیمارستانی نیست، گفت: کادر درمان پس از ۹ ماه که از شیوع کرونا می گذرد دچار خستگی و فرسودگی شده اند، ضمن اینکه متاسفانه بسیاری از پرسنل خودشان هم درگیر بیماری شده اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با یادآوری هشداری که چند هفته گذشته مبنی بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران کووید در استان داده بود، افزود: وقتی تعداد موارد حاد بیماری وارد کانال ۲۰۰ نفر و به مرور وارد کانال ۳۰۰ نفر شد این احتمال وجود داشت که در هفته آتی، تعداد مرگ و میر بیماران افزایش یابد.
وی با بیان اینکه هر روز نزدیک به ۳۴۰ تا ۳۵۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید در بخش آی سی یو بیمارستان ها بستری می شوند، گفت: احتمال دارد این تعداد حتی به بیش از ۴۰۰ بیمار بستری در بخش های آی سی یو برسد.
نجیمی به اختصاص بیش از ۵۰ درصد تخت های آی سی یو بیمارستان های استان به بیماران کرونایی اشاره و خاطرنشان کرد: اگر تعداد بیماران حاد افزایش پیدا کند مجبوریم از ظرفیتی که برای سایر بیماران درنظر گرفته شده کم کنیم و در اختیار بیماران کووید قرار دهیم، این درحالی است که هنوز وارد ماه های سرد پاییز نشده ایم و این تعداد بیمار و روند پرشتاب شیوع کرونا خیلی ما را نگران می کند، ضمن اینکه به مرور ممکن است درگیری با سایر بیماری های تنفسی همچون آنفلوآنزا نیز شروع شود.
ثبت آمارهای بی سابقه کرونا در اصفهان
وی با بیان اینکه آمار تعداد مبتلایان، تعداد بیماران بستری و مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در استان بی سابقه است، تصریح کرد: اصفهان یکی از استان هایی است که از نظر تعداد ابتلا و بستری اصلا وضعیت خوبی ندارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به وضعیت سیاه در چند شهرستان استان اشاره و اظهار کرد: در این شهرستان ها محدودیت هایی اعمال شده، درحالی که به نظر خیلی از شهرهای دیگر از جمله اصفهان هم باید به این شهرها اضافه شوند چراکه اصلا شرایط خوبی ندارند.
بدون اعمال محدودیت های کرونایی به نتیجه نمی رسیم
وی با اشاره به اینکه درخواست اعمال محدودیت های بیشتر در اصفهان از ستاد استانی مقابله با کرونا به ستاد ملی ارسال شده، تاکید کرد: بدون اعمال محدودیت ها و تنها با تکیه بر رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم به نتیجه نمی رسیم. یکسری افراد در جامعه بنا به دلایل مختلف از ابتدای همه گیری کرونا تاکنون هیچ پایبندی به پروتکل های بهداشتی نداشته اند و به اهرم های قانونی در کنار محدودسازی نیاز داریم تا با کاهش حضور مردم در جامعه نتیجه بخش باشد.
نجیمی با اظهار تاسف از اینکه پایبندی مردم استان اصفهان به بسیاری از توصیه های بهداشتی نسبت به ابتدای شیوع کرونا کمتر شده است، گفت: در کنار ضدعفونی، شست و شوی دست ها، استفاده صحیح از ماسک، کاهش ترددهای غیرضروری نیز اهمیت زیادی دارد، چراکه با جابه جایی در سطح جامعه به ویروس امکان حرکت بیشتری می دهیم که باعث افزایش موارد ابتلا و بستری می شود.
با ادامه این روند در آذرماه به نقطه شکننده سیستم درمان می رسیم
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم با روندی که در شهریور و مهر طی کردیم، آبان را نیز طی کنیم، در آذرماه به نقطه شکننده برای سیستم درمان استان می رسیم، بنابراین اگرچه تاکنون تلاش کرده ایم تا جایی که امکان دارد خدمت رسانی به بیماران دچار وقفه نشود و بیماری نباشد که با تشخیص پزشک باید بستری شود اما امکان بستری وجود نداشته باشد، اما با شرایط حاضر افزایش ظرفیت تخت های بستری برای سیستم درمانی و پیدا کردن تخت بستری برای بیماران سخت تر می شود.
نجیمی با تاکید براینکه تا این لحظه هیچ بیماری نیازمند بستری بدون تخت نمانده است، افزود: متاسفانه درصورت ادامه روند فعلی نمی توانم اواخر آبان و آذر نیز با همین اطمینان صحبت کنم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه روندی که اکنون داریم به هیچ وجه قابل مقایسه با اوایل فروردین و حتی اسفندماه نیست و شرایط بسیار خطرناک تر است، گفت: صحبت بین مرگ و زندگی است و اینکه فردی سالم بماند یا شرایط بسیار حادی تجربه کند، درحالی که اگر همه می توانستیم برای مدت زمان حداقل یک ماهه، بیماری و پایبندی به دستورالعمل های بهداشتی را جدی بگیریم شاید در همین فصل هم می توانستیم شرایط بهتری داشته باشیم.
انتهای پیام/