stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
  • کد خبر : 186076
  • 15 آبان 1399 - 16:27
0

«سینما صحرا» و «امیراقتدار» ملی شدند

«سینما صحرا» و «امیراقتدار» ملی شدند

عمارت «امیراقتدار» و سینما «صحرا (ریولی سابق)» همراه با چهار بنای تاریخی دیگر در تهران، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.

قلم | qalamna.ir :

با برگزاری جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی در ۱۲ آبان، ۱۰ بنای تاریخی  از استان تهران در این جلسه بررسی شدند، که شش اثر تاریخی در فهرست اثار ملی به ثبت رسیدند یک اثر واجد ارزش ثبت شمرده شد و نسبت به تکمیل پرونده و طرح مجدد سه اثر تاریخی دیگر در برای بررسی و ثبت در فهرست اثار ملی تاکید شد.

عمارت «امیراقتدار (امیرلشکر محمودخان انصاری)» که اواخر مهرماه خبر احتمال تخریب آن بر اساس حکم دیوان عدالت اداری منتشر شده بود، به دلیل دارا بودن ارزش‌های معماری دوره تحول بنا و انتصاب به سردار امیر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

عمارت امیراقتدار

در این جلسه سینما «صحرا» (ریولی سابق) که در سال ۱۳۴۵، با نمایش فیلم کتاب آفرینش افتتاح شد و یکی از بزرگترین سینماهای خاورمیانه لقب گرفت، به عنوان یک میراث معماری معاصر در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

همچنین ساختمان «دسوتو» که از دهه بیست شمسی به مرور در بخش جنوبی خیابان سعدی و نزدیک به تقاطع اکباتان بورس فروش لوازم یدکی خودرو و دفاتر فروش اتومبیل مانند جیپ و کرایسلر شکل می‌گیرد، در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. شرکت «اتومبیل دوج دسوتو» در این ساختمان دفتری برای خود ایجاد کرد. ساخت بنا از سال ۱۳۲۴ آغاز و در ادامه با توجه به نواقص موجود در ساختار سازه‌ای آرشیتکت بوریس و آرشیتکت وارطان هوانسیان به پروژه اضافه و کار آن تا سال ۱۳۲۶ به پایان رسید.

ساختمان دسوتو – این عکس از فضای مجازی برداشت شده است –

«قلعه دختر اهار» نیز با این شرط که محدوده عرصه تدقیق و ضمیمه پرونده شود و نسخه فیزیکی پرونده ثبتی با قید فوریت به ستاد ارسال شود، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

در این جلسه دو بنای قرار گرفته در نبش جنوبی خیابان حافظ به شماره سه و بخش شمالی خیابان به شماره پلاک یک، اثر معماری وارطان به عنوان میراث معماری معاصر در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

ساختمان قرار گرفته در خیابان نجات‌الهیِ جنوبی (ویلای جنوبی)، نبش جنوب شرقی خیابان سمیه واجد ارزش تاریخی فرهنگی شناخته و تاکید شد باید پرونده‌ی ثبتی آن به فوریت به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران تحویل شود.

از سوی دیگر «ساختمان وزارت کشور» و بنای موسوم به «ویلای عالیخانی» باید با تکمیل مستندات بار دیگر در شورای ثبت مطرح شود. همچنین بر اساس اعلام شورای ثبت آثار ملی کشور، ویلای موسوم به «محمدحسین علم‌الهدی» باید دوکومو یا کانون مهندسان دانشگاه تهران ارزش‌های تاریخی فرهنگی اثر را احصا و برای طرح مجدد در شورای ملی ثبت ارسال شود.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.