حسن روحانی امروز در سی و چهارمین پویش ملی تدبیر و امید، طرح های ملی وزارت نفت در استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان و بوشهر را از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح کرد. پتروشیمی اوره و آمونیاک لردگان، واحد فرآورش ۵۰ هزار بشکهای نفت خام غرب کارون و مخازن متمرکز ذخیره سازی میعانات گازی پارس جنوبی پروژهها و طرح های ملی وزارت نفت است که بهره برداری از آن امروز آغاز شد. برای افتتاح این طرحها ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
نخستین واحد پیشساخته فرآورش نفت در غرب کارون به بهرهبرداری رسید
نخستین واحد پیشساخته فرآورش نفت در غرب کارون به بهرهبرداری رسمی رسید. واحد پیشساخته فرآورش نفت (Skid-Mounted) که امروز بهطور رسمی به بهرهبرداری رسید، به عنوان اولین واحد فرآورش نفت سیار در کشور است که به صورت قرارداد اجاره به مدت ۲ سال (قابل تمدید تا ۳ سال) و با سرمایه گذاری بخش خصوصی منعقد شده و تمامی عملیات مربوط به طراحی، ساخت و تامین تجهیزات، به همراه اجرا، تست و راه اندازی و بهره برداری در دوره قرارداد از سوی پیمانکار پروژه انجام می شود.
ارزش قرارداد امضاشده حدود ۴۷ میلیون دلار، محل ساخت ضلع جنوبی میدان نفتی آزادگان جنوبی (غرب کارون)، تعداد چاههای تغذیهکننده ۳۵ حلقه و ظرفیت فرآورش آن روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت است که قابلیت توسعه تا ۸۰ هزار بشکه نیز وجود دارد.
روش فرآورش نفت در این تاسیسات بر مبنای استفاده از بخار آب سوپرهیت با هدف تغییر و تبادل دما بوده و قابلیت انتقال و جابجایی کارخانه به مکان دیگر در صورت نیاز وجود خواهد داشت.
مخازن متمرکز ذخیرهسازی پارس جنوبی افتتاح شد
همچنین مخازن متمرکز ذخیرهسازی پارس جنوبی به ارزش ۲۹.۲ میلیون یورو و ۲۲۰ میلیارد تومان با دستور رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسمی رسید. پروژه احداث تأسیسات ذخیرهسازی و ایستگاههای اندازهگیری میعانات گازی بهمنظور ذخیرهسازی میعانات گازی تعدادی از پالایشگاههای پارس جنوبی با ظرفیت اسمی ۶۴۰ هزار مترمکعب معادل ۴ میلیون بشکه اجرا شد.
در این پروژه به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس، هشت دستگاه مخزن هر یک به ظرفیت ۸۰ هزار مترمکعب (۵۰۰ هزار بشکه) و در مجموع با ظرفیت ۶۴۰ هزار مترمکعب بهصورت سقف شناور و دو دستگاه مخزن آتشنشانی و مخازن سوخت، شبکه لولهکشی و سیستمهای برق و ابزار دقیق، سیستمهای اندازهگیری و بوسترهای انتقال میعانات و پمپهای مربوطه و ساختمانهای صنعتی و اداری، ساخته شده است.
این مخازن ظرفیت تأمین خوراک روزانه ۴۸۰ هزار بشکه میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از طریق ایستگاههای پمپاژ این پالایشگاه در ضلع غربی تأسیسات و نیز ارسال میعانات گازی به سمت گوی شناور (SPM) شماره ۱ و ۲ از طریق خطوط ۳۰ اینچ ورودی – خروجی تا سقف ۶۰۰ هزار بشکه در روز را دارند.
پروژه ساخت تأسیسات ذخیرهسازی و ایستگاههای اندازهگیری میعانات گازی در قالب سه پروژه EPC۱، EPC۲، EPC۳ (مهندسی، تأمین تجهیزات و اجرا) ازسوی پیمانکاران و مشاوران ناردیس طرحهای انرژی، شرکت ماشینسازی اراک و شرکت مهندسین مشاور پارس اجرا و با تأمین سرمایه از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و تسهیلات صندوق توسعه ملی (ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید) اجرا شده است.
پتروشیمی لردگان به بهرهبرداری رسمی رسید
همچنین امروز پتروشیمی لردگان بهعنوان یکی از طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۷۵ هزار تن اوره و ۶۷۷ هزار تن آمونیاک با فرمان رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسید که ارزش محصولات این مجتمع ۲۴۰ میلیون دلار است.
کلنگ پتروشیمی لردگان در سال ۸۵ زمین زده شد، اما بهدلیل تحریمها و تأمین نشدن منابع مالی مورد نیاز دچار وقفه شد، اما با پیگیریهای انجامشده در دولت یازدهم و دوازدهم با وجود تحریمهای شدید، تکمیل و بهطور کامل به دست متخصصان ایرانی راهاندازی و عملیاتی شد، همچنین حدود ۶۰ درصد تجهیزات استفادهشده در این مجتمع داخلی هستند.
واحد یوتیلیتی پتروشیمی لردگان پارسال و واحدهای اوره و آمونیاک امسال عملیاتی شدند. این مجتمع به سالانه ۳۲۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی برای سوخت و ۴۲۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی بهعنوان خوراک نیاز دارد که از خط لوله گاز سراسری تأمین میشود.
۷۵۴ میلیون یورو و ۱۱۲۳۰ میلیارد ریال در پروژه پتروشیمی لردگان سرمایهگذاریشده که از محل استقراض از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، آورده نقدی و غیرنقدی گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، تسهیلات ریالی بانک سپه، اوراق مشارکت و تسهیلات خط اعتباری چین تأمین شده است.
احداث پتروشیمی لردگان بهطور متوسط زمینه اشتغال ۲۸۰۰ نفر بهصورت مستقیم و ۴۵۰ نفر غیرمستقیم را در زمان اجرای پروژه ایجاد کرد و در زمان بهرهبرداری نیز برای ۷۰۰ نفر بهطور مستقیم و بیش از ۱۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد میشود.
شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان (پترول) با ۶۵.۹۴ درصد سهامدار عمده پتروشیمی لردگان است؛ سهامداران حقیقی با ۲۶.۵ درصد، مهندسی همپا و شرکتهای وابسته با ۳.۰۳ درصد، صنایع پتروشیمی خلیجفارس با ۱.۱۵ درصد، صندوق سرمایهگذاری. ا. ب. خلیجفارس با ۲.۳۵ درصد و دیگر سهامداران حقوقی با ۱.۰۳ درصد سهم دیگر سهامداران این پروژه هستند.
صاحب لیسانس واحد آمونیاک، شرکت آموینکا کازاله سوئیس و واحد اوره، شرکت استامی کربن هلند، پیمانکار واحدهای فرآیندی و یوتیلیتی نیز کنسرسیوم AVIC/HFEC و مهندسی بخش یوتیلیتی HFEC است.
شرکت کودشیمیایی اوره لردگان در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در منطقه فلارد شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری ساخته شده است. این مجتمع در فهرست طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی و برنامه افتتاح ۱۷ طرح پتروشیمی در سال ۹۹ قرار دارد که امروز افتتاح شد.
انتهای پیام