چند روزی است مسئله شیوع ویروس جهش یافته جدیدی در کشور انگلستان موسوم به کرونای انگلیسی و گسترش شیوع آن در برخی کشورهای دیگر مطرح شده و به همین علت بسیاری از کشورهای اروپایی در حال تصمیمگیری برای لغو پروازهای خود به انگلستان و بالعکس شدهاند و بسیاری از آنها به سرعت این اقدام را برای پیشگیری از شیوع این ویروس جدید در کشورشان عملی کردهاند.
در همین راستا شهرام آدم نژاد – معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی – در این باره گفت: با توجه به شرایط پیشآمده جدید در ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در انگلستان، به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با هدف جلوگیری از انتقال بیماری و تلاش برای حفظ سلامت مردم پروازهای بین تهران و مقاصد کشور انگلستان به مدت دو هفته تعلیق میشود.
اما به نظر میرسد همچنان پروازها از و به انگلستان ادامه دارد چرا که نتنها ابوالقاسم جلالی –معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری – روز گذشته از انجام آخرین پرواز به مقصد این کشور البته به صورت یکطرفه خبر داده بود. بلکه برخی سایتهای فروش هواپیما هنوز بلیت های پرواز انگلستان را می فروشند و یا از پروازهای کانکشنی یا خارجی استفاده میکنند.
البته محمد اسلامی –وزیر راه و شهرسازی– عصر دیروز در این باره اظهار کرد: با توجه به توصیههای صورت گرفته همه پروازهای ایران به مقصد انگلستان به مدت دو هفته لغو شده است و هیچ پروازی نباید در این بازه زمانی انجام شود که البته بیشتر پروازهای ورودی از انگلستان مورد توجه بوده است.
وی افزود: بر اساس توصیه مسئولان که باید در این شرایط سخت شیوع بیماری مراقب مسافران ورودی به ویژه از انگلستان که شرایط خاصی دارد باشیم، به توافقاتی با مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیدیم و بر این اساس به مدت دو هفته پروازهای ایران را به مقصد این کشور تعلیق کردیم. همچنین نظارت و رصد مسافران در مبادی ورودی تشدید پیدا خواهد کرد تا نگرانی نسبت به این مسئله وجود نداشته باشد و از امروز پروازها لغو میشود.
پس از این اظهارات سعید نمکی –وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- نیز در نامهای خطاب به وزیر راه و شهرسازی خواستار لغو کلیه پروازهای خطوط هوایی شرکت های ایرانی به مقصد کشور انگلستان شد.
وی در این نامه تاکید کرد که چند نکته با جدیت مورد توجه قرار گرفته و به صورت روزانه به او گزارش داده شود، اول آنکه سریعاً همه کسانی که طی دو هفته گذشته از مبدأ کشور انگلیس مستقیم یا غیر مستقیم وارد کشور شده اند مورد بررسی قرار گرفته و تا تعیین تکلیف نتایج آزمایشات مربوطه، تحت قرنطینه و مراقبت کامل قرار گیرند.
و دوم اینکه باتوجه به مراودات کشور انگلیس با دیگر کشورها بویژه کشورهای اروپایی، ضروریست کلیه مبادی ورودی هوایی بخصوص پروازهایی که از مبدأ کشورهای اروپایی صورت می پذیرد، شدیداً تحت نظر، مراقبت و انجام آزمایشات COVID-۱۹ قرار گرفته و همچنین علائم بالینی افراد وارده مورد بررسی دقیق قرار گیرند. نمکی همچنین بر این مسئله نیز تاکید کرده است که کنترل و نظارت مذکور شامل کلیه مرزهای زمینی و دریایی علاوه بر مرزهای هوایی شود.
حالا باید دید کنترل و ایجاد محدودیتها و پروتکلهای بهداشتی به دقت اجرایی میشود یا آنکه باید مانند کرونای چینی، کرونای انگلیسی نیز میتواند شیوع گسترده تری پیدا کند.
انتهای پیام