stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 20 December , 2024
  • کد خبر : 228245
  • 05 بهمن 1399 - 21:20
2

ایستادگی نکردن در مقابل پروتکل‌شکنان خیانت ملی است

ایستادگی نکردن در مقابل پروتکل‌شکنان خیانت ملی است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن توصیه به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تشدید نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی افزود: عقب نشینی از هرگونه پروتکل شکنی و عدم ایستادگی در مقابل پروتکل شکنان خیانت ملی است.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از وبدا، سعید نمکی در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار کرد: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی اگر به هر دلیلی با هر هجمه، طوفان و جوسازی در مقابل پروتکل شکنی کوتاه بیایند، بدانند که نمی‌توانیم این راه را با همدیگر ادامه دهیم.

وی افزود: امروز برد ما در مدیریت کرونا، باعث آبروی جمهوری اسلامی ایران و عزت خون شهدا می‌شود و اگر نتوانیم خدای ناکرده کرونا را مدیریت کنیم، یک کسر شأن و بی آبرویی برای کل نظام جمهوری اسلامی ایران است نه فقط برای وزارت بهداشت.

وزیر بهداشت ادامه داد: متعهد به حمایت و پاسداشت خون شهدا هستیم و برای اعتلای جمهوری اسلامی ایران، قسم خورده ایم و می‌دانیم هرگونه پروتکل شکنی و تجاوز به حریم دیگران در این طرح عظیم ملی و شعله‌ور شدن آتش بیماری و ماندن کشور در این باتلاقِ می‌تواند ضربه‌ای به جمهوری اسلامی ایران باشد بنابراین باید با تمام وجود در مقابل اندک افرادی که می‌خواهند پروتکل‌ها را بشکنند، بایستیم.

نمکی یادآور شد: وظیفه تک تک همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی، ایستادگی در مقابل پروتکل شکن‌ها است و مطلقاً نباید کوتاه بیاییم البته ابزارِ ایستادن در مقابل پروتکل شکن، دست ما نیست. ما نه نیروی نظامی و انتظامی داریم نه ابزار بازدارنده دیگری داریم. باید مرتب تذکر بدهیم، کاستی‌ها را بگوییم، منعکس کنیم، پروتکل‌ها را ارزیابی و نظارت کنیم و به مقامات ذیربط به سرعت و به لحظه منعکس کنیم.

وی تاکید کرد: گروه اندکی که حق اکثریت را زیرپا می‌گذارند و مخدوش می‌کنند، باید حتماً معرفی شوند و بنده به عنوان وزیر و سرباز کوچک نظام، خودم را مکلف می‌دانم که به سرعت هرگونه گزارش لحظه‌ای از استان‌ها را به مقامات مسئول و مردم منعکس کنم. در مقابل آبروی این نظام، پاسداشت خون شهدا و اعتلای آبروی این سرزمین مسئولیم و هرگونه قصور در این زمینه، قابل بخشش نیست.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم پایش مستمر بیماری کووید_ ۱۹ در استان‌ها گفت: در عرصه بین المللی به یک آمار دو رقمی و افتخار آمیز رسیدیم در شرایطی که در انگلیس شاهد یک هزار و ۸۲۰ مرگ، آلمان بالای یک هزار مرگ و آمریکا بالای چهار هزار مرگ اعلام کرد اما مرگ و میر بیماران در کشور به مرز ۷۰ نفر رسید گرچه این هم دردناک است اما نباید سرخوش از این پیروزی شویم. مطمئن باشید که هرگونه غفلت، این بار، آتشی دامن گیر خواهد داشت و اگر در دوره و خیز قبلی، ۱۰ تا ۱۲ روز و دو هفته طول کشید تا گرفتاری ما گسترش پیدا کرد اما امروز ممکن است در ۴۸ ساعت و با سرعت بالای انتقال ویروس، گرفتار شویم.

نمکی خاطرنشان کرد: پایش مستمر و هرگونه خیز جدید اندک بیماری باید به شدت مورد توجه رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرد. نباید از رصد هوشمند، لحظه‌ای غفلت کنیم تا بتوانیم همانند مازندران، شاهد تبدیل وضعیت شهرها و جلوگیری از گرفتاری بیشتر باشیم.

وی تاکید کرد: پیوند با عزیزان و بزرگوارانی که در کنار ما بودند به عنوان هسته مرکزی این حرکت، نباید سست شود، اکنون که تعداد مرگ و میر بیماران کاهش یافته و تعداد تخت‌های بیمارستانی درگیر، کمتر شده نباید پیوند برادرانه و صمیمانه ما با سازمان بسیج و دیگر همراهانمان سست شود می‌توانیم تعداد نیروها را کاهش دهیم اما این ساز و کار را نباید ترک کنیم چون احیای دوباره این ساز و کار ارزشمند، در شرایط سخت، کار راحتی نیست.

وزیر بهداشت افزود: تقاضای بنده، حفظ و تقویت همکاری‌های بین بخشی شکل گرفته در طرح شهید سلیمانی با سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها است البته اگر اختلاف نظرها، نقاط ضعف و دلخوری وجود دارد یا در تقسیم کار ایرادی می‌بینید، باید برطرف کنیم تا این زیرساخت ارزشمند را برای روزهای سخت کشور، حفظ کنیم.

نمکی گفت: تعداد تست‌های تشخیصی باید به شدت افزایش پیدا کند. در حال حاضر که روزهای آرام تری را از نظر درگیری بیماران بستری داریم، باید بیماریابی را خانه به خانه پیش ببریم و هر کانون آلوده و خوشه‌ای را که فکر می‌کنیم در نقطه‌ای وجود دارد، باید کشف شود. امروز باید با وسواس بیشتر به پیدا کردن موارد جدید بیماران بپردازید.

وی خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور تاکید کرد: ننشینید که دیگران با علامت به سراغ شما بیایند اکنون وقت آن است که سراغ افراد با علامت و بدون علامت و یا با علامت‌های خفیف غیر قابل بیان برای بیماران در تک تک منازل محله‌ها برویم. امروز باید ۳ تا ۵ برابر کار کنیم و بیماریابی را ۱۰ برابر افزایش دهیم و خانه به خانه به دنبال بیماری بگردید تا اگر خدای ناکرده، طوفانی در راه است بتوانید شعله‌های کوچک این بیماری را خاموش کرده باشید که خانه و سامانه ما را دچار گرفتاری نکند.

وزیر بهداشت اظهار داشت: مراکز منتخب و سرپایی ۱۶ ساعته به هیچ عنوان نباید تعطیل شود. می‌دانم که نگه داشت این مراکز هزینه بر است اما تقاضای بنده این است که این مراکز را با آزمایشگاه یا نمونه گیری که آزمایش‌ها را بگیرد و به مراکز دیگر ارسال کند را حتماً سرپا نگه دارید.

نمکی تاکید کرد: در گزارشاتی که می‌گیرم هنوز نسبت تست‌های سریع در کشور، معقول و منطقی نیست. این تست سریع را به ویژه برای بیماران در روزهای اول که لود ویروس بیشتر است به عنوان اصلی ترین کار قلمداد کنید و این شیوه نمونه گیری را برای تعیین تکلیف زودتر بیماران به کار بگیرند.

وی یادآور شد: مراقبت از بیماران در قرنطینه بسیار مهم است. یکی از مشکلاتی که امروز در اکثر استان‌ها داریم. عدم استفاده کافی از اقامتگاه‌های بیماران برای ایزوله کردن آنها است. اخیراً سفری به هرمزگان داشتم که به زیبایی این بیماری را مدیریت کرده و نگران مسافرت‌ها به جزایر جنوبی کشور بودند. به عنوان نمونه در هرمزگان که ۸۰۰ بیمار در منزل داشتند، فقط ۱۹ نفر در فضاهای اقامتگاهی ایجاد شده، بودند و این را باید افزایش دهیم و بتوانیم از این فضاها که دکتر کولیوند در ایجاد آنها زحمت کشیده، استفاده کنیم و نباید این ابزار را بایگانی شده تلقی کنیم.

وزیر بهداشت گفت: استان‌هایی که مرزی هستند یا مرزهای هوایی دارند و در مرکز کشور هستند، باید به شدت کنترل شوند. در مناطقی که مرز زمینی، دریایی و هوایی وجود دارد باید به شدت مراقبت کنید. اگر خدای ناکرده این ورودی‌ها را کنترل نکنیم و ویروس جهش یافته ای از یک منطقه دیگر به کشور وارد شود و ما درست رصد نکرده باشیم، دچار معضلات جدی در مدیریت آینده بیماری می‌شویم.

نمکی افزود: تقاضای بنده این است که رؤسای دانشگاه‌هایی که در مناطق تحت پوشش آنها مرز هوایی، دریایی و زمینی وجود دارد به شدت مراقبت کنند. بعضی از گزارشاتی که دریافت می‌کنیم متأسفانه حاکی از آن است که در برخی از مبادی ورودی این کار به نحو احسن انجام نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در ورودی و خروجی هواپیماها به ویژه در پروازهای داخلی باید به شدت مراقبت کنیم. گزارشی دریافت کرده ام که یکی از خطوط هوایی خارج از استاندارد، مسافر سوار می‌کند. باید کنترل بر خطوط هوایی و روی مسافرت‌ها در دانشگاه‌ها به شدت افزایش پیدا کند و این پایگاه‌های دیده بانی را بیشتر کنند.

وزیر بهداشت گفت: اگر بتوانیم با رعایت اصولی مانند هوشمندی بیشتر، پایش مستمر، رصد موارد بیماری در کشور، خاموش کردن شعله‌های کوچک قبل از رسیدن هرگونه طوفان و عدم پیوست شعله‌های کوچک به همدیگر با حفظ صمیمیت و ساختار منسجم ایجاد شده در طرح شهید سلیمانی و همچنین افزایش تست‌ها، فعال نگه داشتن مراکز منتخب و سرپایی و رصد موارد ورودی و خروجی به کشور و بین استان‌ها پیش برویم می‌توانیم از خیز جدید احتمالی بیماری در کشور جلوگیری کنیم.

نمکی، جلوگیری از خیز جدید بیماری را مشروط به نظارت مستمر بر پروتکل‌ها، ایستادگی جانانه و جسارت‌آمیز در مقابل هرگونه پروتکل شکنی در هرکجای کشور توسط هر مقام و مسئولی و عدم کاهش رعایت پروتکل‌ها در سطح کشور که رابطه مستقیمی با شیوع بیماری و افزایش خیز بیماری دارد، عنوان کرد.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه در مقابل پروتکل شکنی در کشور به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیم، گفت: وقتی در کشوری بزرگمرد فرزند حضرت فاطمه (س) یعنی مقام معظم رهبری می‌آیند و مراسمی برگزار می‌کنند که تک نفره در حسینیه می‌نشینند این دو پیام برای داخل و خارج دارد. یک پیام برای داخل این است که امروز شیوه منطقی عزاداری جده سادات، اینگونه است و کسی نمی‌تواند از ایشان جلوتر یا عقب تر حرکت کند و پیام دوم به بیرون از مرزها این است که حرکت شیعه منطبق بر منطق و استدلال است. این شیوه خردمندانه منطبق بر عقل و منطق، راهکاری است که از روز نخست از رهبر فرزانه دیده ایم و کسی حق ندارد وقتی یک پیشوای دینی و سیاسی کشور از روز نخست در رعایت پروتکل‌ها، اینگونه حرکت می‌کنند، از ایشان عقب یا جلو بیفتد.

وی تاکید کرد: تک تک ما مسئولیم که از این شیوه حمایت و پروتکل‌ها را رعایت و در مقابل پروتکل شکن‌ها، ایستادگی کنیم. بنابراین ایستادگی در مقابل هر گونه پروتکل شکنی، وظیفه اصلی است که به شما ابلاغ می‌شود و هرکدام از عزیزان در سطح استان‌ها در این زمینه قصور کند، مطمئن باشند که مورد مواخذه قرار خواهند گرفت.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.