سید علی موسوی پیش از ظهر امروز در نشست بررسی مشکلات شلمچه، اظهار کرد: حدود یک سال پیش مصوبهای در شورای تأمین مشترک میان شهرستان خرمشهر و بستان که مسئولان استانی نیز حضور داشتند، مصوب شد که مدیریت واحد شلمچه به منطقه آزاد اروند به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی واگذار شود که ناظر اجرای این مصوبه دادستان مرکز استان تعیین شد.
وی با بیان اینکه از فرمانداران دو شهرستان، دادستان مرکز استان، معاون استاندار خوزستان و استاندار خوزستان نیز پیگیری شده تا این مصوبه را اجرایی کنند، افزود: به رغم همه پیگیریها و در کنار مغفول بودن کد وارداتی که فرماندار خرمشهر به آن اشاره کرد، این مصوبه مغفول مانده و اجرایی نشده است.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند انتقاد کرد: آیا جلسه ای برای این موضوع برگزار شده تا ما مدیریت واحد آنجا را بگیریم و بعد از بتوانیم گزارشی از عملکرد خودمان ارائه دهیم و ببینم که مدیریت ما ضعیف و یا قوی است؛ ما که نظامی و دستگاه امنیتی نیستیم که تفنگ بگذاریم بالا سر دیگران تا به آنها بگوییم بر اساس مصوبه زیر نظر ما هستید.
موسوی عنوان کرد: هرگاه این مصوبه اجرایی شده و در شلمچه مستقر شدیم و ۶ ماه از این مصوبه گذشته شده باشد، عملکرد خود را گزارش خواهیم کرد و پاسخ خواهیم داد که چرا کارهایی انجام شده و یا چه کارهایی نیمه تمام مانده و… است.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند گلایه کرد: در حال حاضر تعاملی میان دستگاههای اجرایی در شلمچه وجود دارد به مراتب کمتر از سایر مرزهاست؛ در چذابه حرف اول و آخر را یک گروه می زند اما در شلمچه صد گروه و حزب وجود دارد که هر روز یک کسی می آید و حرفی می زند.
موسوی با بیان اینکه به رغم اینکه گمرک مشکلات خودش را دارد اما ما با گمرک مشکلی نداریم، افزود: مشکلات در شلمچه آنقدر حاد نیست و بر این باوریم که زیرساختهای لازم در شلمچه کامل است چرا که تاکنون ۱۲ هزار فضای لجستیکی در این مرز ایجاد شد.
وی با تأکید بر اینکه به مرز شلمچه نگاه ملی می شود، گفت: رونقی که در شلمچه وجود دارد با چذابه قابل قیاس نیست و این امر به لحاظ امکاناتی، رقم صادراتی و لول تجار بازرگانی قابل مشاهده است.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: نکات و مشکلات شلمچه که در این جلسه به آن اشاره شد، بیشتر آنها به مسائل ملی بر می گردد به طور مثال در بحثهای ترانزیت دست ما نیست.
موسوی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد مشکلات شلمچه ملی است که برای برطرف کردن آنها باید مسئولان ذیصلاح ورود کنند، عنوان کرد: در شلمچه مشکلات ملی و اداری وجود دارد که باید توسط مسئولان پیگیری و رسیدگی حل شوند به طور مثال ما نمی توانیم کسی را استخدام کنیم اما گمرک ایران می تواند این کار را انجام دهد.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند خبر داد: ساختمانی در شلمچه آماده شده است که هفته آینده با حضور گمرک جمهوری اسلامی ایران افتتاح می شود.