stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 20 May , 2024
  • کد خبر : 231542
  • 11 بهمن 1399 - 21:19
3

از افتتاح ۱۹۰ پروژه کشاورزی خراسان جنوبی در دهه فجر تا پیگیری‌ها برای رفع کمبود تخم مرغ

از افتتاح ۱۹۰ پروژه کشاورزی خراسان جنوبی در دهه فجر تا پیگیری‌ها برای رفع کمبود تخم مرغ

ایسنا/خراسان جنوبی رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از بهره برداری ۱۹۰ پروژه کشاورزی در حوزه‌های مختلف منابع طبیعی، عشایری، دامپزشکی و سایر حوزه‌ها در دهه فجر خبر داد.

قلم | qalamna.ir :

غلامرضا قوسی، امروز شنبه ۱۱ بهمن با بیان اینکه برای بهره برداری از کل پروژه‌ها مبلغی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است، اظهار کرد: با افتتاح و بهره برداری از این پروژه‌ها برای ۱۲۲۹ نفر به صورت مستقیم و نیز ۳۲۳۴ نفر غیر مستقیم شغل ایجاد می‌شود و همچنین ۶۱۸۳۶ خانوار بهره مند خواهند شد.

وی افزود: از این مبلغ بیش از ۳۵ میلیارد تومان از محل مشارکت‌های مردمی و بالغ بر ۱۷۴ میلیارد تومان اعتبارات دولتی و  تسهیلات بانکی تامین و پرداخت شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین طرح‌های مورد افتتاح در ایام دهه فجر در شهرستان‌های سربیشه، خوسف، نهبندان و بشرویه است، تصریح کرد: در ایام دهه فجر همزمان با سراسر کشور از تولیدکنندگان نمونه کشوری و استان تجلیل خواهد شد.

قوسی با بیان اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان سرمایه محور است، افزود: تا دی ماه امسال نزدیک ۲۱۹ پروانه بهره برداری در قسمت صنایع تبدیلی صادر کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در بخش صنایع تبدیلی استقبال خوبی می‌کنیم و هیچ گونه محدودیتی برای سرمایه گذاری نداریم، تصریح کرد: کمبود نهاده‌ها از ابتدای سال ۹۹ باتوجه به عدم تخصیص ارز صورت گرفت.

قوسی با بیان اینکه بیش از ۶۳ درصد نهاده‌های دامی وارداتی است و این امر به تخصیص ارز نیاز دارد، اظهار کرد: ارزی که به نهادها اختصاص داده می‌شود ارز دولتی است.

وی با بیان اینکه در چند ماه اخیر نوساناتی در تأمین ارز به وجود آمد که تاثیرش را در تامین نهاده‌ها گذاشت، افزود: خرید نهاده‌ها و تامین توسط وزارت صنت انجام می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه وزارت باتوجه به مباحثی که به وجود آمده بود سامانه بازارگاه را تعریف کرد، تصریح کرد: در این راستا خوشبختانه قرار شد تمام اطلاعات واحدهای تولیدی که نهاده را در اختیار می‌گیرند، در این سامانه ثبت شود.

قوسی ادامه داد: مشکلی که داریم در توزیع نهاده‌های سنتی و سایر ماکیان است که هنوز اطلاعات آنان وارد سامانه نشده که نهاده‌ها در این قسمت به صورت خام و قسمتی تبدیل به خوراک می‌شود و سپس توزیع می‌شود.

وی افزود: امسال اتفاقاتی افتاد که تقاضا برای نهاده دامی زیاد شد؛ یکی از این دلایل عدم بارندگی و ادامه خشکسالی‌ها بود که تقاضا را زیاد کرد.

وی از اختلاف قیمت نهاده دامی با علوفه به عنوان یکی از اتفاقات دیگر یاد کرد و گفت: قاعدتا باید جوابگوی تولیدکنندگان باشیم که در این راستا با پیگیری استاندار پیشین و جدید در دو مرحله سهمیه ویژه گرفتیم و تا امروز ۸ هزار تن سهمیه از سفر وزیر جهاد کشاورزی به استان علاوه بر سهمیه ماهانه اختصاص یافته است.

قوسی با بیان اینکه سویا و ذرت باید وارد استان می‌شد و این امر به میزان تولید خوراک آماده برای دامداران کمک شایانی کرد، ادامه داد: سال گذشته ماهانه ۳۵۰۰ تن کنسانتره توزیع می‌شد اما امسال این رقم به ۸۵۰۰ تن رسیده است.

وی یادآور شد: با تمام این تلاش‌ها، تقاضا زیاد است و باز هم رعایت جلب نشده اما در قیاس با سایر استان‌ها وضعیت بهتری در خصوص نهاده‌ها داریم.

قوسی با بیان اینکه الگوی کشت برای تولیدات کشاورزی کم آب بَر و مقاوم به شوری توصیه می‌شود، افزود: در خصوص ارائه الگوی کشت برای استفاده از پساب فاضلاب بیرجند نیز برای محصولاتی که به صورت مستقیم با مواد غذایی مردم سروکار ندارد بهره گیری خواهد شد که این اقدام انجام و الگوی کشت به آب منطقه‌ای استان داده شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا، کشاورزان در بحث فروش زرشک و زعفران با مشکلاتی مواجه بودند، اما دولت برای کمک به کشاورزان خدماتی از جمله خرید حمایتی محصولات و فروش محصولات کشاورزی استان از طریق بورس اقدام کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به خرید ۴ هزار و ۲۰۰ تن زعفران با قیمت خوب از کشاورزان استان، افزود: ۳۰ درصد هزینه خرید زعفران به کشاورزان پرداخت شده و ۷۰ درصد باقی مانده طی سه ماه آینده پرداخت می‌شود.

قوسی بیان کرد: به دلیل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان درصدی از مرغ و تخم‌مرغ‌های استان معدوم شد و از طرفی برخی از مرغداری‌های استان در بحث تامین تخم مرغ همکاری‌های لازم را نداشتند که در این خصوص ۷ مرغدار به تعزیرات حکومتی استان معرفی شدند و این عوامل دست به دست هم داد تا تخم مرغ در بازار با کمبود مواجه شود.

وی تصریح کرد: به طور روزانه ۴۱ تن تخم مرغ در استان تولید می‌شود در حالی‌که مصرف استان ۱۸ تن است و کمبودی در خصوص تامین تخم مرغ در استان نداریم، اما به دلیل پراکندگی واحدهای مرغداری استان توزیع تخم مرغ در استان با مشکلاتی مواجه شده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.