بر اساس «قانون تسری فوقالعاده خاص کارمندان سازمانهای پزشکی قانونی کشور و انتقال خون ایران به کارمندان سازمان دامپزشکی کشور و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور» تدابیر لازم برای ارتقای وضعیت کارکنان سازمان زندان ها و زندانبان های کشور و رفع دغدغه های مالی و رفاهی آنان اندیشیده شده است.
محمدمهدی حاج محمدی روز شنبه در نشست پرسش و پاسخ با جمعی از کارکنان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: این قانون در سال ۱۳۹۱ از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد اما بنا به دلایلی تاکنون اجرا نشده است.
وی افزود: تلاش ها و پیگیری های لازم از سوی مسؤولان سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور انجام شد تا قانون تسری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیش بینی و لحاظ شود و این یک اقدام مهم به شمار می رود.
رییس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور بیان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی عزم و اراده جدی برای تصویب این قانون دارند.
حاج محمدی عنوان کرد: بروشورهایی برای آشنایی هر چه بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دشواری ها و اهمیت کار کارکنان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان های کشور تهیه و در اختیار آنان قرار گرفته است.
وی ابراز داشت: این اقدام می تواند در تصویب بهتر و سریعتر قانون تسری از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مؤثر باشد.
رییس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: پس از تصویب و ابلاغ قانون تسری از سوی مجلس شورای اسلامی یکی از دغدغه های مهم و اصلی کارکنان زندان ها برطرف شده و سازمان نیز ملزم به اجرای آن است.
حاج محمدی اظهار داشت: هرگونه عامل کاهش دهنده نشاط، شادابی و انگیزه بین کارکنان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان های کشور جزو خط قرمز این سازمان است.
وی افزود: مأموریت و رسالت کارکنان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان های کشور سنگین بوده و نباید هیچگونه سستی و کوتاهی در آن باشد زیرا ممکن است مورد سوء استفاده دشمنان و رسانه های غربی قرار گیرد.
رییس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور بیان کرد: بر همین اساس عملکرد کارکنان زندان های تمامی استان ها با جدیت و به طور دقیق و مستمر رصد می شود.
حاج محمدی عنوان کرد: دشواری ها و اهمیت کار کارکنان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان های کشور همواره مدنظر مسؤولان این سازمان بوده و هرگز مورد غفلت قرار نخواهد گرفت.
وی ابراز داشت: پنج هزار نیروی انسانی جدید با عنوان پاسیار در سال ۱۴۰۰ در زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان های کشور جذب می شوند که می تواند تا حدودی موجب کاهش دشواری های کار کارکنان فعلی زندان های تمامی استان ها شود.
رییس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: سامانه و خط ارتباطی مشعر به منظور مشارکت گرفتن از مدیران و کارکنان زندان های تمامی استان ها برای مدیریت بهتر امور در این سازمان است.
حاج محمدی اظهار داشت: این سامانه و خط ارتباطی یک فرصت مناسب برای بیان مسائل، مشکلات، دغدغه ها، ایده ها، پیشنهادها و گلایه های مدیران و کارکنان زندان های تمامی استان های کشور است.
وی افزود: دشمنان بر روی زندان ها و زندانیان ایران تمرکز کرده و می خواهند با این بهانه به باورهای مردم خدشه وارد کنند و به همین دلیل نیز باید مدیران و کارکنان زندان های تمامی استان های کشور بیش از پیش مراقب باشند.
رییس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور بیان کرد: پایش و غربالگری سلامت جسمی و روحی زندانیان یک امر ضروری بوده به طوری که نباید هیچ فرد زندانی در تمامی استان ها به دلیل داشتن بیماری آسیب ببیند یا به دیگران آسیب بزند.
حاج محمدی عنوان کرد: باید در ادامه دوران حبس زندانیان بیمار کشور که ممکن است به خود یا دیگران آسیب وارد کنند، تجدیدنظر شود و این موضوع مهم نیز به مدیران و کارکنان زندان های تمامی استان ها اعلام شده است.
وی ابراز داشت: بنا به فرموده امام خمینی (ره) زندان های کشور باید دانشگاه، تربیت گاه و آموزشگاه نیکی ها باشند.
حاج محمدی گفت: زندانبان ها به عنوان افسران عرصه اصلاح و تربیت باید برای زندانی ها نقش مربی و آموزگار را ایفا کنند.
وی اظهار داشت: تحقق هر چه مطلوب تر این هدف گذاری ها موجب می شود که کارکنان زندان های تمامی استان های کشور حرمت بیشتری بین مردم داشته و احساس افتخار کنند.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: نیروی انسانی از اهمیت ویژه ای در سازمان زندان ها برخوردار بوده و جزو سرمایه های اصلی آن است.
منصور بیژنی اظهار داشت: بر همین اساس یکی از اولویت های مهم کاری و دغدغه های اصلی مسؤولان سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور توجه جدی به نیروهای انسانی و تلاش برای کاهش مسائل و مشکلات، جلب رضایتمندی و ایجاد نشاط، شادابی و انگیزه لازم بین آنان است.
وی افزود: چنین امور مهمی نیز در اداره کل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کهگیلویه و بویراحمد مدنظر بوده و همواره پیگیری می شوند.
همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به استان کهگیلویه و بویراحمد و با حضور رئیس سازمان زندانها تعداد ۲۲ نفر زندانی جرائم مالی که زمینه آزادی آنان فراهم گردیده بود به آغوش خانواده بازگشتند.
به گفته رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور تا پایان هفته، تمام زندانیان فقیر کشور که به علت مبالغ پایین در زندان هستند شناسایی و از محل اعتبارات اهدایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آزاد خواهند شد.
مجموع بدهی این ۲۲ زندانی، افزون بر ۵ میلیارد تومان بود که ۶۱ درصد این بدهی بیش از ۳.۵ میلیارد تومان با تلاش شورای حل اختلاف و مددکاران توسط شکات بخشوده و بخش دیگر این بدهیها توسط ستاد دیه استان پرداخت شد.
رئیس سازمان زندانها در این مراسم ضمن قدردانی از شکات به علت این اقدام ارزشمند که فرهنگ گذشت را در جامعه ترویج میکند از تلاشهای مددکاران زندانها و مسئولان ستاد دیه و شوراهای حل اختلاف قدردانی کرد.
در حاشیه این آیین ۲ زندانی محکوم به قصاص با تلاش و پیگیری شورای حل اختلاف شعبه ۹ کهگیلویه و بویراحمد و کسب رضایت اولیای دم بخشوده شدند.