دکتر حسین فرشیدی افزود: بیماری کووید ۱۹ با سرعت سرایت بسیار بالا در کشور و استان در حال انتشار است همین اتفاقی که در سطح دنیا می افتد و اکنون در دو روز گذشته در سطح جهان شاهد ابتلای بیش از۷۸۰ هزار نفر و بیش از ۱۲ هزار نفر فوتی طی یک روز بودیم.
وی بیان کرد: این روزها آمار فوتی های ناشی از کووید ۱۹ در کشور بسیار بالا است در چند روز اخیر این آمار نیز در استان افزایشی بود و این اتفاق ناشی از موارد بستری و سرپایی سه یا الی ۴ هفته قبل است.
رئیس دانشگاه علوم پرزشکی هرمزگان عنوان کرد: از اواسط فروردین آمار بیماران سرپایی و بستری افزایش پیدا کرد و اکنون در شرایطی هستیم که ورودی و خروجی بیمارستان ما تقریبا یک عدد را نشان می دهد که به طور متوسط حدود ۱۲۰ بیمار جدید را بستری و تعدادی را مرخص می کنیم؛ ولی بیماران بد حال در مراکز درمانی ماندگاری بیشتری پیدا می کنند خصوصا آنهایی که در آی سی یو هستند و بیمارانی که بد حال و اینتوبه می شوند و متاسفانه در این بین شاهد فوت برخی از این عزیزان هستیم.
وی تصریح کرد: انتظار داریم طی هفته های دوم و سوم اردیبهشت شاهد نتایج حاصل از محدودیت هایی که در سطح استان صورت گرفت باشیم؛ اکنون سه شهر بندرعباس، قشم و خمیر قرمز هستند و تا حدودی آمار شهرستانهای غرب استان کاهش یافت که موجب تغییر در رنگبندی این شهرستانها از قرمز به نارنجی شد.
فرشیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرستانهای بندرلنگه، بستک، پارسیان، میناب، رودان و حاجی آباد نارنجی هستند؛ گفت: شهرستان های جاسک، سیریک، بشاگرد و ابوموسی در وضعیت رنگ زرد هستند در شهرهای شرقی استان موارد کاهش بیماری ادامه دارد اما نباید این رنگ ها موجب شود که فکر می کنیم وقتی از قرمز به نارنجی و یا به زرد تغییر رنگ دادیم باید پروتکل های بهداشتی کمتر شود؛ ما برای اینکه این رنگ ها حفظ شود باید به پروتکل ها بیشتر اهمیت دهیم و رعایت دستورالعمل ها بیشتر مد نظر قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن اینکه از شهروندان خواست در ماه مبارک رمضان حتما از شب نشینی های خانوادگی پرهیز کنند گفت: اکنون مساجد در رعایت شیوه نامه های بهداشتی عملکرد بسیار خوبی داشته اند؛ با توجه به شرایط پیک بیماری، نمازهای جماعت برگزار نمی شود اما برای انجام سایر فعالیت های مذهبی با رعایت پروتکل های بهداشتی مساجد باز است انتظار می رود در این اماکن مذهبی فعالیت های تبلیغاتی در جهت کنترل و مدیریت بیماری ادامه داشته باشد.
دکتر فرشیدی یادآور شد: امیدواریم در شب های قدر با رعایت دستورالعمل ها در فضای آزاد با حداقل حضور افراد از افزایش موارد بیماری جلوگییری کنیم امیدواریم تا پایان ماه مبارک رمضان هم رعایت خوبی از دستورالعمل ها در سطح استان داشته باشیم و هم موارد ما نزولی شده باشد
وی ادامه داد: بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر از بیماران مثببت کووید ۱۹ در قرنطینه هستند و تا زمانی که این تعداد قرنطینه به زیر یک هزار نفر نرسیده باشد باید رعایت دستورالعمل ها حفظ شود.
دکتر فرشیدی با اشاره اینکه در حال حاضر ۸۰درصد تخت های icu در استان اشغال هستند؛ گفت: تقویت شهرستان میناب جهت پوشش بیماران بدحال شرق استان و شهرستان بندرلنگه جهت پوشش بیماران غرب استان صورت گرفته است همچنین در بندرلنگه تخت های اختصاص داده شده به کووید، تکمیل شده است اما در شرق استان افزایش بیماران شیب ملایم تری دارد.
رئیس دانشگاه بیان کرد: در بندرعباس بیمارستان های خلیج فارس، سه بیمارستان نظامی و سایر بیمارستان های خصوصی بیماران سرریز شهیدمحمدی را پذیرش می کنند و بیمارستان شهید محمدی نیز همه بیماران بدحال را پذیرش می کند. همچنین ۵۸ تخت در چند روز اخیر به بخش icu بیمارستان شهید محمدی اضافه شده است.
وی بابیان اینکه اکنون ۹ بخش فعال کووید در بیمارستان شهید محمدی فعال شده است و امکان پذیرش و افزایش تخت ها به تعداد ۱۰۰ تخت وجود دارد؛ اظهار کرد: بیماران دارای علائم بیماری کووید، از خود درمانی خودداری کنند و سریعا به مراکز درمانی جهت دریافت داروهای مناسب مراجعه نمایند.
از فروردین ماه تا کنون ۸۰درصد پرسنل بهداشتی درمانی واکسن کووید دریافت کرده اند تا کنون حدود ۲ هزار نفر در کارآزمایی بالینی واکسن پاستور ایرانی ثبت نام کرده اند که از شنبه واکسیناسیون آغاز خواهد شد؛ همچنین از روز گذشته نیز افراد بالای ۸۰ سال و تعداد عمده بیماران خاص واکسن کووید دریافت کرده اند.
انتهای پیام/