وی با بیان آنکه اینبار با اعلام ستاد مدیریت کرونا شرایط برای حضور در همدان میسر شد و درحال حاضر بنده در خدمت مردم استان هستم، در ادامه مراتب سلام و ارادت خود را به خانواده شهدا و جانبازان و مردم استان اعلام کرد و گفت: تاریخ روشن استان همدان تمدنی بوده و تمدن اسلامی در این استان رقم خورده است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به رشادتهای بیبدیل مردم استان در جریان دفاع مقدس، افزود: نقش این استان در دفاع از کشور در جریان جنگ تحمیلی بسیار شاخص و کمنظیر است که ما قدردان مردم این خطه هستیم.
وی تأکید کرد: امیدواریم این سفر به استان همدان و شهرستانها در حوزه قضائی پُرثمر باشد و علاوهبر گزارش هیئت ۲۵ نفره، دیدارهایی نیز در وضعیت مناسب داشته باشیم.
این مقام مسئول با بیان آنکه دوست داشتم با مردم همدان بهخاطر علاقهای که به آنها دارم از نزدیک دیدار داشته باشم اما بهخاطر ممنوعیت اجتماع و وضعیت کرونایی مقدور نیست، تصریح کرد: علاقه من به همدان و مردم آن به اوایل انقلاب اسلامی برمیگردد.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در این سفر ضمن برگزاری جلسه با شورای قضائی استان با نماینده ولی فقیه و استاندار همدان نیز جلسهای خواهیم داشت تا آنچه شدنی بود را انجام دهیم و مواردی که نیاز باشد در مرکز پیگیری شود.
توقف تولید در کارخانههای کشور برای هیچ فردی قابل قبول نیست
در ادامه رئیس قوه قضائیه در نخستین برنامه از سفر خود به استان همدان از کارخانه صنایع غذایی کیوان که روند تولید در آن متوقف شده است، بازدید کرد.
این کارخانه یکی از کارخانههای برند کشور در حوزه تولید محصولات خوراکی بهشمار میرود که در جریان خصوصیسازی به فردی واگذار شده که با تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران، جریان تولید را متوقف کرده است.
رئیس قوه قضائیه در روند بازدید از این کارخانه با بیان آنکه توقف تولید در کارخانههای کشور برای هیچ فردی قابل قبول نیست، گفت: این کارخانه با همین وضعیت فعلی اگر درست مدیریت میشد، قادر به اشتغالزایی برای حداقل ۵۰۰ کارگر بود، اما متأسفانه امروز ۵۰ کارگر دارد و مثل شمع درحال آب شدن است.
حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه کارخانه صنایع غذایی «کیوان» باید از حالت تعطیلی خارج شود، خطاب به مدیران و کارگران کارخانه عنوان کرد: بههیچوجه اجازه خروج تجهیزات از کارخانه را ندهید.
وی کاهش تدریجی تعداد کارگران کارخانه و فرسوده شدن تجهیزات آن را زمینهای برای تعطیلی کامل آن دانست و با بیان اینکه باید به هر نحو ممکن از تعطیلی این کارخانه جلوگیری شود، گفت: مالک یک کارخانه به هیچ عنوان حق تعطیلی کارخانهاش را ندارد.
رئیس قوه قضائیه با طرح این سؤال که مالک چرا اجازه داده کارخانه پس از واگذاری به این حالوروز بیفتد؟ اظهار کرد: به هیچ عنوان بنا نیست یک مالک کارخانهای را تحویل بگیرد و بعد چراغ تولید آن را خاموش کند.
وی با بیان آنکه قانون اجازه این کار را نمیدهد، گفت: یکی از شروط واگذاریها در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی این است که واگذاری با رونق تولید، افزایش اشتغال و بهبود کیفیت محصولات همراه باشد.
مالک این کارخانه باید در دادگستری حاضر شود
حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی با بیان آنکه مالک این کارخانه باید در دادگستری حاضر شده و پاسخگوی بیکاری کارگران و تعطیلی و توقف تولید باشد، تأکید کرد: اگر مالک فعلی به معنای واقعی آماده راهاندازی مجدد این کارخانه باشد، ازنظر ما مانعی نیست؛ اما اگر حاضر به اجرای قانون نشد، باید موضوع را از طریق وزارت صمت و سازمان خصوصیسازی دنبال کرد تا به نحو قانونی خلع ید انجام شود.
وی با بیان اینکه باید ظرف مدت حداکثر یک ماه خط تولیدهای کارخانه صنایع غذایی کیوان راه بیفتند، گفت: استاندار و رئیس کل دادگستری همدان در نخستین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این استان ظرف ۱۰ روز آینده، از مسئولین مربوطه دعوت کرده و سخنان و مشکلات آنها را بشنوند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه حداکثر ظرف مدت یک ماه مشکلات مربوطه باید حل شود، افزود: اگر مشکلات مربوط به این کارخانه در همدان قابل رفع و رجوع نبود، اطلاع دهید تا در مرکز پیگیری کنیم.
ضرورت صیانت از سلامت اداری
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی در شورای قضات و کارکنان دادگستری استان همدان که در سالن جلسات استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: توفیقی است که در ماه رمضان خدمت شما برسیم، از حضور همه همکاران گرامی و دوستانی که بهدلیل کرونا نتوانستیم آنها را ملاقات کنیم، عذرخواهی میکنم.
وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه پُربرکتی است که باید از فیوضات آن بهرهمند شد و فرصتی برای ظرفیتسازی و خودسازی بوده که باید از آن بهره برد، گفت: انسان باید در پرتو لیلهالقدر خود را بسازد، خداوند شبهایی را در این ماه قرار داد تا امت ره صدساله را یکشبه طی کنند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه همدان شهری است مزین به نام مقدس شهدا و علمای بزرگ، افزود: شهید مدنی، آیتالله موسوی همدانی، آخوند ملاعلی معصومی همدانی، شهید سلگی و شهید همدانی از شهدا و علمای شاخص این دیار هستند که باید از فیوضات آنها بهرهمند شویم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در مجموعه دادگستری این استان خدمت به مردمی که هشت هزار شهید و جانبازان بسیاری را تقدیم انقلاب کردهاند افتخار بزرگی است، افزود: باید برای خدمت و حفظ کرامت این مردم تلاش کرد و صبورانه پاسخگوی آنها بود.
حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه باید کرامت مردم، کارکنان و قضات حفظ شود، ابراز کرد: حفظ سلامت اداری کشور، استان و دادگستری و مجموعه قضائی مهم است، بنابراین باید این مهم بهعنوان یک عنایت الهی حفظ شود تا آسیب نبیند.
برای حفظ سلامت، دستگاه قضا باید حکم عادلانه صادر کند
وی با بیان اینکه برای حفظ سلامت دستگاه قضا باید حکم عادلانه صادر کند زیرا با این کار هم مردم امیدوار میشوند و هم احقاق حق صورت میگیرد، افزود: مدیران و مجموعه نظارتی وظیفه دوچندان دارند و صیانت از این سلامت وظیفه همگانی است.
رئیس قوه قضائیه در ادامه نظام ارزشیابی کارکنان، قضات و کارشناسان را امری پسندیده دانست و با بیان آنکه باید از این اقدام تقدیر کرد، تأکید کرد: ابتکار طرح ارزشیابی قضات که در همدان اجرایی شده را باید در کشور اجرایی کرد.
وی با بیان اینکه کارمند فعال، شجاع و نفوذناپذیر باید تشویق شود و فردی که نسبت به قواعد و اصول بیتوجه است باید مورد توبیخ و تذکر قرار گیرد، اظهار کرد: تشویق و تنبیه اصل دینی است و باید اجرا شود.
حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی سپس در جلسهای با فعالان اقتصادی استان با بیان اینکه تولید عامل قدرت اقتصادی است البته تولیدی که پشتیبانی شود و با مانع مواجه نشود، اظهار کرد: نقش مسئولان در ایجاد قدرت اقتصادی در کشور امری خطیر است.
وی با بیان اینکه برای احیای واحدهای تعطیل باید کمر همت بست و مشکلات آنها را حل کرد، گفت: در حوزه کشاورزی وقتی تغییر کاربری صورت میگیرد، وزارت جهاد کشاورزی باید پیگیری کند تا مشکل رفع شود.
رئیس دستگاه قضا وجود مقررات دستوپاگیر و دریافت مجوز با بروکراسی (کاغذبازی) اداری را مانع تولید دانست و با بیان اینکه برای صدور برخی از مجوزها میتوان در زمان کوتاهی اقدام کرد، افزود: باید روند صدور مجوز تسهیل شود تا تولیدکننده و صادرکننده احساس مشکل نکند.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت باید توأم با مدیریت جهادی باشد، گفت: برخی مشکلاتی که در این جلسه توسط فعالان اقتصادی مطرح شد، در استان قابل حل است، چرا مسئولان باید اجازه دهند رفع موانع تولید دچار وقفه شود؟
رئیسی با بیان اینکه هیچ بخشی مجاز نیست بروکراسی اداری را پیچیده کند، تأکید کرد: ما در قوه قضائیه به دنبال اجرای عدالت هستیم و قانونگذار راه را باز گذاشته تا ما افراد را از دادرسی عادلانه محروم نکنیم.
وی با تأکید بر اینکه در جمهوری اسلامی بنبست وجود ندارد و مدیران باید گشایش ایجاد کنند، عنوان کرد: قرار را باید بر «ما میتوانیم» بگذاریم و نمیشود و نشد در کار نباشد.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه وقتی کار آماده است و کارگر لباسپوشیده آماده است، چرا نگذاریم انجام شود؟ گفت: نباید «مانع» را «مانع» بشناسیم، هر کاری با مدیریت جهادی شدنی است.
نباید سود بانک بیش از تعیین شورای ملی پول و اعتبار و بانک مرکزی باشد
وی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب با شهید همدانی به پادگان ابوذر میرفتیم و در روحیه جوانان میدیدم که خالصانه کار میکردند و «مانع» را به رسمیت نمیشناختند تا امور پیش رود، تأکید کرد: تولید نیز در عرصه مجاهدت قرار دارد و باید در این زمینه با قوت و قدرت کار شود.
رئیسی با تأکید بر لزوم برنامهریزی در بخش کشاورزی برای تأمین نیاز کشور، گفت: باید طوری برنامهریزی کنیم که ضمن تأمین مایحتاج مردم در تمام بخشهای کشاورزی، دچار بازار سیاه و دلالی نشویم، بنابراین برنامهریزی در تولید باید حلقه تعریفشده باشد.
وی ثبات در تصمیمگیری و تمرکز روی مقررات را در رونق کسبوکار مهم دانست و افزود: حمایت جدی از تولید و صادرات بسیار حائز اهمیت است و باید در این زمینه با برنامه پیش رفت.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه در رابطه با تغییر کاربری اراضی باید ضمن برگزاری جلسه، کار کارشناسی صورت گیرد، خطاب به جمع گفت: راهکار ارائه دهید تا در دیوان عدالت اداری موانع رفع شود.
وی عنوان کرد: برای حل مشکل واحد «تلیسه امید» که میگویند همه امکانات برای افتتاح آن آماده است و فقط مشکلی دارد، باید جلسهای با بانک عامل و شرکت بگذارید، اگر میگویید حل نمیشود در سطح کشور در دادستانی کل کشور جلسه میگذاریم تا حل شود.
رئیسی با اشاره به اینکه شرکت اسدآباد که بانک تملک کرده و مشکل واحد «زمرد آسیا» در استان قابل پیگیری است، افزود: مسئله جنگل هم مطرح است که باید بررسی شود، در نخستین جلسه ستاد مقاومتی باید موضوعات مطرح شود و اگر قابل حل نبود، ما در مرکز حل میکنیم.
وی در ادامه حضور فعال واحدهای خصوصی در اقتصاد را مهم دانست و با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به سود مرکب مصوبه دارد و نباید سود بانک بیش از تعیین شورای ملی پول و اعتبار و بانک مرکزی باشد، گفت: به بانکها اعلام کردم که بانک اعتباری دهد، بعد در واحد قفل شود و تملک کند، زیرا نباید چراغ تولید خاموش شود.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه بانکها وقتی واحد تولیدی را در اختیار میگیرند نباید منجر به تعطیلی آن شوند که متأسفانه صدها واحد در اختیار بانک است، اظهار کرد: طی بازدید از کارخانه کیوان، بسیار تأسف خوردم کارخانهای که میتواند راهاندازی شود، نیمهفعال شده است؛ نباید این واحدها دچار وقفه شوند، بقیه واحدها هم همینطور.
وی با بیان اینکه میتوان با اقداماتی میزان بیکاری در استان را کاهش داد، تأکید کرد: من مردم همدان را میشناسم و میدانم که همه اهل کار هستند، استفاده دقیق از ظرفیتها برای رفع مشکل بیکاری باید مورد توجه باشد.
رئیسی با اشاره به اینکه کارخانه عظیم در کنار فرودگاه میتواند سریع به چرخه تولید بیاید، به مسئولان قضائی استان و استاندار همدان توصیه کرد نگذارند چراغ تولید در استان خاموش شود.