معاون وزیر بهداشت در ادامه درباره شناسایی موارد ابتلا به کرونای جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی در کشور اظهار کرد: یک سری کارگر و مسافر هندی در جنوب کشور شناسایی شده اند و نیروهای بهداشت در گشت شهری یک سری اتباع هندی را مشاهده و بررسی کردند که ۱۸ نفر در یک هتل اسکان دارند که ۴ نفر از آنها علامت داشتند و بعد از تست گرفتن از این گروه مشخص شد که این اتباع به کرونا مبتلا هستند که بعد قرنطینه شدند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در پارسیان و عسلویه در هرمزگان و آذربایجان غربی موارد ابتلا به کروناهای جهش یافته همین گونه رصد شد و همه مبتلایان به سرعت قرنطینه شدند و خوشبختانه این دوره در رصد و پایش اتباع خارجی مشکوک دانشگاه های علوم پزشکی به سرعت عمل کردند و افراد مبتلا و مشکوک شناسایی شدند و از آنها تست گرفته شد.
رییسی با تاکید بر قرنطینه سریع مبتلایان به کرونای جهشیافته و اطرافیان این افراد گفت: خیلی سریع مبتلایان و تمام اطرافیان آنها در این دوره سفت و سخت قرنطینه شدند و نکته جالب این بود که ۴۰ تا ۵۰ نفری که به کرونای هندی و آفریقای جنوبی مبتلا بودند، تاکنون بستری نشده اند.
وی با اشاره به احتمال جهش کرونا در ایران گفت: ما نباید فکر کنیم قرار است ویروس از هند، آفریقای جنوبی و برزیل به ایران بیاید. این احتمال وجود دارد که در ایران ویروس جهش پیدا کند. البته باید توجه داشت زمانی می گوییم کرونای ایرانی که ویروسجهش یافته ای در کشور شناسایی کنیم که سوش غالب باشد. ویروس انگلیسی و هندی و آفریقای جنوبی چون سوش غالب این کشورها بودند، به کرونای انگلیسی و هندی مشهور شدند و باید دانست که ما هنوز چیزی به نام کرونای ایرانی نداریم و سوش غالب کشور الان کرونای انگلیسی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ما نگران کرونای آفریقای جنوبی هستیم. چون واکسنگریز است و این می تواند خطرناک باشد. و ویروس هندی قدرت سرایت بالاتری دارد و باید توجه داشت که جهش قدرت چسبندگی و نفوذپذیری به سلول را بالا می برد و می تواند میزان کشندگی را هم بالا ببرد.