این کارشناس گیاه پزشکی با اشاره به این که از رزماری می توان به روشهای مختلفی مانند پودر، چای، عصاره و روغن استفاده کرد، بیان کرد: اشکال مختلف رزماری میتواند اثرات متفاوتی داشته و این عصارهها، بویژه با توجه به اینکه چگونه استخراج میشود، متفاوت هستند.
وی با اشاره به مواد تشکیل دهنده رزماری، تصریح کرد: رزماری از طیف وسیعی از روغنها، فنولیک اسیدها و فنولیک دیترپنها ساخته شدهاند و همچنین خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی دارد، دیترپنهای موجود در رزماری، دارای اثرات آنتی اکسیدانی است که از کبد محافظت کرده و روند بیماری را در افراد آلزایمری بهبود می بخشد.عالیزاده با اشاره به مزایای سلامتی و خواص و فواید رزماری، عنوان کرد: رزماری باعث بهبود عملکرد مغز شده و حافظه را تقویت میکند، از مغز محافظت میکند، اسید کارنوزیک موجود در رزماری از نورونهای مغز در برابر استرس و فشار بیشاز حد محافظت میکند به این گونه که این اسید در سلولهای عصبی و دیگر سلولهای محافظتی در مغز ایجاد و این عملکرد باعث کاهش لخته شدن خون و تورم مغز میشود.
این کارشناس گیاه پزشکی ادامه داد: ازجمله دیگر خواص و فواید رزماری میتوان به مبارزه با سرطانهای لوسمی، کولون، پانکراس، پستان، پروستات، تخمدانها، گردن رحم، مثانه، کبد و ریه اشاره کرد.وی تصریح کرد: همچنین رزماری از پوست محافظت کرده، درد و گرفتگی را کاهش میدهد، روحیه را بهبود بخشیده و برای رشد و تقویت مو و درمان سرفه مفید است.
عالیزاده با اشاره به تأثیر رزماری در افزایش جنبوبوش و فعالیت افراد، عنوان کرد: این گیاه با کاهش آسیب اکسیداتیو مفاصل و بافتهای اطراف، از پیشرفت آرتروز روماتوئید جلوگیری میکند.این کارشناس گیاه پزشکی با اشاره به عوارض رزماری، بیان کرد: ازجمله عوارض مصرف زیاد این گیاه میتوان به کاهش میزان باروری، افزایش خارش پوست، افزایش سطح قند خون، تحریک پوست و ایجاد تشنج اشاره کرد.
وی با اشاره به موارد منع مصرف رزماری، عنوان کرد: توصیه میشود زنان باردار از مصرف بیش از حد رزماری اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود، و زنان شیرده نیز باید رزماری را در دز کم استفاده کنند.
عالیزاده تأکید کرد: دیابتیها و افرادی که دارای قند خون بالایی هستند نیز باید رزماری را در میزان کمی استفاده کنند.