قلم از همدان و به نقل از روابط عمومی آبفای استان همدان، سیدسعید شاهرخی ضمن بازدید از تصفیه خانه های آب و فاضلاب همدان و همچنین با حضور در شورای حفاظت از منابع آب استان، با اشاره به اینکه میزان نزولات جوی استان در سال آبی جاری چیزی در حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: در شرایط خشکسالی، تامین آب موردنیاز برای بخشهای مختلف شامل شرب، کشاورزی، صنعت و گردشگری از مهم ترین اولویت های مدیران اجرایی دولت و استان است.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه خوشبختانه سیاست های دولت در حمایت از سرمایه گذاری در حوزه آب استان به نحو مطلوبی عملیاتی شد افزود: یکی از اقدامات برجسته دولت تدبیر و امید توجه به منابع تامین، تصفیه و توزیع عادلانه آب بود که خوشبختانه طی ۸ سال گذشته ۳ سد افتتاح شد و این جز با تلاش بی وقفه محقق نشده است.
استاندار همدان با اشاره به اینکه آب به عنوان نقطه حائز اهمیت در توسعه هر منطقه است، عنوان کرد: تلاش موثر دولت در راستای تامین منابع آبی پایدار و سالم بوده و وزارت نیرو یکی از وزارت خانه های موفق در دولت تدبیر و امید می باشد.
اگر سد کلان ملایر به بهره برداری نمی رسید، به طور قطع اکنون در شهرستان ملایر با مشکل جدی تامین آب مصرفی مشترکان مواجه بودیم
شاهرخی در ادامه ضمن اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حوزه آبرسانی گفت: اگر سد کلان ملایر به بهره برداری نمی رسید، به طور قطع اکنون در شهرستان ملایر با مشکل جدی تامین آب مصرفی مشترکان مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در حوزه آبرسانی، حاصل تلاش شبانه روزی همه مدیران، کارشناسان و کارکنان مجموعه وزارت نیرو در شرکت آب و فاضلاب و آب منطق ای استان است، تصریح کرد: با تلاش های صورت گرفته، سال آتی شاهد آبگیری سد خرم رود خواهیم بود که با بهره برداری از سد مذکور زمینه تامین آب موردنیاز باغات پایین دست فراهم می شود.
استاندار همدان در ادامه به اقدامات اثر بخش و سریع در احداث سد گرین اشاره کرد و گفت: با بهره برداری از این سد دغدغه مردم منطقه برای تامین منابع آب پایدار و سالم به حداقل می رسد.
وی با اشاره به اینکه با مجموعه اقدامات انجام شده به مردم شریف سراسر استان قول می دهیم در فصل تابستان مشکل قطعی آب نداشته باشیم، اظهارداشت: خدمت رسانی به مردم نیازمند همراهی آنان و مدیریت مصرف است.
استاندار همدان در ادامه سخنانش با بیان اینکه در کنار تامین آب آشامیدنی، تامین آب برای مصارف کشاورزی نیز در دستور کار است، تصریح کرد: با راه اندازی تصفیه خانه بزرگ فاضلاب همدان، تهدیدات زیست محیطی به فرصتی استثنایی برای رشد و توسعه استان تبدیل شده و پساب حاصله پس از جمع آوری به منظور تامین آب موردنیاز صنایع و از جمله نیروگاه شهید مفتح مورد استفاده قرارمی گیرد.
شاهرخی با بیان اینکه اواخر دهه ۶۰ و دهه ۷۰ مردم از فاضلاب رها شده در داخل شهرهای استان گله مند بودند، عنوان کرد: این موضوع سلامت مردم را با چالش جدی مواجه کرده بود اما در شرایط فعلی با جمع آوری فاضلاب های سطحی و جاری و انتقال آن به تصفیه خانه، تهدید به فرصت تبدیل شده است.
منطقه اقتصادی جهان آباد امروز به واسطه تامین آب موردنیاز از محل تصفیه خانه فاضلاب همدان به عنوان یک منطقه ویژه اقتصادی رونق پیدا کرده و بستری برای رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و کسب درآمد شده است
وی خاطرنشان کرد: منطقه اقتصادی جهان آباد امروز به واسطه تامین آب موردنیاز از محل تصفیه خانه فاضلاب همدان به عنوان یک منطقه ویژه اقتصادی رونق پیدا کرده و بستری برای رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و کسب درآمد شده است.
استاندار همدان در ادامه با بیان اینکه به واسطه این تصفیه خانه و انتقال آب آن به نیروگاه برق شهید مفتح، ۲۵ حلقه چاه در این مجموعه مسدود شد، گفت: پروژه های مرتبط با تامین آب در استان همدان با جدیت درحال اجرا است.
وی در بخش دیگرسخنانش با اشاره به اینکه هزینه تمام شده تامین هر لیتر آب توسط شرکت آب و فاضلاب بیش از یک هزار و ۵۰۰ تومان است اظهار کرد: مردم تنها یک چهارم از این رقم را برای یک متر مکعب آب شرب میپردازند و مابقی آن به صورت یارانه دولتی است.
شاهرخی همچنین توجه به کشت های گلخانه ای را با اهمیت دانست و گفت: توسعه کشتهای گلخانه ای به منظور صرفه جویی در مصرف آب از مهمترین اولویت های مدیران اجرایی استان همدان می باشد.
وی خاطرنشان کرد: استان همدان در زمینه صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و دیگر بخش های اقتصادی دارای زیرساخت ها و امکانات مناسب و قابل توجهی به منظور رشد و توسعه همه جانبه و متوازن می باشد.
استاندار همدان ضمن بازدید از تصفیه خانه فاضلاب همدان با تصریح بر اینکه این پروژه یکی از بهترین پروژه های ملی است که در سطح خاورمیانه نیز کم نظیر است، افزود: تصفیه خانه فاضلاب همدان در تیر ماه سال جاری با حضور وزیر نیرو و دیگر مقامات کشوری به صورت رسمی به بهره برداری می رسد.
لازم به ذکر است؛ استاندار همدان امروز به همراه مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان، مدیر عامل آب منطقه ای، معاونین و جمعی دیگر از مدیران از تصفیه خانه آب اکباتان، تصفیه خانه آب شهید بهشتی و تصفیه خانه فاضلاب همدان بازدید کردند.