stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 37361
  • 10 فروردین 1399 - 9:32
3

احتمال افزایش قیمت برنج در صورت عدم تخصیص ارز وارداتی

احتمال افزایش قیمت برنج در صورت عدم تخصیص ارز وارداتی
دبیر انجمن‌واردکنندگان برنج ایران با اعلام خبر احتمال توقف صادرات برنج از سوی کشورهای تولیدکننده بزرگ از جمله هند و پاکستان مدعی شد که در صورت عدم تخصیص ارز به برنج‌های معطل مانده در گمرکها باید منتظر کمبود و گرانی برنج در بازار باشیم.
قلم | qalamna.ir :

مسیح کشاورز اظهار کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا، کشورهای هند و پاکستان به عنوان بزرگترین صادرکنندگان برنج به ایران واحدهای تولیدی خود را قرنطینه و صادرات برنج را تا مدت نامعلومی متوقف کردند.

وی ادامه داد: در صورت توقف صادرات، قیمت برنج در بازار جهانی افزایش پیدا می‌کند و از آنجایی که بانک مرکزی همچنان ارز مورد نیاز برای ترخیص برنج‌های معطل مانده در گمرکها را تخصیص نداده، این نگرانی وجود دارد که تجار کشورهای هند و پاکستان خواستار مرجوع شدن این برنج‌ها شوند تا با قیمت بیشتر و پرداخت نقدی به کشورهایی همچون ترکیه، امارات و عراق صادر کنند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه متاسفانه بانک مرکزی نسبت به تخصیص ارز مورد نیاز واردات برنج اقدامی انجام نداده است، تصریح‌ کرد: این‌ در حالی است که در صورت مرجوع شدن برنج‌های موجود در گمرکها، چندی بعد باید همین محصول را با چند برابر قیمت وارد کنیم.

وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تجارت و بازار باید به مذاکرات خود با بانک مرکزی ادامه دهد تا مشکل واردات برنج رفع شود.

کشاورز با تاکید بر اهمیت واردات اقلام بهداشتی مانند ماسک و دستکش، اظهارداشت: این شرایط نباید موجب شود به واردات دیگر اقلام ضروری مانند برنج بی‌توجهی شود؛ چراکه امنیت غذایی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در ادامه گفت: نباید فراموش کنیم که مصرف‌کنندگان اصلی برنج‌های وارداتی اقشار کم‌برخوردار هستند و در صورت کمبود و افزایش قیمت سفره قریب به نیمی از جمعیت کشور کوچکتر می‌شود.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به اینکه پس از تعطیلات نوروز که با افزایش تقاضا در بازار برنج روبرو  می شویم، ایام ماه مبارک رمضان نیز در پیش است، اظهار کرد: این در حالی است که توقف واردات موجب افزایش نسبی قیمت برنج‌های وارداتی شده و در صورت ادامه روند کنونی قیمت‌ها بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه متاسفانه مدیران بانک مرکزی هشدارهای قبلی انجمن واردکنندگان برنج ایران در خصوص امکان بروز مشکل در بازار برنج را جدی نگرفته‌اند، گفت: واردکنندگان احتمال می‌دادند که شیوع کرونا تجارت جهانی برنج را مختل کند و از این رو با آینده‌نگری اقدام به واردات برنج کردند، اما متاسفانه بانک مرکزی همچنان نسبت به این موضوع با بی‌اعتنایی برخورد می‌کند.

کشاورز افزود: این در حالی است که روند صعودی افزایش تقاضا حداقل تا پایان دهه اول ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت و در صورتیکه بازار داخلی با کمبود برنج روبرو شود، قیمت‌ها افزایش جدی خواهد داشت.

وی ادامه‌داد: با افزایش قیمت برنج وارداتی قطعا بهای برنج ایرانی هم افزایش می‌یابد و این یعنی سفره جمعیت قابل توجهی از اقشار کم برخوردار و حتی متوسط خالی می‌ماند.

دبیرانجمن‌ واردکنندگان برنج ایران در پایان گفت: در صورت ادامه سیاست کنونی، بانک مرکزی باید در آینده پاسخگوی مشکلات بازار برنج باشد.

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.