stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 May , 2024
  • کد خبر : 385809
  • 18 مرداد 1400 - 15:35
0

ضیایی: ۶۰ درصد کارخانه‌های تولید آرد اصفهان فعال است/ نصف جهان، پایلوت قلب سالم سازمان بهداشت جهانی

ضیایی: ۶۰ درصد کارخانه‌های تولید آرد اصفهان فعال است/ نصف جهان، پایلوت قلب سالم سازمان بهداشت جهانی
اصفهان_ مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت:تنها ۶۰ درصد ازظرفیت کارخانه های تولید آرد در استان اصفهان فعال است و این درحالی است که این استان ظرفیت بالایی برای تولید آرد دارد.
قلم | qalamna.ir :

محسن ضیایی ظهر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: کار این اداره تأمین و توزیع کالاهای استراتژیک اساسی است، گندم، شکر و روغن خام از جمله کالای مهم کشور است و اداره کل غله در استان‌ها موظف هستند آنها را ذخیره سازی و توزیع کنند.

وی افزود: کار اصلی اداره غله که از زمان انقلاب به آن شناخته شد گندم، آرد و نان بود که بیشتر تمرکز ما را به خود معطوف کرده است و دولت از طریق این ادارات سعی در تأمین این سه اصل دارد و جز کالاهایی است که دولت یارانه زیادی روی آن می‌دهد، همانطور که امسال دولت گندم را از کشاورز پنج هزار تومان خریده و برای تأمین نان مردم آن را به دو قیمت ۶۶۵ تومان و ۹۰۰ تومان می‌فروشد و در کل دولت سالانه حدود ۵۰ هزار میلیارد در مسئله آرد و نان یارانه می‌دهد.

مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان ادامه داد: استان اصفهان برای تأمین آرد و نان حدود ۶۰۰ هزار تن گندم در طول سال نیاز دارد که این گندم سال‌هایی وضعیت آب و هوا و جو مناسب باشد حدود ۱۰۰ هزار تن از کشاورز خریداری می‌شود و مابقی آن از طریق استان‌های تأمین کننده گندم و یا از طریق بنادر وارداتی تأمین می‌شود؛ سیلو اصفهان جز معدود کارخانه‌هایی است که به ریل وصل است و از همین جهت گندم واردی به استان از طریق ریل و کامیون تأمین می‌شود.

وی اضافه کرد: برای نگهداری نیاز ۶۰۰ هزار تنی گندم اصفهان ما ظرفیت نگهداری ۸۰۰ هزار تنی را ایجاد کردیم که شامل ۳۰۰ هزار تن فضای دولتی و ۵۰۰ هزار تن فضای بخش خصوصی می‌شود و اگر بخواهیم گندم مورد استفاده استان را انبار کنیم حدود مقدار مورد استفاده ۱۴ تا ۱۵ ماه ظرفیت داریم و از این رو می‌توانیم مقداری از گندم استان‌های دیگر را نیز نگه داریم.

ضیایی در خصوص واحدهای نانوایی استان اصفهان تصریح کرد: حدود چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی در اصفهان مشغول به تولید نان است که همه آنها با ثبت در سامانه سهمیه بگیر هستند، همچنین اقداماتی انجام شده که نانوایی هر منطقه روی نقشه مشخص باشد که بدانیم هر نانوایی نان چه تعداد جمعیت و کدام منطقه را تأمین می‌کند.

وی ابراز داشت: برای تولید نشاسته، بیسکوئیت و ماکارونی حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تن گندم مصرف استان است زیرا در دو بخش نشاسته و بیسکوئیت اصفهان حرف برای گفتن دارد و کارخانه‌های زیادی در اصفهان مشغول به کار هستند و از دولت سهمیه دریافت می‌کنند و تولیدات خود را عرضه می‌کنند.

مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه ۲۰ واحد تولید ارد در اصفهان مشغول به کار هستند، بیان داشت: این کارخانه‌ها بنا بر تأیید دستگاه‌های نظارتی از جمله غذا و دارو و استاندارد تقریباً جز کارخانه‌های برتر کشور است زیرا مجهز به عل روز و آزمایشگاه‌های مجهز هستند و آرد خوبی نیز ارائه می‌دهند و اگر یک روز خروج آرد از استان ازاد باشد از کل کشور متقاضی آرد اصفهان هستند.

وی تاکید کرد: ظرفیت این کارخانه‌ها تولید هزار و ۲۰۰ تن تولید آرد است و به طور میانگین با ۶۰ درصد طرفیت در حال کار هستند و امیدواریم در آینده با باز شدن راه صادرات آرد یا مشتقات آن ۴۰ درصد طرفیت استفاده نشده کارخانه‌ها نیز به چرخه تولید اضافه شود و این گنجایش در اصفهان وجود دارد و به دلیل اینکه ما مرکز کشور هستیم توانایی تأمین گندم استان‌های مختلف را داریم.

اصفهان پایتخت نان‌های سنتی

ضیایی گفت: اصفهان پایتخت نان‌های سنتی کشور شناخته شده که آن به دلیل تنوع نان سنتی و کیفیت نان این استان است و این یکی از دلایلی شد که سازمان بهداشت جهانی اصفهان را به عنوان پایلوت قلب سالم انتخاب کرد زیرا عنوان کردند قلب سالم برآمده از غذای سالم است و مهم‌ترین مؤلفه غذای سالم نان سالم است.

وی با بیان اینکه ۲۰-۱۰ روز است اداره غلات زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی شده است، افزود: اداره غلات را همه به عنوان زیر مجموعه وزارت بازرگانی می‌دانستد که به وزارت صمت تبدیل شد اما در چند روز گذشته این انتقال رخ داد و کمی شرایط نامعلوم است، در کل امیدواریم اتفاق خوبی برای این اداره رخ دهد.

مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با اشاره به میانگین ۶.۷ کیلوگرمی مصرف سرانه گندم به ازای هر نفر در استان اصفهان اضافه کرد: این رقم برای برخی شهرستان‌های غربی از جمله بویین میاندشت و فریدن به دلیل بافت سنتی به ۱۰ کیلوگرم و در شهر اصفهان به دلیل بافت شهری به پنج کیلوگرم می‌رسد.

وی با بیان اینکه الان فصل خرید گندم از کشاورز است، افزود: تا امروز حدود ۲۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و ۱۰۰ میلیارد تومان وجه این گندم‌ها بوده که حدود ۹۰ درصد پرداخت شده ۱۰ درصد باقی مانده آن در چند روز آینده پرداخت می‌شود

هدف آزادپزی آن رقابت کیفیت است

ضیایی در خصوص عرضه نان با آرد آزاد اظهار داشت: بحث نانواهای آزاد پز از اصفهان آغاز شده که نیت آن خیر بود و تا امروز از لحاظ کارشناسی موفق بوده پروژه‌ای از اواخر سال گذشته آزاد پزی تصویب شد و ۲۵ واحد مجوز آزادپزی کامل در استان اصفهان گرفتند و بخش اعظم این تعداد در شهر اصفهان مشغول کار هستند.

وی با بیان اینکه آزاد پزی برای ایجاد رقابت ایجاد شد، تاکید کرد: برای دولت تأمین آرد ۲۵ واحد در کنار چهار هزار و ۸۰۰ واحد کاری ندارد و این واحدها هدفی جز ایجاد رقابت کیفی ندارند و هدف بوده که مردم بتوانند در صورت تمایل با ارائه پول بیشتر نان بهتری دریافت کنند، همچنین در برخی از واحدها سبوس گندم که خواص بسیار زیادی دارد عرضه می‌شود در حالی که درصد سبوس آرد دولتی هر روز کاهش می‌یابد.

مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با تاکید بر اینکه اگر به هدف کیفی نرسیم کم کم آزاد پز ها جمع می‌شوند، تصریح کرد: اداره غله به صورت جدی پیگیر بحث کیفی نانوایی‌های آزادپز است.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • منبع : مهر

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.