حجت الاسلام علی اکبر سبزیان با بیان اینکه حدود ۸۰۰ نفر از نابینایان در کتابخانههای عمومی این استان عضویت دارند و از منابع ویژه این گروه استفاده میکنند، افزود: ارائه خدمات به افراد دارای نیازهای خاص از اولویتهای کتابخانه های عمومی است و از این رو پنج کتابخانه در استان شامل کتابخانه عمومی امام علی (ع) کاشمر، کتابخانه عمومی حاج ملاهادی سبزواری شهرستان سبزوار، کتابخانه دکتر شریعتی نیشابور و کتابخانه عمومی دکتر شریعتی و کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) در مشهد به بخش نابینایان مجهز شدهاند.
طبق گفته مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی سه هزار و ۱۳۵ نسخه کتاب بریل و ۳۵ هزار و ۳۵۲ نسخه کتاب گویا در این کتابخانهها برای استفاده نابینایان وجود دارد.
وی گفت: تجهیزات بخش نابینایان در کتابخانههای عمومی شامل ابزار درشت نمای الکترونیکی، لوح و قلم بریل، هارد اسکترنال، ماشین تحریر و چاپگر بریل، تجهیزات رایانه ای و دستگاه ضبط صدا است و مجهزترین بخش نابینان در کتابخانه مرکزی امام خمینی (ره) مشهد قرار دارد که علاوه بر این تجهیزات و منابع با در اختیار داشتن چاپگر مخصوص کتابهای بریل از زمان افتتاح در بهمن ماه سال ۹۷ تاکنون بالغ بر ۷۰ جزوه چاپ و در اختیار مراجعان قرار گرفته است.
سبزیان افزود: کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد در بخش دیداری و شنیداری و با امکاناتی از قبیل لوحهای فشرده آموزشی، فیلم، انیمیشن، تجهیزات کامپیوتری، کتابها و نشریاتی با زبان اشاره، خدمات دهی دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی ادامه داد: هفته گذشته نیز به منظور تولید محتوا برای دانشآموزان استثنایی، تفاهمنامهای با اداره آموزش و پرورش استثنایی استان امضا شد.