بهمن امیری مقدم عصر سه شنبه دوم فروردین با حضور در مرز خسروی و در نشستی در محل پایانه بین المللی این مرز رسمی با تبریک سال نو گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال گذشته و امسال و حول محور اقتصادی است و اگر جدی تر به فرمایشات ایشان توجه می شد اکنون شرایط اقتصادی خیلی بهتر بود.
وی اظهار داشت: در حوزه اقتصادی کارهایی انجام شده ولی مطلوب رهبر معظم انقلاب اسلامی نیست کشوری که از نظر امنیتی، دفاعی و اقتصادی قوی باشد یک ابرقدرت است.
استاندار کرمانشاه یادآورشد: استان ما قدمگاه زائران و این توفیقی برای ما است و در حوزه حمل و نقل، گردشگری و صنایع دستی تردد زوار، برای استان نیز می تواند سودمند باشد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
امیری مقدم تاکید کرد: هرقدر به مرز جلوه بدیم به شخصیت استان کمک کرده ایم و باید فضای شهر قصرشیرین را از این نظر برای اربعین مهیا کنیم.
وی در ادامه بر مطلوب سازی شرایط قصرشیرین و مرز خسروی از نظر سیمای شهری، شرایط بهداشتی مرز جهن ایام اربعین تاکید کرد.
استاندار کرمانشاه به برگزاری رزمایش برای دست اندرکاران مرز در طول سال به منظور آمادگی ادارات و نهادها و بررسی نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف تاکید کرده و همچنین خواستار ساماندهی مراکز اقامتی و مسافرخانه ها و هتل ها شد.
امیری مقدم عنوان کرد: تقویت پارکینگها و زیرساختهای لازم برای خدمات دهی به زایران و فراهم نمودن شرایط برای جدا سازی مسیر صادرات و تردد زایران و انجام همزمان این دو مهم نیز باید به شکل مناسب انجام شود و دعوت از موکب داران و استفاده از ظرفیت بوم گردی و گردشگری برای قصرشیرین و استان و معرفی محصولات کشاورزی و صنایع دستی استان و شهرستان قصرشیرین نیز باید مورد توجه باشد.
زیرساخت های مناسبی در مرز خسروی برای تردد زایران عتبات عالیات وجود دارد
فرماندار قصرشیرین نیز گفت: زیرساخت های مناسب و مطلوبی در مرز خسروی برای تردد زایران عتبات عالیات وجود دارد به گونه ای مرز خسروی در سال ۹۸ در مجموع پذیرای ۳۰۰ هزار نفر زایر اربعین بود و در دو سال گذشته نیز آمادگی تردد زایران وجود داشت اما به دلیل شیوع این مهم انجام نشد.
مرادعلی تاتار افزود: امید است در آینده توفیق پذیرش و خدمات رسانی به زایران را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: ۱۴۰ هکتار زمین برای پارکینگ در مرز خسروی داریم و مراکز اقامتی خوبی نیز وجود دارد.
فرماندار قصرشیرین گفت: در پایانه مرزی خسروی برای تکمیل سایه بان نیازمند مساعدت هستیم و در حوزه صادرات هم مرز خسروی فعال است و قدیمی ترین مرز کشور برای مراودات مرزی است که نیازمند راه دسترسی برای صادرات در ایام اربعین هستیم.
مرز خسروی از مرزهای اصلی کشور به عراق است
ناظر گمرکات استان و مدیر کل گمرکات کرمانشاه گفت:مرز خسروی از مرزهای اصلی کشور به عراق و تبادل کالا در گذشته به صورت محدود انجام گرفته است.
بختیار رحمانی پور افزود: سال ۱۴۰۰ در مجموع ۶۷۸ میلیون دلار کالا به عراق صادر شده است و تنها مرزی است که تمام رویه های گمرکی در آن مجاز است.
وی اظهار داشت: مرز رسمی خسروی یکی از دو مرز برای صادرات به سوریه است و در ایام اربعین باید تدبیری لحاظ شود که همزمان تردد مسافر و کالا با توجه به افزایش حجم صادرات کالا لحاظ شود.
ظرفیت ها ی بسیار خوبی در مرز برای زایران وجود دارد
فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه گفت:ظرفیتهای خوبی برای زوار دارد و امید است شاهد رونق در این مرز باشیم و برای ایام اربعین نیازمند حضور موکب داران هم در شهرستان و هم در آن سوی مرز در عراق هستیم چون مراکز اقامتی در آن سوی مرز بسیار کم است.
سردار”کیاست سپهر ” افزود: سرویسهای بهداشتی، حمام و آب شرب در مسیر مرز خسروی نیاز است و دستگاههای مختلف باید در مرز مستقر شوند و خدمات لازم را به زوار اریه دهند.
وی بر استفاده از ظرفیت خیرین و مردم برای خدمت رسانی به زوار تاکید کرد و گفت: در بحث کنترل نیازمند دستگاه ایکس ری هستیم.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.