stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 442426
  • 22 تیر 1401 - 19:26
5

تولیدکنندگان در تولید نفت کم آوردند

تولیدکنندگان در تولید نفت کم آوردند
قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: اوپک روز سه‌شنبه در اولین برآورد تقاضای خود برای سال آینده اعلام کرد که انتظار می‌رود تقاضای جهانی نفت از رشد ۳.۳۶میلیون بشکه در روز در سال جاری به ۲.۷میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ کاهش یابد. این برآوردهای تقاضا در صبح روز سه‌شنبه همسو با نگرانی‌ها در مورد رکود اقتصادی و قرنطینه مجدد در چین باعث سقوط بیش از هفت‌درصدی قیمت نفت شد.

این کارتل در گزارش ماهانه بازار نفت که در دقایق پایانی روز گذشته منتشر شد، اعلام کرد که رشد اقتصادی در کشورهای عمده مصرف‌کننده، بهبود تحولات ژئوپلیتیکی و مهار شیوع کرونا در چین از تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۳ حمایت می‌کند.اگرچه پیش‌بینی می‌شود سرعت رشد سالانه از ۳.۳۶میلیون بشکه در روز در سال جاری به ۲.۷میلیون بشکه در روز در سال آینده کاهش یابد، انتظار می‌رود کل تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود، ۱۰۳میلیون بشکه در روز برسد که از ۱۰۰.۲۹میلیون بشکه در روز برای سال ۲۰۲۲ بالاتر است. اوپک تقاضای جهانی نفت در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ را ۱۰۵.۴میلیون بشکه در روز می‌بیند.

اوپک فرض می‌کند که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ رشد خواهد کرد و کووید، جنگ در اوکراین، یا تشدید سیاست‌های پولی «تا حد زیادی» بر رشد اقتصادی تأثیر نخواهد گذاشت. برآوردهای اوپک از تقاضای جهانی نفت حاکی از آن است که اقتصادهای بزرگ به‌سمت رشد بازمی‌گردند.ماه گذشته، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در اولین چشم‌انداز خود برای سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که رشد تقاضای نفت در سال آینده شتاب می‌گیرد؛ به‌طوری که تقاضای جهانی به‌طور متوسط به رکورد ۱۰۱.۶میلیون بشکه در روز رسیده و از سطح قبل از کووید۱۹ فراتر می‌رود.
آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش بازار نفت خود گفت: «در حالی که قیمت‌های بالاتر و چشم‌انداز اقتصادی ضعیف‌تر، افزایش مصرف را تعدیل می‌کند، چین در حال احیا، باعث رشد تقاضا سال آینده خواهد شد و رشد از ۱.۸میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ به ۲.۲میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ شتاب می‌گیرد.»گفتنی است که از نظر عرضه، اوپک امروز اعلام کرد که انتظار دارد تولید مایعات آمریکا در سال ۲۰۲۳ به میزان ۱.۱میلیون بشکه در روز رشد کند.

ترس از رکود تشدید شد
نفت برنت در ماه گذشته بیش از بیست دلار در هر بشکه قیمت از دست داد و قیمت وست تگزاس اینترمدیت در زمان نگارش این مقاله نزدیک به ۲۵ دلار در هر بشکه کاهش یافته است. به‌نظر می‌رسد ترس از رکود بزرگ‌ترین عامل کاهش قیمت باشد.پیش‌بینی‌های رکود به‌ویژه در ایالات متحده هر لحظه قوی‌تر می‌شود. آخرین مورد در این هفته از سوی TD Securities منتشر شد که اعلام کرد احتمال سقوط ایالات متحده به رکود تا آغاز سال ۲۰۲۳ بیش از پنجاه درصد است.

ریچارد کلی، رئیس استراتژی جهانی این شرکت، سه عامل را فهرست کرد که مسیر نزولی اقتصاد ایالات متحده را تعیین می‌کنند: قیمت بنزین، سیاست فدرال رزرو برای مهار تورم و به‌طور کلی کاهش رشد اقتصادی.
تولیدکنندگان در تولید نفت کم آوردندلیبی هفته گذشته یک فورس‌ماژور دیگر در صادرات نفت اعلام کرد. ظرفیت واقعی تولید نفت مازاد عربستان سعودی به بحث تبدیل شده است، بسیاری آشکارا در توانایی پادشاهی برای افزایش تولید به روشی معنادار، یعنی راهی که منجر به کاهش قیمت‌ها در سطح جهانی شود، تردید دارند.

روسیه به تغییر مسیر صادرات نفت خود به سایر خریداران ادامه می‌دهد در حالی که غرب در حال بررسی چگونگی اعمال سقف قیمتی است که برای حفظ جریان نفت روسیه به بازارهای بین‌المللی و در عین حال کاهش درآمدهای این کشور از این کالا طراحی شده است.با این حال، خرس‌های بازار نفت به‌تازگی از چین وارد بازار شده‌اند. چین این هفته گزارش داد اولین مورد از یک نوع جدید و بسیار قابل‌انتقال کووید را شناسایی کرده است که بسیاری انتظار دارند منجر به آزمایش‌های انبوه و محدودیت‌های حرکتی احتمالی بر اساس سیاست کووید صفر در این کشور شود.

از روز سه‌شنبه، به‌نظر می‌رسد که نگرانی‌های تقاضا، نگرانی‌های خاص در مورد قرنطینه‌های کرونا در چین، در کانون توجه قرار گرفته است.در جبهه نزولی، حتی اگر پرزیدنت بایدن بتواند با ریاض برای تولید نفت بالاتر توافق کند، تردید در مورد امکان‌پذیر بودن تولید بالاتر احتمالاً تأثیر چنین توافقی را کاهش می‌دهد.در جبهه صعودی، هیچ نشانه‌ای از عرضه جدید وجود ندارد و آخرین نسخه ذخایر استراتژیک نفت خام به‌زودی تمام می‌شود.

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.