stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 446064
  • 07 شهریور 1401 - 7:25
7

جزئیات طرح اروپا برای احیای برجام

جزئیات طرح اروپا برای احیای برجام
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: جاناتان لیس، خبرنگار روزنامه هاآرتص اسرائیل، در مقاله‌ای از جزئیات طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام خبر داد. به ادعای این روزنامه، اجرایی شدن کامل این طرح از روز امضا، ۱۶۵ روز طول می‌کشد. در این مدت تقریبا شش‌ماهه، دو طرف طی چهار مرحله، اقدامات متقابلی انجام می‌دهند.
۱⃣. مرحله اول «روز صفر» نام دارد و در روز امضای قرارداد آغاز می‌شود. در این روز، طبق توافقی که در حال نهایی شدن است، برخی از زندانیان آزاد می‌شوند و تهران در مقابل برخی از پول‌های خود را که در حال حاضر در بانک‌های بین‌المللی مختلف مسدود شده‌اند، دریافت می‌کند و برخی تحریم‌ها رفع می‌شوند. مقرر است جمهوری اسلامی ایران نیز در این مرحله تمامی موارد نقض برجام را متوقف کند، اما فعلا اجازه خواهد داشت ذخایر اورانیومی را که تاکنون انباشت کرده است، حفظ کند.
۲⃣. سپس نوبت مرحله دوم می‌رسد که دولت آمریکا باید در این مرحله توافق را به تایید کنگره برساند. اگر چنین شود، کنگره ۳۰ روز وقت خواهد داشت تا توافق را بررسی کند و در این مدت هرگونه لغو تحریم که نیاز به اقدام تقنینی داشته باشد، ممکن نخواهد بود. سپس هر دو بخش کنگره (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) باید با اکثریت ساده توافق را تایید کنند. اگر توافق رای نیاورد، رئیس‌ جمهوری آمریکا می‌تواند با استفاده از حق وتوی خود آن ‌‌را اجرایی کند؛ به شرط اینکه تعداد مخالفان به دو سوم کنگره نرسد که در غیر این صورت، وتو ممکن نخواهد بود.
۳⃣. مرحله سوم توافق، ۶۰ روز پس از تایید کنگره از راه می‌رسد. در این مرحله، نماینده وزارت خارجه آمریکا رسما به شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام می‌کند که واشنگتن تصمیم گرفته است به برجام بازگردد.
۴⃣. سپس ۶۰ روز دیگر می‌گذرد تا وارد مرحله چهارم شویم که در آن، برجام کاملا احیا و اعمال می‌شود. در این مرحله، تهران و واشنگتن با صدور بیانیه‌ای مشترک از تعهد خود به روند احیای برجام خبر می‌دهند و آمریکا تحریم‌های بیشتری را علیه شرکت‌های ایرانی لغو می‌کند.
⬅️ به این ترتیب، پس از ۱۶۵ روز برجام احیا می‌شود:‌ آمریکا عضوی از این توافق می‌شود و تحریم‌های باقی‌مانده علیه حکومت ایران لغو می‌شوند. جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت‌های هسته‌ای خود را در سطح برجام محدود می‌کند و پیشرفت‌های خود را در زمینه غنی‌سازی، با تعطیل کردن سانتریفیوژها و جابه‌جایی آن‌ها، پس می‌راند.

سفر رئیس موساد، به آمریکا
یک مقام اسرائیلی گفت که رئیس سازمان جاسوسی این کشور، موساد، به منظور گفت‌وگو درباره توافق احتمالی آمریکا با ایران بر سر احیای برجام اوایل ماه سپتامبر به ایالات متحده می‌رود. این سفر آخرین تلاش‌های اسرائیل برای منصرف کردن قدرت‌های غربی از بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود.
اسرائیل می‌گوید که احیای برجام به منزله تسهیل تامین مالی شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران خواهد بود و در عین حال نمی‌تواند مانع دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای بشود، هدفی که ایران همواره آن را انکار کرده است.
یک مقام ارشد دولت اسرائیل روز یکشنبه به شرط عدم انتشار نام خود به خبرگزاری فرانسه گفت که داوید بارنئا، رئیس موساد، به منظور شرکت در نشست‌هایی غیرعلنی در کنگره ایالات متحده درباره ایران تا یک هفته آینده به واشینگتن سفر می‌کند.
ساعاتی قبل از این گزارش، یائیر لاپید گفته بود که نشست‌های اخیر مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع اسرائیل با مقامات آمریکایی در راستای «مبارزه دیپلماتیک» دولت او علیه برجام بوده است.
نخست وزیر اسرائیل اظهار داشت: «ما در حال انجام اقداماتی هماهنگ هستیم تا اطمینان حاصل کنیم آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از خطرات این توافق آگاهند.» وی با تاکید بر این که توافق هسته‌ای وین، توافق «خوبی نبوده است»، افزود که توافق محتمل کنونی حتی «خطرناک‌تر» از توافق پیشین است.
رسانه‌های اسرائیل به تازگی گزارش داده‌اند که رئیس موساد در نشستی توجیهی برای یائیر لاپید و دیگر مقامات این کشور گفته است، آمریکا «عجله دارد» توافقی مبتنی بر «دروغ» را بپذیرد که به نفع واشینگتن و تهران است، اما «برای اسرائیل بسیار بد است».

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.