stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 20 December , 2024
  • کد خبر : 45941
  • 20 فروردین 1399 - 13:44
2

بهزیستی: ۲۸ مرکز در ۱۳ استان درگیر کرونا شده‌اند

بهزیستی: ۲۸ مرکز در ۱۳ استان درگیر کرونا شده‌اند

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور گفت: فقط ۲۸ مرکز از ۳ هزار مرکز ما در سراسر کشور آلوده شده‌اند.

قلم | qalamna.ir :

«محمد نفریه» رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور درباره آخرین وضعیت مراکز بهزیستی در مقابله با شیوع کرونا در کشور گفت: در سازمان بهزیستی ۱۰۰ هزار نفر در مراکز شبانه‌روزی آن اعم از مراکز سالمندان، معلولان جسمی حرکتی، معلولان ذهنی، بیماران روانی مزمن، کودکان بی سرپرست و معتادان متجاهر حضور دارند. در ابتدای شیوع ویروس کرونا مراکز روزانه مانند مهد‌های کودک و مراکز توانبخشی روزانه تعطیل شدند، اما امکان تعطیلی مراکز شبانه با توجه به اینکه ۴۰ درصد این افراد مجهول‌الهویه هستند و خانواده‌ای ندارند و مابقی افراد نیز به دلیل شدت نوع معلولیت و شدت بد سرپرستی در مراکز ما حضور دارند، وجود نداشت.

اعمال دستورالعمل‌های پیشگیرانه کرونا از بهمن ماه در مراکز شبانه‌روزی

وی در گفتگو با ایلنا با اشاره به مصوبات کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در بهزیستی گفت: سه دستورالعمل پیشگیرانه توسط این کمیته در بهمن ماه برای مراکز شبانه‌روزی بهزیستی ارسال شد. همه مراکز شبانه‌روزی در ۲۷ بهمن ماه قرنطینه شدند و پذیرش‌های جدید و مرخصی‌ها ممنوع شد و برای هر مرکز، اتاق بیمار و قرنطینه در نظر گرفته شد. با علامت‌سنجی، تب‌سنجی و اکسی‌متری غربالگری را در مراکز انجام دادیم. همچنین تدابیر امنیتی و تدابیر بهداشتی را در نظر گرفتیم تا بتوانیم سطح بهداشت مراکز را بالا ببریم.

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: خوشبختانه تا هفته چهارم اسفندماه در مراکز ما مورد مثبت گزارش نشد، البته از هفته سوم اسفندماه موارد مشکوک مشخص شدند. در هفته چهارم برخی از این موارد مثبت اعلام شد. براساس گزارش‌های منتشر شده از مراکز سالمندان در دیگر کشور‌های دنیا بیش از ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها در این مراکز بوده است، اما خوشبختانه درگیری با کرونا فقط در ۲۸ مرکز بهزیستی در ۱۳ استان کشور گزارش شده است. در مراکز ما افراد پر ریسک و پرخطر نگهداری می‌شوند، از همین رو انتظار داریم که این مراکز هم آلوده شوند، اما همانطور که عرض کردم در تعداد کمی از مراکز ما مورد مثبت مشاهده شده است.

هیچ تفاوتی بین آمار‌های مرگ ومیر امسال و مدت مشابه سال گذشته وجود ندارد

نفریه با اشاره به مقایسه آمار مرگ و میر سالمندان در سال گذشته با سال ۹۹ گفت: آمار مرگ و میر در اسفندماه ۹۸ و ۱۵ روز فروردین ماه امسال را با مدت مشابه در سال قبل و همچنین اسفند ۹۷ مقایسه کرده‌ایم؛ تعداد فوتی‌های ما در تمامی مراکز در سطح کشور هیچ تغییری نکرده است و هیچ مرکزی در مقابله با این بیماری رها نشده است و خدمات بهداشتی در مراکز بالاتر رفته است. خوشبختانه هیچ تفاوت آماری با سال گذشته از نظر میزان مرگ و میر در این مدت نداشتیم.

فقط ۲۸ مرکز درگیر شیوع کرونا شده‌اند

وی با اشاره به تاکید رییس جمهور بر نظارت بر مراکز سالمندان و معلولان گفت: یکی دو مرکز ما از دستورالعمل‌های ما تخطی کرده و دیر امور را انجام داده بودند و از طریق پرسنل آلوده، مرکز نیز آلوده شده بود. البته اقدامات موثر که در مراکز برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا انجام شده، نتیجه کار جمعی و نتیجه زحمات تک تک پرسنلی است که در این مراکز زحمت می‌کشند. گاهی اوقات پرسنل دو هفته به منزل نمی‌رفتند تا بتوانند در مراکز بمانند. خوشبختانه با تلاش پرسنل و خدماتی که ارائه داده‌اند فقط ۲۸ مرکز از ۳ هزار مرکز ما در سراسر کشور آلوده شده‌اند. همچنین ۱۸ استان اصلا درگیر نشده‌اند.

چهار روز است مورد فوتی گزارش نشده است

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه مراکز بهزیستی مراکز نگهداری از افراد پرریسک است، گفت: علیرغم اینکه مراکز ما مراکز نگهداری و نه درمانی هستند، اما در این ایام به مراکز درمانی نیز تبدیل شده‌اند و خدمات درمانی به مددجویانی که مبتلا شده‌اند، ارائه شده است. شاید اگر هماهنگی با سیستم بهداشتی بیشتر بود تا این افراد آلوده از مراکز خارج شوند، سیستم بهداشتی در این زمینه با ما همکاری بیشتری داشت شاید شیوع بیماری در مراکز اتفاق نمی‌افتاد، البته در حال حاضر در حال مدیریت شیوع در مراکز شبانه‌روزی هستیم که درگیر شده‌اند و خوشبختانه سه الی چهار روز است که هیچ فوتی در مراکز ما گزارش نشده است.

نفریه تصریح کرد: یک جلسه در ستاد مقابله با کرونا در شهر تهران با دکتر زالی داشتیم وزارت بهداشت تعهداتی را متقبل شد از جمله اینکه تمام مددجویان مرکز کهریزک از لحاظ تست کرونا غربالگری شوند تا بدانیم چه تدابیری اتخاذ کنیم و دیگر بیماری گسترش پیدا نکند.

تهیه وسایل بهداشتی و حفاظتی پرسنل از بازار آزاد

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد: از ابتدای شروع این بیماری مراکز ما با تامین مواد ضدعفونی کننده و وسایل حفاظتی برای پرسنل با مشکل مواجه بوده‌اند و با قیمت‌های چند برابر از بازار آزاد آن‌ها را تهیه می‌کردند و بودجه‌هایی را که در اختیارشان قرار دادیم را برای تهیه این وسایل از بازار آزاد هزینه کردند. متاسفانه علیرغم نامه نگاری‌های ما در این زمینه، اما دسترسی به این اقلام با قیمت دولتی نداشتیم، البته مراکز دولتی کمبود داشتند و همه این وسایل آن سمت رفته بود. در حال حاضر مراکز در استان‌ها به صورت موردی توانسته‌اند تجهیزاتی را از بخش دولتی دریافت کنند، درحالی که رایزنی‌های متعددی در این زمینه انجام شده است.

مراکز بهزیستی نباید به مراکز درمانی تبدیل شود

نفریه خاطرنشان کرد: خوشبختانه در جلسه اخیر با دکتر زالی قرار شده است به مراکزی از سازمان بهزیستی که موارد مثبت در آنجا گزارش شده است، تجهیزات فردی برای حفاظت پرسنل در اختیار آن‌ها قرار داده شود. همچنین قرار شد پزشکانی به مراکز ما بروند، البته ما موافق نیستیم که بیماران مبتلا به کرونا درمان را در این مراکز دریافت کنند، چراکه امکانات درمانی در مراکز ما وجود ندارد و امکانات مراکز ما برای نگهداری افراد است نه درمان آن‌ها و ما از ابتدا روی این موضوع تاکید داشتیم و همچنان بر این اعتقاد هستیم که تجهیزات بیمارستانی در مراکز ما موجود نیست و نمی‌توان خدمات درمانی را در مراکز شبانه‌روزی به بیماران ارائه کرد.

وی ادامه داد: همچنین قرار شد، نقاهتگاهی نیز ایجاد کنند تا افرادی که از بیمارستان ترخیص می‌شوند در این مکان نگهداری شوند. همچنین پذیرش بیماران ما در بیمارستان راحت‌تر شود و بیمارستان فیروزآبادی که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران فعالیت می‌کند برای ارائه خدمات به بیماران بهزیستی در نظر گرفته شد. همچنین مقرر شد تعدادی پرستار به ما معرفی شوند تا بتوانیم با عقد قرارداد با آن‌ها از خدمات‌شان در مراکز استفاده کنیم.

حدود ۵۰ درصد پرسنل بهبود یافته‌اند

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت مجدد پرسنل بهزیستی که به بیماری کرونا مبتلا شده بودند، تصریح کرد: حدود ۵۰ درصد از پرسنلی که به این بیماری مبتلا شده بودند بهبود یافته و دوباره به محل کار خود بازگشته‌اند. تعدادی از نیرو‌های داوطلب هلال‌احمر در اختیار ما قرار گرفته‌اند و خوشبختانه این اقدامات انجام شده است.

بیشترین آمار فوت‌شدگان در کهریزک است

نفریه با بیان اینکه در برخی از مراکز معلولان ذهنی، سالمندان، مراکز شبانه روزی نگهداری کودکان، مراکز ترک اعتیاد نیز آلودگی داشته‌ایم، تاکید کرد: همانطور که گفتم در کل ۲۸ مرکز فقط آلوده شده‌اند. بیشترین آمار فوت‌شدگان نیز در کهریزک بوده است که خوشبختانه دو الی سه روزی است که مورد مرگ و میر گزارش نشده است. موارد مثبت نیز تحت کنترل هستند و حال شان خوب است. موارد حاد نیز توسط وزارت بهداشت به بیمارستان منتقل شده‌اند و موارد مثبت نیز در مرکز قرنطینه وجود دارند. مقرر شده است از سازمان‌های مختلف مانند هلال احمر تجهیزاتی برای این مرکز ارسال شود. مراکز ما مراکز پرخطر هستند، اما بدانید که پرسنل سازمان بهزیستی با چنگ و دندان در حال حفاظت از مددجویان مراکز بهزیستی هستند.

تشکیل کارگروه نظارت و ارزیابی در بهزیستی

وی با بیان اینکه در کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار بهزیستی کارگروه نظارت و ارزیابی تشکیل شده است، گفت: تیم‌های بازرسی با رعایت مسائل بهداشتی که باعث آلودگی مراکز نشوند، نظارت و ارزیابی از مراکز را بیشتر می‌کنند. از سازمان برنامه و بودجه درخواست کردیم تا برای مراکز شبانه روزی ما اعتباری در نظر بگیرند. سازمان بهزیستی برای مراکز سالمندان یکبار سرانه ۳۰ هزار تومانی و در سری دوم سرانه ۵۰۰ هزار تومانی پرداخت کرده است تا بار مالی مراکز و مشکلات کمتر شود، اما تجهیزات گران قیمت است.

کمک‌های خیرین کاهش پیدا کرده است

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کاهش کمک‌های خیرین تصریح کرد: مراکزی که آلوده شده بودند نیز مدیریت شده‌اند. ما کمک خیرین و داوطلبان را می‌خواهیم. هر سال در شب عید کمک‌های زیادی به مراکز ما می‌شد، اما امسال به دلیل شرایط خاص و عدم حضور خیرین این کمک‌ها خیلی کمتر شده است. انشاءالله با کمک خیرین، نیرو‌های داوطلب و دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه مشکلات ما کمتر شود.

هنوز مراکز به طور کامل غربالگری نشده‌اند

نفریه با اشاره به اینکه در مراکز بهزیستی به کمک‌های ویژه وزارت بهداشت برای غربالگری نیازمند هستیم، تصریح کرد: متاسفانه هنوز مرکز کهریزک به طور کامل غربالگری نشده است البته وزارت بهداشت متعهد شده است که در همین هفته این اقدامات را انجام دهد تا بتوانیم حداکثر خدمت را به مددجویان کهریزک بدهیم. همچنین با توجه به دستور رییس جمهور مبنی بر نظارت و تکریم معلولان و سالمندان این اقدام در دست انجام است تا از اتفاقاتی که در مراکز سالمندان در کشور‌های جهان اول رخ داده است جلوگیری کنیم، البته این اتفاقات تاکنون در مراکز ما رخ نداده است و امیدواریم هرگز رخ ندهد.

پذیرش با حکم دادستانی انجام می‌شود

وی در پاسخ به این سوال که ممنوعیت پذیرش و ملاقات در مراکز شبانه روزی همچنان وجود دارد؟ گفت: بله، همچنان وجود دارد، البته برخی از پذیرش‌ها با حکم دادستانی است که ما شرایط پذیرش این افراد را نیز مشخص کرده‌ایم. همچنین مرخصی مددجویان لغو شده است و اگر کسی مرخصی برود تا پایان برطرف شدن بحران کرونا حق بازگشت به مراکز را ندارد و بازدید چه اعضای خانواده باشند و چه افراد عمومی در همه مراکز ما ممنوع است.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.