خبرگزاری خبرآنلاین، ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه صبح امروز (۷ خرداد ماه) زنگ آغاز به کار مجلس دوازدهم به صدا درآمد تا مراسم افتتاحیه پارلمان جدید، در روزی که شهید ابراهیم رئیسی، «غایب بزرگ» این مراسم بود برگزار شود.
تکلیف ۲۹۰ کرسی پارلمان دوازدهم طی دو مرحله در تاریخهای ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مشخص و بنابر گفته وزارت کشور با ۴۱ درصد مشارکت مردم در پای صندوقهای آرا، رکورد مشارکت حداقلی زده شد.اما افتتاحیه مجلس دوازدهم درحالی به مثابه ادوار گذشته در موعد مقرر شده، برگزار شد که حال و هوای سیاست کشور همچنان تحت تاثیر شهادت رئیس جمهوری از یک سو و برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم از سوی دیگر قرار داد. تحت تاثیر همین فضا لباس مشکی هنوز بر تن برخی مهمانان مراسم افتتاحیه بود و از سوی دیگر دوربین عکاسان و نگاه خبرنگاران بر روی چهره هایی زوم شده بود که این روزها نامشان به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مطرح است؛ از قالیباف اصلی ترین کاندیدای احتمالی این انتخابات تا مخبر، لاریجانی و …
سرپرست ریاست جمهوری و رئیس قوه قضائیه، دولتمردان سیزدهم، علی لاریجانی، علی اکبر ناطقنوری، حدادعادل، سیدحسن خمینی، سردار قاآنی، سرلشکر باقری، فرماندهان کل ارتش و سپاه، سردار رادان، آیت الله جنتی، و جمعی دیگر از مقامات کشور و لشکری در این مراسم حضور پیدا کرده بودند.
در ابتدای جلسه، مهدی عبدالملکی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و در مورد شیوه کار هیئت رئیسه سنی مجلس دوازدهم توضیحاتی ارائه داد. براساس گفته او، علاءالدین بروجردی به عنوان رئیس سنی، حسینعلی شهریاری به عنوان نایب رئیس سنی، عبدالحسین همتی سراپرده به عنوان دبیر اول و عباس قدرتی زورم به عنوان دبیر دوم هیأت رئیسه سنی مجلس انتخاب شدند.
سپس علاءالدین بروجردی به عنوان رئیس سنی مجلس دوازدهم ریاست این جلسه را بر عهده گرفت و مجلس با حضور هیأت رئیسه سنی در جایگاه آغاز به کار کرد.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام محمدیگلپایگانی پیام رهبر انقلاب به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد المصطفی و آله الطّاهرین سیّما بقیّهالله فی الارضین.
اکنون که دوازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی مانند همیشه در موعد مقرّر و بیتأخیر آغاز میشود، جبههی خشوع به درگاه خداوند عزیز و حکیم میسایم و استمرار و استحکام مردمسالاری دینی را که هدیهی بزرگ الهی به ملّت ایران است، سپاس میگویم.
هر مجلس جدید میتواند درخششی تازه در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزهی ملّت بیفزاید. ترکیب نمایندگان تازهنفَس با منتخبان کارآزموده و مجرّب، این پیام را میرساند که خانهی ملّت، با بهرهگیری از اختیاراتش در قانون اساسی و با التزام به مسئولیّت سنگینش در جمع ارکان کشور، خواهد توانست روزآمدی و نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری و نظارت را از تلاطم و آشفتگی و نیز از رکود و سکون دور نگه دارد.
بیشک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّهی مقنّنه، به تحقّق همهی ویژگیهای یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.
نکتهای که همواره بر آن تأکید میکنم آن است که مجلس باید آرامشبخش و امیدآفرین و برانگیزانندهی همّتها و دعوتکننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بیفایدهی رسانهای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیّت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.
نکتهی دیگر دربارهی سوگند نمایندگی است. این سوگند، نمایشی و تشریفاتی نیست؛ سوگندی حقیقی و مسئولیّتزا است که در دنیا و آخرت گریبانگیر خواهد بود. نمایندگان محترم، ناگزیر باید در همهی مدّت نمایندگی، بندبندِ این سوگند شرعی را در پیش چشم داشته باشند و پایبندی به آن را معیار قضاوت دربارهی عملکرد خویش بدانند.
نکتهی بعدی مربوط به التزامات اخلاقی است. سبک زندگی اسلامی که بخش مهمّی از آن را فضایل اخلاقی تشکیل میدهد، در عرصهی چالشهای سیاسی و رقابتهای مشروع، اهمّیّت بیشتر مییابد. در اینجا است که کیمیای تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّتپذیری و کار بیمنّت، قیمت اصلی خود را آشکار میسازد. شهیدان پرواز اردیبهشت ــ که اکنون سراسر کشور داغدار آنها است ــ یکی از خصوصیّاتشان رعایت فضیلتهای اخلاقی بود. مراقبت از خویش در این زمینه را باید جدّی گرفت.
نکتهی آخر یادآوریِ این حقیقت است که هر یک از نمایندگان مجلس، نمایندهی همهی ملّت ایران است؛ این بدان معنی است که کار اصلی نماینده تأمین منافع ملّی است. پیگیری مسائل حوزهی انتخابیّه باید در چارچوب نگاه کلان به مسائل کشور انجام گیرد و از تصویب طرحهای آبادانی به صورت افراطی و بیرون از حدّ طاقت بودجهی عمرانی پرهیز شود.
برادران و خواهران گرامی! کار با نیّت خدمت به مردم، عمل صالح و حسنهی مأجور الهی است و خدای شاکر علیم، در دنیا و آخرت به آن پاداش خواهد داد. جذب دلهای مردم و سپاس بیدریغ آنان یکی از پاداشهای الهی در دنیا است و تشییع چندینمیلیونی رئیسجمهور فقید و همراهان عزیزش نمونهای از این پاداش الهی است. مردم وفادار و هوشیار در شهرهای مختلف، با گلباران و اشکباران این پیکرهای پاک، یاد شهیدان دههی ۶۰ را برای نسل جدید کشور زنده کردند و در عمل، به هزاران دروغ و تهمت و شایعه پاسخ دادند. رحمت و درود خدا بر آنان!
در پایان لازم میدانم از نمایندگان محترم دورهی یازدهم، بویژه رئیس پُرتلاش و هیئترئیسهی فعّال آن، تشکّر کنم.
مخبر از رئیسی روایت کرد
آخرین سخنران مراسم افتتاحیه، محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری بود. او در بخشی از سخنان خود به حادثه تلخ سقوط بالگرد حامل رئیس جمهوری اشاره و بیان کرد: «در همین چند روز که اتفاقات را پشت سر گذاشتیم و در اصل کلیدیترین مهره اداره کشور را از دست دادیم به رغم اینکه تمام کشور مراسم تشییع پیکر پاک این عزیزان را برگزار میکرد مجلس خبرگان سروقت کار خود را شروع کرد. مجلس شورای اسلامی نیز به وقت فعالیت خود را آغاز کرد. همان مطلبی که رهبری در لحظه اول فرمودند که کارهای اداری کشور نباید با هیچ خللی مواجه شود و هیچ برنامهای نباید به تاخیر بیفتد، همانطور شد.»
وی در ادامه گفت: «بنده از نزدیک با شهیدان مواجه بودم؛ این شهیدان یکسری ویژگیهای شخصی داشتند که این محبوبیت کنونی آنها نمیتواند جدا از این ویژگیها باشد. بنده در این جریانات اخیر حس کردم که هیچ عمل صالحی بالاتر از خدمت به مردم و تبعیت از رهبری نیست. گاهی شهید رئیسی از برخی مسائل ناراحت میشدند و میخواستند حرفی بزنند و یا عملی انجام دهند اما به بنده میگفتند اگر این کار را انجام دهم دل آقا ناراحت میشود با این جمله خودش آرامش مییافت و این کار را نمیکرد. ریشه این رفتار خدامحوری و اخلاصی بود که ایشان داشت.»
با پایان مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم، منتخبان برای تجدید بیعت با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی، صحن مجلس را ترک کرده و راهی مرقد امام راحل (ره) شدند اما همانگونه که بروجردی پیش از به صدا درآوردن زنگ پایان جلسه علنی تاکید کرد، جلسه شعب بررسی اعتبارنامه ها از ساعت ۱۴ امروز برگزار و بررسی ها کلید خواهد خورد.