stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 476005
  • 16 تیر 1403 - 17:54
9

آیا جنگ غزه تهدیدی برای سازش میان مراکش و رژیم صهیونیستی است؟

آیا جنگ غزه تهدیدی برای سازش میان مراکش و رژیم صهیونیستی است؟

شهروندان مراکشی تظاهرات خود در محکومیت جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که از هفتم اکتبر آغاز شده را افزایش داده و به‌ دنبال آن درخواست‌ها برای تحریم محصولات حمایت‌کننده از رژیم اشغالگر نیز چندین برابر شده است.

قلم | qalamna.ir :

مجله فرانسوی «جان آفریک» نوشت خیابان‌های مراکش شاهد درخواست‌های گسترده برای جرم‌انگاری عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر ازسوی تمامی گروه‌های جامعه بوده است.

براساس گزارش عربی ۲۱، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ماه مه در گفت‌وگویی تلویزیونی تصویری از نقشه مراکش را نشان داد که شامل منطقه صحرا نمی‌شد و این واکنش‌های زیادی به همراه داشت و وزارت خارجه اسرائیل را بر آن داشت تا به این اشتباه اشاره کند.

پیشتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی با نمایش تصویری از نقشه مراکش بدون منطقه صحرا در محافل این کشور جنجال بزرگی را در میان کاربران مراکشی شبکه‌های اجتماعی و نیز مخالفان عادی‌سازی روابط با این رژیم به پا کرد و آنها این اقدام را به شدت محکوم کردند.

این اولین باری نبود که نتانیاهو اقدام تحریک‌آمیزی را در خصوص مساله اول مردم مراکش در پیش گرفت؛ پیش از این نیز نقشه ناقص مراکش بدون منطقه صحرا در جریان استقبال او از «جورجیا ملونی» نخست وزیر ایتالیا در اکتبر گذشته موجب خشم و نارضایتی گسترده مراکشی‌ها شد.

با وجود ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان رژیم صهیونیستی و مراکش در دسامبر ۲۰۲۰ اما تل‌آویو موضعگیری صریح خود در خصوص به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش بر منطقه صحرا را تا ۲۸ مارس ۲۰۲۲ اعلام نکرد و در آن تاریخ «یائیر لاپید» وزیر خارجه وقت رژیم صهیونیستی در اولین اجلاس سران نقب، حمایت تل‌آویو از پیشنهاد حاکمیت خودگردان منطقه صحرا را اعلام و تاکید کرد که رباط و تل‌آویو با هم برای مقابله با تلاش‌ها جهت تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی مراکش تلاش خواهند کرد.

از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته، کاهش روند عادی‌سازی میان رباط و تل‌آویو و افزایش انتقادهای مراکش از حملات رژیم صهیونیستی به غزه نمایان شده است، به ویژه که پادشاه این کشور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران کشورهای اسلامی در پایتخت گامبیا، جنگ اشغالگران علیه نوار غزه را حمله‌ای ظالمانه خواند که باعث شده مردم فلسطین در شرایط بسیار خطرناکی به سر ببرند و این حملات را به‌منزله لکه ننگی بر پیشانی بشریت دانست.

مراکش از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته تقریباً هر روز در فعالیت‌های متعددی در راستای اعلام همبستگی با غزه شرکت داشته که مهمترین آنها راهپیمایی میلیونی برگزار شده در پانزدهم ماه جاری میلادی در پایتخت این کشور بود.

۲ سازمان غیردولتی مراکشی از اکتبر ۲۰۲۳ هماهنگی‌های لازم را برای افزایش تظاهرات‌ها انجام دادند و این ۲ سازمان «جبهه مراکشی برای حمایت از فلسطین و علیه عادی‌سازی» و «گروه اقدام ملی برای فلسطین» است.

وکلای مراکشی پیشتر در تظاهراتی در شهرهای الدار البیضا، وجده، الجدیده و بنی ملال جنایات رژیم اشغالگر را محکوم و مخالفت خود را با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کردند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.