قلم، سیداحمد توصیفیان بعدازظهر شنبه در اولین جلسه گروه کاری اشتغال استان همدان در سال جاری گفت: بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان همدان در زمستان گذشته ۹.۳ درصد و میانگین چهار فصل سال گذشته ۷.۴ درصد اعلام شده است که علیرغم افزایش نرخ مشارکت، نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته ۰.۹ درصد کاهش نشان میدهد.
این مسئول با بیان اینکه بر این اساس همدان پس از استان خراسان جنوبی در جایگاه دوم قرار دارد، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۸ مشارکت اقتصادی با ۰.۸ درصد افزایش به ۴۵.۵ درصد رسید.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به طرح تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، تصریح کرد: سهم استان همدان از ۴ چهار مرحله تخصیصی مبلغ ۳ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال و عملکرد استان در جذب تسهیلات ۴ هزار و ۴۸ میلیارد ریال با پیش بینی اشتغال ۶ هزار و ۵۷۷ نفر اعلام بوده است.
وی تحقق این سهم را ناشی از تعامل و همکاری خوب بانکها، دستگاههای اجرایی با کمیتههای فنی استانی و شهرستانی و حمایت استاندار و فرمانداریها دانست و در ارائه گزارش تسهیلات روستایی به تفکیک دستگاهی و شهرستانی اظهار کرد: بیشترین طرحها به رستههای دام صنعتی، مبلمان و مصنوعات چوبی، صنایع تبدیلی، پوشاک و گلخانه مرتبط بوده است.
توصیفیان در ادامه صحبت های خود خاطرنشان کرد: ۹۷ درصد طرحهای عقد قرارداد شده طرحهای ایجادی و توسعهای و تنها ۳ درصد در قالب سرمایه در گردش پرداخت شده است.
وی ضمن یادآوری اینکه تعداد ۱۵ طرح بزرگ و متوسط در کمیته استانی و کمیته ملی مصوب و در بانکهای عامل در حال بررسی است از جمله این موارد را ۳ طرح فرنچ فرایز، کشتارگاه و آرد سینا که عقد قرار داد شده است، افزود: طرحهای پوشاک صنعتی و طرح گلخانهای در دست بررسی بانکهای عامل است که پس از ابلاغ اعتبار سال جدید و پرداخت تسهیلات به این طرحها شاهد توسعه روستایی و ارزش افزوده بالای محصولات در این حوزهها نیز خواهیم بود.
توصیفیان با تاکید بر اهمیت نظارت و پرداخت تسهیلات به طرحهایی که باعث توسعه روستاها و ایجاد اشتغال در روستاها میشود، گفت: علاوه بر نظارت اولیه توسط دستگاههای اجرایی و دقت کمیتههای فنی و بانکهای عامل در بحث مصوب و پرداخت تسهیلات، کمیتههای نظارت استانی و شهرستانی در حال تمام شماری طرحهای عقد قرارداد هستند و۳۲ طرح که به تعهدات خود عمل نکردند با آنها برخورد و پس از اخذ مصوبه کمیته نظارت استان تسهیلات پرداختی آنها با نرخ ۱۸ درصد دین به حال شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اضافه کرد: آخرین آمار و اطلاعات طرحهای دریافت کننده تسهیلات روستایی بر روی سایت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تفکیک شهرستان، بانک و دستگاه اجرایی برای اطلاع عموم قرار داده شده است.
توصیفیان ادامه داد: با توجه به تأکیدات استاندار همدان مبنی بر تهیه سند توسعه اشتغال تا پایان برنامه ششم توسعه، تعهد ایجاد اشتغال به تفکیک شهرستانی، دستگاهی و بخشی تهیه شده و سالیانه حدود ۲۰ هزار شغل ایجاد میشود به گونهای که در پایان برنامه ششم به نرخ بیکاری ۷.۱ درصد برسیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان بیان کرد: بر این اساس و طبق برآورد صورت گرفته برای ایجاد ۶۰ هزار شغل طی سه سال بیش از ۱۶۵ هزار میلیارد ریال منابع مورد نیاز است که توسط بانکها، بخش خصوصی و تملک داراییها تأمین میشود.
این مقام مسئول از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغال زا در سال ۹۸ نیز سخن گفت و اظهار کرد: آمار اشتغالهای ایجادی اخذ شده از دستگاههای اجرایی استان در سال ۹۸ شامل تعداد ۴ هزار و ۶۹۴ نفر اشتغال بخش مسکن و تعداد ۲۰ هزار و ۷۵۳ نفر در بخش غیر مسکن بوده است.
توصیفیان در پایان صحبت های خود یاداور شد: برای تحقق اشتغال ایجادی ۶۳ هزار و ۴۵۱ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده که ۳۸ هزار و ۱۳۷ میلیارد ریال از محل منابع بانکها، ۲۰ هزار و ۳۱۴ میلیارد ریال آورده بخش خصوصی و ۵ هزار میلیارد ریال تملک داراییها است و معادل ۱۳۲ درصد میزان پیش بینی سرمایه گذاری در سند توسعه اشتغال در استان همدان سرمایه گذاری شده است.