stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 133837
  • 20 خرداد 1399 - 8:19
7
معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل:

ساماندهی مشاغل صنایع دستی در دستور کار اداره میراث فرهنگی / تلاش دولت برای احیای رشته‌های بومی 

ساماندهی مشاغل صنایع دستی در دستور کار اداره میراث فرهنگی / تلاش دولت برای احیای رشته‌های بومی 
معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل گفت: نزدیک به ۱۰۰ شاغل در بخش صنایع دستی آران و بیدگل مشغول فعالیت هستند که ساماندهی این تعداد در دستور کار اداره میراث فرهنگی قرار دارد.
قلم | qalamna.ir :

معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل گفت: حدود ۲۳ رشته فعال صنایع دستی در این شهرستان داریم که از جمله مهم‌ترین آنها شعربافی، گلیم‌بافی، زری‌بافی، گوی‌بافی، پلاس‌بافی، گیوه‌دوزی، معرق چرم و نقاشی روی سفال است که مورد توجه هنرمندان بومی قرار دارد.

محمدجواد عبدلی افزود: نزدیک به ۱۰۰ شاغل در بخش صنایع دستی این شهرستان مشغول فعالیت هستند که ساماندهی این تعداد در دستور کار اداره میراث فرهنگی قرار دارد.

وی اضافه کرد: کم و کاست‌هایی در زمینه صنایع دستی در کل کشور وجود دارد که نیاز به اقدام‌های زیرساختی و تصویب قانون‌های حمایتی در نهادهای ذی‌ربط دارد اما اداره میراث فرهنگی آران و بیدگل در حد توان به دنبال برطرف کردن مشکلات هنرمندان است.

مسوول حوزه صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل بیان کرد: تلاش برای ثبت ملی صنایع دستی شاخص این شهرستان ادامه دارد، چنانچه پرونده ثبت رشته گوی‌بافی در اصفهان به تایید رسید و به تهران فرستاده شد که به‌زودی ثبت ملی خواهد شد.

به گفته عبدلی، همچنین اقدام‌های اولیه برای ثبت ملی رشته چادرشب‌بافی هم در اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آران و بیدگل انجام شده است و پیگیری‌ها برای ثبت ملی آن ادامه دارد.

وی همچنین به دغدغه اصلی هنرمندان بخش صنایع دستی شهرستان آران و بیدگل مبنی بر نبود بازارچه عرضه محصولات اشاره کرد و گفت: با شهرداری در حال رایزنی هستیم تا تعدادی از غرفه‌های بازارچه شهروند به هنرمندان صنایع دستی اختصاص پیدا کند تا مشکل این عزیزان در نمایش و عرضه محصولات هنری خود برطرف شود.

اقدام‌ها برای راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل، تصریح کرد: نبود بازارچه صنایع دستی از مشکلات اصلی هنرمندان در این شهرستان است که مورد توجه بوده و در این زمینه اقدام‌های موثری در حال انجام است.

سیدحسین چاکری افزود: در حال رایزنی هستیم تا به زودی ۲ بازارچه صنایع دستی در شهرستان آران و بیدگل راه‌اندازی کنیم و به دنبال جانمایی آنها هستیم.

وی تشریح کرد: بازارچه محله سرگنگه آران و بیدگل، خانه صدیقیان و اسماعیلیان از جمله گزینه‌ها برای راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی است که در آینده‌ای نزدیک نهایی و بهره‌برداری خواهد شد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل تاکید کرد: باید در زمینه بازاریابی محصولات حوزه صنایع دستی به سمتی حرکت کنیم تا این فرهنگ در مردم ایجاد شود که به سمت تولیدات گرایش پیدا کرده و از هنرمندان شهرستان، استان و کشور خود بیشتر حمایت کنند.

وی اضافه کرد: احیا و حمایت مادی و معنوی از فعالان صنایع دستی برای معرفی منطقه و هنرمندان، ایجاد تولید، اشتغال و جذب گردشگران و جهش تولید بسیار ضروری است که اقدام‌های خوبی نیز با همکاری مسوولان و هنرمندان شهرستان در حال انجام و برنامه‌ریزی است.

شهرستان آران و بیدگل با جمعیت بیش از ۱۰۳ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.

هشتگ: , , , , ,
  • منبع :

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.